• Laaja tuotevalikoima
  • Koot 34–62
  • Ilmainen palautus

Tietosuojaseloste

Sisällysluettelo

1 Olemme vastuussa tiedoistasi

2 Kuinka turvassa tietosi ovat?

3 Tietosuojavastaavamme

4 Mitkä tiedot tai kentät ovat pakollisia?

5 Mihin tarkoitukseen tietojasi käsitellään?

5.1 Kyselyt

5.2 Laadunvarmistus

5.3 Henkilökohtainen asiakastili

5.4 Tilaukset ja kuvastotilaukset

5.5 Maksupalveluntarjoajat

5.6 Luottokelpoisuuden tarkistaminen

5.7 Avoimia saatavia koskevien tietojen välittäminen perintätoimistoille

5.8 Mainonta

5.8.1 Sähköpostimainonta / uutiskirjeen lähettäminen

5.8.2 Puhelinmainonta

5.8.3 Postimainonta ja asiakasanalyysit

5.8.4 Asiakastyytyväisyyttä kartoittavat asiakaskyselyt

5.8.5 Kilpailut

5.8.6 Suostumusten dokumentointi

5.8.7 Säilytysaika mainonnan kohdalla

5.8.8 Käyttötarkoituksen muuttuminen

5.9 Pidennetyt säilytysajat

6 Vastustamis- ja peruuttamisoikeus

6.1 Vastustamisoikeus

6.2 Peruuttamisoikeus

6.3 Peruuttamis- ja vastustamisilmoituksen vastaanottaja

7 Mitä oikeuksia sinulla on?

7.1 Oikeus saada vahvistus ja pääsy tietoihin

7.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

7.3 Oikeus tietojen poistamiseen (oikeus tulla unohdetuksi)

7.3.1 Tietojen poistamisen edellytykset

7.3.2 Oikeus tulla unohdetuksi

7.3.3 Poistamista koskevat poikkeukset

7.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

7.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

7.6 Oikeuksien vaatiminen

8 Mitä evästeet ovat ja mihin niitä käytetään?

8.1 Evästeet

9 Lokitietojen käsittely

1 Olemme vastuussa tiedoistasi

Henkilötietojesi suojaus ja turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Henkilötietojesi käsittelyssä noudatamme lakisääteisiä määräyksiä, joten voit tuntea olosi turvalliseksi myös tietosuojan osalta asioidessasi kanssamme. Henkilötietoja ovat tiedot, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa tai olet tunnistettavissa. Käsittelemme henkilötietojasi vain siinä tapauksessa, mikäli tämä on lainsäädännöllisesti sallittua tai olet antanut siihen suostumuksesi.Henkilötietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero, matkapuhelinnumero, syntymäaika, henkilötunnus, toimitusosoite, sähköpostiosoite ja asiakasnumero.

Me tarkoittaa Klingel Suomea, Mail Order Finance GmbH, PL 55, 04301 Tuusula ja palveluntarjoajiamme, jotka toimeksiannostamme käsittelevät tietojasi alla ilmoitettuihin tarkoituksiin (jäljempänä Klingel tai me).

Palveluntarjoajiamme ovat esim. painotalot, lettershop-yritykset, call centerit, osoitepalveluja tarjoavat yritykset, internet-palveluntarjoajat, tietokonekeskukset ja maksupalveluntarjoajat. Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä meille postia yllä mainittuun postiosoitteeseen tai sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@klingel.fi.

Meille on tärkeää, että saat seuraavien tietojen avulla tietoa siitä, mitä henkilötietoja keräämme verkkosivustollamme vieraillessasi sekä käyttäessäsi palveluitamme ja tarjouksiamme, ja kuinka näitä tietoja tämän jälkeen käsitellään.

2 Kuinka turvassa tietosi ovat?

Suoritamme teknisiä ja organisatorisia suojatoimenpiteitä suojataksemme henkilötietojasi manipuloinnilta, häviämiseltä ja tuhoamiselta, estääksemme luvattomilta henkilöiltä pääsyn tietoihisi sekä varmistaaksemme oikeuksiesi turvaamisen ja EU:n ja Saksan liittotasavallan sovellettavien tietosuojamääräysten noudattamisen (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 32 artikla).

