• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa

Hoito- ja pesuohjeita

Pesumerkinnät

Vaatteiden pesumerkintöjen noudattaminen on tärkeää, jotta vaatteet eivät kulu turhaan. Alla olevasta taulukosta löydät tavallisimmat symbolit. Jous noudatat kunkin vaatteen omia pesumerkintöjä, voit nauttia vaatteistasi pidempään.

Vesipesu

Kemiallinen

Silitys

Rumpukuivaus

Kloorivalkaisu

Tekstiilien hoito

Näin saat vaatteesi kestämään kauemmin

 • Paitapuserot ja puserot on parasta säilyttää muovisuojuksessa, jotta ne eivät pääse rypistymään.
 • Napit eivät irtoa niin nopeasti, jos panet pisaran kynsilakkaa niiden ompelulankoihin kummallekin puolelle.
 • Sukissa, kauluksissa ja muissa asuissa olevan nukan voi poistaa ongelmitta sitä varten tarkoitetulla laitteella.
 • Vetoketjut liukuvat paremmin ja kestävät kauemmin, jos niihin hierotaan lyijykynää.

Tahrojen poisto

Tuoreet tahrat

Käytä mieluiten kivennäisvettä. Anna hiilihapon vaikuttaa. Käsittele sen jälkeen kosteaa kohtaa puhtaalla pyyheliinalla.

Vanhat tahrat

Hankaa tahraa pesujauheliuoksella. Anna vaikuttaa vähän aikaa. Pese sitten tavalliseen tapaan.

Steariini

Aseta tahran päälle imukykyinen paperi ja paina lämpimällä silitysraudalla. Pese sen jälkeen tavalliseen tapaan.

Rasva ja maito

Hiero nestemäisellä pyykinpesuaineella, anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä tai kuumalla vedellä.

Purukumi ja taikina

Hiero heti jääpalalla. Silloin tahra kovettuu ja irtoaa helposti raaputtamalla.

Veri, ruoste ja muste

Hiero tahraan sitruunamehun ja suolan liuosta ja anna vaikuttaa kymmenen minuuttia. Huuhtele sen jälkeen huolellisesti kylmällä vedellä.

Kuulakärkikynä ja huopakynä

Hankaa tahra pois spriillä.

Luonnonkuitujen pesu ja hoito-ohjeet

Puuvilla

Puuvilla on helppohoitoinen, konepestävä materiaali. Noudata aina vaatteissa ilmoitettuja hoito-ohjeita. Pellava ja hamppu Älä koskaan pese pellavaa ja hamppua yli 40 °C:n lämpötilassa, koska ne voivat kutistua. Pellavasta ja hampusta valmistetut vaatteet on aina pestävä hienopesuohjelmalla, eikä niitä saa lingota voimakkaasti.

Villa ja silkki

Pese villa ja silkki korkeintaan 30 °C: ssa tai mieluiten haaleassa vedessä, sillä lämpimässä villa voi huopua ja silkki kovettua. Villa ja silkki pitäisi pestä aina käsin, runsaassa vedessä ja villan- tai silkinpesuaineella.

Tahrojen poisto

Värien muuttuminen

Käytä valkaisuaineita mikäli vaaleat tekstiilit ovat harmaantuneet. Ota huomioon, että värjäämättömät puuvilla-, pellava- ja hampputekstiilit tulevat valkaisuaineiden vaikutuksesta vaaleammiksi. Myös auringon uv-säteily vaikuttaa valkaisevasti.

Tahrat

Suosittelemme luonnonkuituun sappisaippuaa.

Nahkatuotteiden hoito

Yleiset hoito-ohjeet

Nahkaa pitäisi hoitaa ja puhdistaa säännöllisesti. Likaantunut nappanahka, jossa ei ole väriainetta, voidaan puhdistaa alkalittomalla saippualla ja tislatulla vedellä. Mokka- ja nupukkinahkaan saa käyttää vain suihkeita. Kaikki muu nahka pitäisi käsitellä säännöllisesti nahanpuhdistusaineella tai nahkavoiteella. Lisäksi nahkaa pitäisi suojata auringonpaisteelta, sillä se voi kuivattaa ja haalistaa nahkaa.