Suoritettujen toimenpiteiden avulla pyrimme takaamaan tietojesi luottamuksellisuuden ja eheyden sekä varmistamaan tietojen käsittelyssä käytettävien järjestelmien ja palveluiden jatkuvan käytettävyyden ja vikasietoisuuden. Näiden toimenpiteiden avulla pyritään lisäksi palauttamaan nopeasti tietojen saatavuus ja pääsy tietoihin fyysisen tai teknisen vian sattuessa.

Suojatoimenpiteisiimme kuuluu myös tietojesi salaus. Tietojesi siirrossa käytetään Transport Layer Securityn salausmenetelmää (TLSv1.2, RSA 2048 bit) käytössä olevasta selaimesta riippuen.

Kaikki verkossa syöttämäsi tiedot salataan ensin teknisesti, ja vasta tämän jälkeen tiedot siirretään. Tämän ansiosta luvattomat kolmannet osapuolet eivät missään vaiheessa näe näitä tietoja.

Tietojenkäsittelyämme ja suojatoimenpiteitämme kehitetään jatkuvasti tekniikan kehityksen myötä.

Työntekijämme ovat kirjallisesti sitoutuneet luottamuksellisuuteen sekä noudattamaan tietosuojavaatimuksia.

3 Tietosuojavastaavamme

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta tai tietoturvasta, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@klingel.fi tai postia osoitteeseen Klingel Suomi, Tietosuojavastaava, PL 55, 04301 Tuusula.

4 Mitkä tiedot tai kentät ovat pakollisia?

Jos tietojen keruussa tietyt kentät tai tiedot on merkitty pakollisiksi ja/tai ne on merkitty tähdellä (*), näiden tietojen antaminen on lainsäädännöllisesti tai sopimuksellisesti pakollista, tai tarvitsemme näitä tietoja sopimuksen syntymistä, haluttujen palvelujen tuottamista tai muuta ilmoitettua tarkoitusta varten. Voit luonnollisesti itse päättää, haluatko ilmoittaa pakollisia tietoja. Tietojen ilmoittamatta jättämisen seurauksena voi olla se, että sopimus ei osaltamme täyty tai haluttua palvelua ei voida tuottaa tai ilmoitetun tarkoituksen saavuttaminen ei ole mahdollista.

5 Mihin tarkoitukseen tietojasi käsitellään?

5.1 Kyselyt

Jos otat meihin yhteyttä (esim. sähköpostitse, yhteydenottolomakkeella, antamalla palvelusta tai tuotteesta arvostelun), tallennamme nimesi ja yhteystietosi (sähköpostiosoitteesi ja/tai asiakasnumerosi) sekä asian, jota kyselysi koskee. Tietoja käsitellään, jotta asiasi voidaan käsitellä ja kanssasi voidaan olla yhteydessä. Käytämme sähköpostiosoitettasi voidaksemme vastata sinulle sähköpostitse (oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a ja b alakohdat). Jos sinulla on kysyttävää tilauksestasi, tai tarvitset henkilökohtaista apuamme, tarvitsemme oikean nimesi. Jos sinulla on jotain muuta kysyttävää, voit käyttää myös pseudonyymia. Kun asiasi on käsitelty loppuun eikä tietojen säilyttämiseen ole mitään muita velvoitteita, tiedot poistetaan.

Puhelimitse esitettyjen kyselyjen kohdalla viestintätehtävissä toimii omien työntekijöidemme tukena lisäksi palveluntarjoajia, jotka ottavat vastaan puhelusi ja käsittelevät asiasi (ks. kohta 5.2). Nämä palveluntarjoajat ovat lakisääteisten määräysten mukaisesti sopimuksellisesti sitoutuneet noudattamaan tietosuojamääräyksiä.

5.2 Laadunvarmistus

Tietojasi käsitellään lisäksi asiakasviestinnästä vastaavien palveluntarjoajien ja omien työntekijöidemme laadun varmistamiseksi. Tätä varten suoritettavissa testeissä käytetään oikeita asiakastietoja ja -tapauksia. Käytämme esim. vastaanottamaamme tilausta, joka käsitellään puhelimitse tehtävän testisoiton yhteydessä. Tässä testisoittaja jäljittelee asiakaskeskustelua. Tällainen tietojen käsittelytapa perustuu oikeutettuun etuumme varmistaa asiakkaidemme puhelimitse esittämien kyselyiden käsittelyn laatu (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Voit vastustaa tällaista tietojen käsittelytapaa milloin tahansa tulevaisuuden osalta. Lisätietoja vastustamisoikeudesta on kohdassa 6.1.

5.3 Henkilökohtainen asiakastili

Käsittelemme tarvittavia rekisteröitymistietoja asiakastilisi luontia varten sekä sitä varten, että voit käyttää asiakastiliäsi, jonka avulla voit esim. tarkastella tilauksesi toimituksen tilaa, peruuttaa tuotteen tilauksen tai tarkistaa maksujen saapumisen meille. Pääsy asiakastilille on mahdollista vain henkilökohtaisen salasanan avulla. Käsittele käyttäjätunnuksiasi huolellisesti.

Mikäli et enää halua käyttää tiliäsi, voimme mitätöidä asiakastilin verkkotunnukset 4 viikon kuluessa. Lähetä tätä varten viesti osoitteeseen tietosuoja@klingel.fi.

Voit poistaa asiakastilisi milloin tahansa. Huomioi kuitenkin, että tilin poistaminen ei poista asiakastilillä näkyviä tietoja, jos olet jo kerran tilannut meiltä. Tässä tapauksessa tietosi poistetaan automaattisesti meitä koskevien vero- ja kauppaoikeudellisten säilytysaikojen umpeuduttua. Tämän tietojen jatkokäsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c ja f alakohdat.

5.4 Tilaukset ja kuvastotilaukset

Käsittelemme tilaustesi tai kuvastotilaustesi sisältämiä henkilötietojasi ensisijaisesti tilauksen tai kuvastotilauksen käsittelyä, toimitusta ja laskutusta varten (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). Jotta tuotteet saapuvat asiakkaalle nopeasti, ne toimitetaan usein suoraan valmistajalta tai tukkukauppiaalta tai koontivarastosta (nk. dropshipping), ja osoitetietosi siirretään lähetystä varten. Oikeusperusteena tietojen eteenpäin siirtämiselle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Säilytämme tilausta tai kuvastotilausta koskevia tietoja ja siihen kuuluvia asiakirjoja (esim. kaupallisia asiakirjoja, laskuja) lakisääteisten vaatimusten mukaisesti tilauksen tai kuvastotilauksen loppuun saattamisen jälkeen.

Käsittelemme tilausten ja kuvastotilausten sisältämiä tietoja myös postimainontaa ja asiakasanalyysejä varten (katso kohta 5.8.3).

5.5 Maksupalveluntarjoajat

Käytämme maksupalveluntarjoajia voidaksemme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman monia ja turvallisia maksutapoja. Palveluntarjoajasta riippuen maksupalveluntarjoajat saavat valitsemasi maksutavan tarkistusta ja myöntämistä varten seuraavat tiedot, mikäli ne ovat käytössämme etkä itse ole niitä heille jo luovuttanut rekisteröitymisen yhteydessä tai ilmoittanut niitä tilausprosessin aikana:

etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, toimitusosoite, laskutusosoite, asiakasnumero, tilausnumero ja maksettava summa.

Välitämme nämä tiedot seuraaville maksupalveluntarjoajille sen mukaan, minkä maksutavan tilauksessa valitsit:

  • PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. - 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg (Luxembourg)
    • Käytettäessä maksutapana PayPalia emme saa tili- tai luottokorttitietoja. Nämä tiedot on tallennettu PayPalin järjestelmään. Saamme ainoastaan PayPal-sähköpostiosoitteesi. Muilta osin tietojen antaminen PayPalille tapahtuu heidän turvajärjestelyjensä mukaisesti.
    • Computop on maksupalveluntarjoajamme ja toimii rajapintana meidän ja luottokorttitapahtumien vastaanottajien Concardiksen ja PayPalin välillä.
  • Concardis GmbH, Helfmann-Park, 65760 Eschborn, Saksa
  • Computop GmbH, Schwarzenbergstraße 4, 96050 Bamberg, Saksa

Antamamme tiedot siirretään salattuina. Myös maksuvälinetiedot ja maksutiedot siirretään salattuina vastaavien rajapintojen kautta. Tämän prosessin aikana emme saa minkäänlaisia maksutietoja.