Tahrojen poisto

Tahrat tulee poistaa mahdollisimman pian niiden synnyttyä. Mitä nopeammin niihin käydään käsiksi, sitä varmemmin saadaan tahra kokonaan pois.

Olut, kola, drinkit, mehu, viini

Käsittele heti talouspaperilla, älä hankaa, huuhtele tislatulla vedellä ja anna kuivua. Toista käsittely tarvittaessa ja käytä lisäksi alkalitonta saippuaa. Älä pese pelkästään tahran kohtaa, vaan käsittele aina koko kahden sauman välinen pinta.

Maito, voi, rasva, suklaa

Sileä nahka: Poista aine nahasta varovasti veitsen tylpällä selkäpuolella, puhdista talouspaperilla ja huuhtele tislatulla vedellä. Nahkaan jäänyttä rasvaa ei voida poistaa kokonaan. Nahan hengittävän vaikutuksen ansiosta rasvatahra kuitenkin haalistuu itsestään seuraavien viikkojen aikana.

Mokkanahka: Poista aine nahasta varovasti veitsen tylpällä selkäpuolella, puhdista talouspaperilla ja huuhtele tislatulla vedellä. Käsittele kuivunutta nahkaa sitten mokkaharjalla. Suotuisissa olosuhteissa nahkaan jäänyt rasvatahra lähtee ajan myötä itsestään pois.

Parkittu nahka: Poista irtolika nahkapinnasta varovasti veitsen tylpällä selkäpuolella, puhdista kohta talouspaperilla ja pese lopuksi tislatulla vedellä. Käsittele kuivunut nahka mokkanahalle tarkoitetulla harjalla. Nahkaan jäänyt rasvatahra lähtee mahdollisesti ajan kuluessa itsestään pois.

Tussikynä, tali, kuulakärkikynä, lääkkeet, kynsilakka, hiki, muste, haalistuminen

Tällaiset tahrat voi poistaa vain ammattilainen. Niitä voidaan kuitenkin lievittää käsittelemällä samalla tavalla kuin veri- tai viinitahroja.

Oksennus, virtsa, veri

Käsittele heti talouspaperilla, älä hankaa, huuhtele tislatulla vedellä ja anna kuivua. Toista käsittely tarvittaessa ja käytä lisäksi alkalitonta saippuaa. Älä pese pelkästään tahran kohtaa, vaan käsittele aina koko kahden sauman välinen pinta.

Voiteet

Poista aine nahasta varovasti veitsen tylpällä selkäpuolella, puhdista talouspaperilla ja huuhtele tislatulla vedellä. Nahkaan jäänyttä rasvaa ei voida poistaa kokonaan. Nahan hengittävän vaikutuksen ansiosta rasvatahra kuitenkin haalistuu itsestään seuraavien viikkojen aikana.

Korujen hoito

Korut ovat tehtyjä käytettäviksi, ja ahkerassa käytössä olevat korut tarvitsevat välillä huoltoa. Putsaamalla koruja säännöllisesti saat ne pysymään kauniina ja kiiltävinä. Käytössä tarttuvat liat, kuten ilmansaasteet tai meikin ja ihon jämät, altistavat korun pinnan hapettumiselle. Kulta- ja hopeakorut voi pestä kevyesti vedellä ja pisaralla tiskiainetta. Tarvittaessa apuun voi ottaa hellävaraisen tiski- tai hammasharjan. Jos korussa on helmi tai kivi, pitää olla tarkkana pesun kanssa. Kaikki helmet ja kivet eivät välttämättä kestä vesipesua tai harjausta.

Hyvä tietää:

 • Jalokivet eivät kestä iskuja. Tämä koskee myös erittäin kovia jalokiviä, kuten timantteja.
 • Korkea kuumuus voi aiheuttaa värimuunnoksia tietyissä kivissä.
 • Helmiä voi useimmiten kylvettää kevyesti tiskiaineella vahvistetussa vedessä. Helminauha tulee asetella kuivumaan pyyhkeen päälle. Jos nauhan jättää roikkumaan, voi sisällä olevan ketjun muoto venyä ja vääristyä.

waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.