  • Concardiksen meille tekemän tilisiirron yhteydessä käsitellään seuraavia tietoja:
    • luottokorttimaksuissa => asiakasnumero
    • PayPal-maksuissa => tapahtumanumero.
  • Asiakkaiden maksaessa tilisiirrolla suoraan meille:
    • viesti, IBAN, maksajan tiedot.

5.6 Luottokelpoisuuden tarkistaminen

Tämän sopimussuhteen puitteissa kerätyt henkilötiedot koskien tämän liikesuhteen aloituspyyntöä, toteuttamista ja päättymistä, sekä tiedot sopimuksen vastaisesta ja vilpillisestä käyttäytymisestä välitämme CRIF Bürgel GmbH:lle, Leopoldstr. 244, 80807 München.

Näiden tiedonsiirtojen oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan 1 lause sekä f alakohta. Tietojen siirtäminen CRIF Bürgel GmbH:lle mahdollistaa myös sen, että luottokelpoisuustarkistuksia koskevat lakisääteiset velvollisuudet täyttyvät.

CRIF Bürgel GmbH käsittelee saamiaan tietoja ja käyttää niitä myös profilointiin (luottopisteytykseen) voidakseen antaa Euroopan talousalueella ja Sveitsissä sekä mahdollisesti muissa kolmansissa maissa (mikäli Euroopan komissio on antanut näille riittävyyttä koskevan päätöksen) toimiville sopimuskumppaneilleen tietoa mm. luonnollisten henkilöiden luottokelpoisuuden arviointia varten. Lisätietoa CRIF Bürgel GmbH:n toiminnasta on heidän tiedotteessaan tai verkkosivuilla osoitteessa www.crifbuergel.de/de/datenschutz.

CRIF Bürgel GmbH toimii Suomessa yhteistyössä seuraavien yritysten kanssa:

Asiakastieto

Hermannin rantatie 6, PL 16

00581 Helsinki

puh. +358 10 270 7200

5.7 Avoimia saatavia koskevien tietojen välittäminen perintätoimistoille

Mikäli asiakas ei maksa avoimia laskuja/maksueriä toisesta maksukehotuksesta huolimatta, voimme luovuttaa perintää varten tarvittavat tiedot perintätoimistolle, jotta tämä voi suorittaa perinnän puolestamme. Oikeusperusteena tietojen luovuttamiselle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. Käsittely on tarpeellista voidaksemme turvata oikeutetut etumme liittyen sopimuksellisiin oikeuksiimme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti).

Toimimme yhteistyössä seuraavien perintätoimistojen kanssa:

  • Gothia Oy, PL 722, 20101 Turku

5.8 Mainonta

5.8.1 Sähköpostimainonta / uutiskirjeen lähettäminen

Suostumuksestasi lähetämme sinulle sähköpostitse tietoa erityisistä tarjouksista, ostoeduista, alennuksista ja kampanjoista sekä Klingelin yleisestä tarjonnasta ja palveluista (esim. naisten ja miesten vaatteisiin, asusteisiin, kenkiin, koruihin ja kelloihin, alusvaatteisiin, sisustukseen ja kodinhoitoon liittyen), ja voit peruuttaa tämän suostumuksesi milloin tahansa. Analysoimme sähköpostiviestien sekä linkitettyjen verkkoasiakirjojen avaamista ja lukemista koskevaa käyttäytymistäsi voidaksemme jatkossa kohdentaa sähköpostitse lähetettävät tiedot kiinnostuksesi kohteiden mukaan. Tämä kattaa myös niiden tilausten analysoinnin, joita ei ole saatettu päätökseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Käytämme suostumuksen yhteydessä antamiasi pakollisia tietoja dokumentointia varten sekä voidaksemme puhutella sinua henkilökohtaisesti.

Oikeutettuun etuumme perustuen saat verkkokauppamme asiakkaana säännöllisesti tuotesuosituksia sähköpostitse (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Saat nämä tuotesuositukset riippumatta siitä, oletko tilannut uutiskirjeemme vai et. Tässä käytämme oston yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta mainostaaksemme sellaisia tuotteitamme ja/tai palveluitamme, jotka muistuttavat meiltä aikaisemmin tilaamiasi tuotteita/palveluita.

Tietojesi lähetyksestä ja analysoinnista vastaa yhteistyökumppanimme salesforce.com inc. Yhdysvalloissa. Tietojen lähettämiseen Yhdysvaltoihin liittyy riskejä. Olemme tehneet Salesforcen kanssa täydentäviä sopimuksia tietojesi turvallisuuden takaamiseksi. EU-kansalaiset eivät kuitenkaan ole Yhdysvalloissa suojattuja varsinkaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelujen ja muiden viranomaisten suorittamalta laajalle ulottuvalta mahdolliselta tietojen valvonnalta. EU-kansalaisille ei ole myöskään olemassa tähän liittyviä riittäviä oikeussuojakeinoja. Yhdysvaltojen turvallisuuslait eivät tarjoa EU-kansalaisille mitään takuita Yhdysvaltojen viranomaisia vastaan oikeuksiensa puolustamisessa.

Voit vastustaa tätä tietojen käyttöä milloin tahansa lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen tietosuoja@klingel.fi tai käyttämällä saamassasi mainosviestissä olevaa kieltolinkkiä ilman, että tästä aiheutuu muita kuin perustariffien mukaisia lähettämiskuluja. Katso luku ”Vastustamisoikeus ja peruuttamisoikeus”.

5.8.2 Puhelinmainonta

Saat meiltä puhelimitse tarjouksia ja tietoa uusista trendeistä, henkilökohtaisista tuotesuosituksista, alennuksista ja kampanjoista (esim. naisten ja miesten vaatteisiin, asusteisiin, kenkiin, koruihin ja kelloihin, alusvaatteisiin, sisustutukseen ja kodinhoitoon liittyen) (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) ainoastaan, jos olet antanut tähän suostumuksesi, joka on peruutettavissa milloin tahansa. Voit vastustaa tätä tietojen käyttöä milloin tahansa lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen tietosuoja@klingel.fi ilman, että tästä aiheutuu muita kuin perustariffien mukaisia lähettämiskuluja. Katso luku ”Vastustamisoikeus ja peruuttamisoikeus”.

5.8.3 Postimainonta ja asiakasanalyysit

Voidaksemme esitellä yrityksemme (Klingelin) tarjouksia uusista trendeistä, ilmoittaa henkilökohtaisista tuotesuosituksista, alennuksista ja kampanjoista (esim. naisten ja miesten vaatteisiin, asusteisiin, kenkiin, koruihin ja kelloihin, alusvaatteisiin, sisustutukseen ja kodinhoitoon liittyen) sekä antaa tietoa yrityksestämme käsittelemme kyselyiden, tilausten ja kuvastotilausten sisältämiä tietojasi lain sallimassa laajuudessa postimainontaamme ja asiakasanalyysejämme varten. Tietojen käsittelyn avulla turvaamme oikeutetut etumme hoitaa asiakassuhteitamme, tarjota asiakkaillemme uusia tuoteryhmiä ja merkkeihimme liittyviä palveluja, hankkia uusia asiakkaita, aktivoida vanhoja asiakkaita sekä välittää asiakkaillemme tärkeitä tietoja ja tarjouksia (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Analyysit suoritetaan pääsääntöisesti pseudonymisoituina asiakasnumeroon perustuen.

Tämän lisäksi tietojasi voidaan ajoittain käyttää huolellisesti valittujen yritysten suorittamaan mainontaan kulloisessakin mainostarkoituksessa. Näiden yritysten tarkoituksena on ilmoittaa sinulle tarjouksista, jotka vastaavat oletettuja kiinnostuksesi kohteita. Etujesi turvaamiseksi tietojasi ei koskaan luovuteta näille yritykselle, vaan niitä käsitellään nk. lettershop-menetelmän puitteissa. Tässä menetelmässä valitsemamme käsittelijä (nk. lettershop-yritys) painaa tietosi mainoskumppaniemme mainosvälineeseen toimitusta ja mainosvälineen personointia sekä postitusta varten. Mainoskumppanilla ei ole tässä mahdollisuutta tarkastella tietoja. Vasta sitten, kun itse reagoit mainoskumppanimme lähettämään mainokseen, saa hän tietosi antamastasi vastauksesta. Päätät siten itse, haluatko antaa tietosi mainoskumppanille.

Voit luonnollisesti vastustaa tietojesi tällaista käsittelyä. Yksityiskohtaista tietoa on luvussa 6 ”Vastustamisoikeus ja peruuttamisoikeus”.

5.8.4 Asiakastyytyväisyyttä kartoittavat asiakaskyselyt

Suoritamme asiakaskyselyitä kartoittaaksemme asiakastyytyväisyyttä.

Kirjallisissa asiakaskyselyissä tietojen keruu tapahtuu pääsääntöisesti anonyymisti eli kyselyn tietoja ei voida yhdistää henkilöön.

Jos olet suostunut puhelimessa suoritettavaan asiakaskyselyyn, palveluntarjoajamme saa tietoonsa nimesi, yhteystietosi sekä asiakaskyselyn suorittamiseen tarvittavat tiedot (esim. tietoa ostokäyttäytymisestäsi). Palveluntarjoajamme säilyttää näitä henkilötietoja tarkastustarkoituksessa 90 päivän ajan, minkä jälkeen tietosi poistetaan. Kyselyn tuloksia käytetään yksinomaan anonyymisti ja tilastotarkoituksiin.

Sama pätee myös silloin, jos sinut on kutsuttu asiakastyöpajoihin.

Jos osallistut asiakaskyselyyn internetissä, jatkokäsittely tapahtuu ilman henkilötietoja, ellei toisin ole ilmoitettu.

Lisätietoa tietosuojasta saat yksittäisestä asiakaskyselykampanjasta.

5.8.5 Kilpailut

Jos osallistut kilpailuihimme, käytämme tietojasi kilpailun toteuttamiseen sekä erityisesti kilpailun voittajista ilmoittamiseen ja mahdolliseen palkinnon luovuttamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). Jos olet antanut erityisen suostumuksesi siihen, että saamme käyttää jotain tiettyä yhteydenottokanavaa (esim. puhelinta tai sähköpostia), käytämme tietojasi suostumuksesi puitteissa (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta).

Kilpailuun osallistuneiden tiedot poistetaan käytössä olevista järjestelmistämme kilpailun toteutuksen jälkeen. Tiedot arkistoidaan yksinomaan oikeuksiemme puolustamista varten ja niitä säilytetään korkeintaan niin kauan, kunnes mahdolliset vaateet vanhentuvat (pääsääntöisesti 3 vuoden ajan). Oikeusperusteena tässä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta yhdessä 17 artiklan 3 kohdan e alakohdan kanssa. Voittajan tiedot arkistoidaan kauppa- ja vero-oikeudellisista syistä sekä voittajalle aiheutuvien haittojen estämiseksi (esim. tuotteen takaisinveto) lakisääteisten säilytysaikojen mukaisesti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

Voit milloin tahansa peruuttaa kilpailuun osallistumisen sekä vastustaa kilpailuun osallistumista varten tarvittavien tietojen käyttöä. Jos vastustat tietojen käyttöä kilpailuun liittyvässä mainostarkoituksessa ennen kuin kilpailun voittajista on ilmoitettu, tulkitaan tämä kilpailuun osallistumisen perumiseksi. Huomioi myös kappaleessa 6 ilmoitetut muut tiedot koskien suostumusten peruuttamista ja tietojen käytön vastustamista mainostarkoituksissa.

5.8.6 Suostumusten dokumentointi

Uutiskirjeen tilausta varten annettavassa suostumuksessa käytämme verkossa nk. douple-opt-in-menetelmää välttääksemme, ettei sähköpostimainoksiamme lähetetä sellaisten henkilöiden sähköpostiosoitteisiin, jotka eivät ole niitä pyytäneet. Douple-opt-in-menetelmää varten tarvittavat tiedot kerätään tietosuojaviranomaisten määräysten mukaisesti ja tallennetaan dokumentointia varten (yleisen tietosuoja-asetuksen 7 artiklan 1 kohta ja 5 artiklan 2 kohta).

Jos olet lähettänyt suostumuksesi postitse, säilytämme suostumusta skannattuna tai alkuperäisenä niin ikään dokumentointia varten.

5.8.7 Säilytysaika mainonnan kohdalla

Mainostarkoitukseen kerättyjä tietoja säilytetään niin kauan, kunnes olet peruuttanut suostumuksesi tai vastustanut tietojesi käsittelyä mainostarkoituksessa (ks. luku 6).

5.8.8 Käyttötarkoituksen muuttuminen

Jos aiomme jatkossa käsitellä henkilötietojasi johonkin muuhun tai lisäksi johonkin toiseen tarkoitukseen kuin siihen, jota varten nämä tiedot on kerätty, saat tietoa tästä uudesta käyttötarkoituksesta sekä kaiken muun oleellisen tiedon ennen tätä jatkokäsittelyä.

5.9 Pidennetyt säilytysajat

Ilmoitetut säilytysajat saattavat pidentyä, jos yksittäistapauksessa – erityisesti jos tietoja käsitellään useissa eri tarkoituksissa – lakisääteinen tai sopimuksellinen säilytysaika on pidempi.

6 Vastustamis- ja peruuttamisoikeus

6.1 Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus omasta erityistilanteesta johtuvien syiden vuoksi milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joka tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisen etujen vertailun perusteella. Tämä koskee myös näihin määräyksiin perustuvaa profilointia. Tässä tapauksessa emme käsittele enää henkilötietojasi, paitsi jos voimme todistaa käsittelylle pakottavia, perusteltuja syitä, jotka ylittävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos käsittelyn tarkoituksena on oikeusvaateen laatiminen, esittäminen tai puolustaminen.

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramainontatarkoituksessa milloin tahansa ja sillä seurauksin, että tietojasi ei enää käsitellä näissä tarkoituksissa.

6.2 Peruuttamisoikeus

Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

6.3 Peruuttamis- ja vastustamisilmoituksen vastaanottaja

Peruuttamis- tai vastustamisilmoitus tulee lähettää seuraavaan osoitteeseen:

Klingel Suomi

Tietosuojavastaava

PL 55

04301 Tuusula

sähköposti: tietosuoja@klingel.fi

7 Mitä oikeuksia sinulla on?

Rekisteröitynä sinulla on tiettyjä lakisääteisiä oikeuksia.

7_1 Oikeus saada vahvistus ja pääsy tietoihin

Yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaan sinulla on oikeus vaatia vahvistus siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi. Mikäli käsittelemme tällaisia tietoja, sinulla on oikeus saada ilmaiseksi tietoa siitä, mitä tietoja sinusta tallennetaan. Näitä tietoja ovat

  • käsittelyn tarkoitukset
  • kyseessä olevat henkilötietoryhmät
  • vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, erityisesti kolmansissa maissa olevat vastaanottajat tai kansainväliset järjestöt, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa
  • mahdollisuuksien mukaan henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit
  • oikeus pyytää rekisterinpitäjältä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa tällaista käsittelyä
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  • jos henkilötietoja ei kerätä rekisteröidyltä, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot
  • automaattisen päätöksenteon, muun muassa yleisen tietosuoja-asetuksen 22 artiklan 1 ja 4 kohdassa tarkoitetun profiloinnin olemassaolo, sekä ainakin näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta samoin kuin kyseisen käsittelyn merkittävyys ja mahdolliset seuraukset rekisteröidylle.

Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus saada tietoa siitä, onko henkilötietoja siirretty kolmanteen maahan tai kansainväliselle järjestölle. Mikäli näin on tapahtunut, rekisteröidyllä on lisäksi oikeus saada tietoa siirtoa koskevista asianmukaisista suojatoimista. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen keruusta, käsittelystä tai käytöstä, haluat saada pääsyn tietoihisi tai käyttää oikeuksiasi, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme, jonka yhteystiedot löydät tämän selosteen lopusta.

7.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että rekisterinpitäjä oikaisee henkilötietosi ja/tai täydentää tietojasi, mikäli sinusta tallennetut tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia. Rekisterinpitäjän on oikaistava tiedot ilman aiheetonta viivytystä.

7.3 Oikeus tietojen poistamiseen (oikeus tulla unohdetuksi)

7.3.1 Tietojen poistamisen edellytykset

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Huomioi, että oikeus tietojen poistoon ilman aiheetonta viivytystä (yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artikla) (”oikeus tulla unohdetuksi”) on olemassa vain, jos jokin seuraavista perusteista täyttyy:

  • henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin
  • peruutat suostumuksesi, johon käsittely on perustunut yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta
  • vastustat käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohdan nojalla eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 2 kohdan nojalla
  • henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti
  • henkilötiedot on poistettava unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan rekisterinpitäjään sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
  • henkilötietosi on kerätty yleisen tietosuoja-asetuksen 8 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.

7.3.2 Oikeus tulla unohdetuksi

Jos olemme julkistaneet henkilötietosi ja meillä on yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan 1 kohdan mukaisesti velvollisuus poistaa tiedot, meidän on käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, muun muassa tekniset toimet, ilmoittaaksemme henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että rekisteröityneenä olet pyytänyt poistamaan näihin henkilötietoihin liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

7.3.3 Poistamista koskevat poikkeukset

Huomioi edellä mainittujen edellytysten lisäksi, että pyyntösi tietojen poistoon voidaan hylätä seuraavissa poikkeustapauksissa, kun tietojen käsittely on tarpeen

  • sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi
  • rekisterinpitäjään sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten
  • kansanterveyteen liittyvää yleistä etua koskevista syistä yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan h ja i alakohdan sekä 9 artiklan 3 kohdan mukaisesti
  • yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia taikka tieteellisiä tai historiallisia tutkimustarkoituksia tai tilastollisia tarkoituksia varten yleisen tietosuoja-asetuksen 89 artiklan 1 kohdan mukaisesti, jos 1 kohdassa tarkoitettu oikeus todennäköisesti estää kyseisen käsittelyn tai vaikeuttaa sitä suuresti
  • oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

7.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus käsittelyn rajoittamiseen, jos kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden ja vaadit käsittelyn rajoittamista ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden, tai käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista. Sinulla oikeus käsittelyn rajoittamiseen myös silloin, jos emme enää tarvitse kyseisiä tietoja, ja tarvitset näitä henkilötietojasi oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Voit käyttää tätä oikeutta, jos olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohdan nojalla eikä vielä ole todennettu, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet omat perusteesi.

Jos käsittelyä on rajoitettu, näitä tietoja saa käsitellä ainoastaan suostumuksestasi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista tärkeistä syistä. Mahdollisuus tietojen pysyvään säilyttämiseen säilyy edelleen. Jos käsittelyä on rajoitettu yllä mainittujen edellytysten perusteella, ilmoitamme sinulle, ennen kuin käsittelyä koskeva rajoitus poistetaan.

7.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on lisäksi oikeus vaatia niiden ilmoittamiesi tietojen siirtämistä, joita olemme käsitelleet voimassa olevan suostumuksen perusteella ja joiden käsittely on ollut välttämätöntä olemassa olevan sopimuksen solmimiseksi tai täyttymiseksi. Tietojen siirron on tapahduttava ”jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa”. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojen siirtämistä suoraan toiselle rekisterinpitäjältä, jos se on teknisesti mahdollista.

Oikeus on voimassa vain, mikäli se ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin.

7.6 Oikeuksien vaatiminen

Tätä varten voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavamme, jonka tavoitat osoitteesta

Klingel Suomi

Tietosuojavastaava

PL 55

04301 Tuusula

15520 Lahti

sähköposti: tietosuoja@klingel.fi

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan yleistä tietosuoja-asetusta. Tämä oikeus ei kuitenkaan rajoita muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

8 Mitä evästeet ovat ja mihin niitä käytetään?

8.1 Evästeet

Tällä verkkosivustolla käytetään evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selain luo automaattisesti ja jotka tallennetaan päätelaitteellesi (kannettavalle tietokoneelle, tabletille, älypuhelimeen jne.), kun vierailet verkkosivustollamme.

Evästeeseen tallentuu käytettyyn päätelaitteeseen liittyviä tietoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että saisimme suoraan tietoa henkilöllisyydestäsi.

Jotkin evästeet ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta, kuten ostoskorin ja muistilistan sisältöjen tallentamiseksi tai sisäänkirjautumisen mahdollistamiseksi.

Joitakin evästeitä käytetään, jotta sinut voidaan tunnistaa, kun vierailet sivustolla seuraavalla kerralla. Näiden evästeiden tarkoituksena on mm. se, että voimme tarjota juuri sinulle kohdennettua sisältöä.

Kun avaat verkkosivumme, voit tarkastella käyttämiämme evästeitä yksityiskohtaisesti. Samalla pyydämme suostumuksesi näiden evästeiden ja niihin liittyvien tekniikoiden käytölle.

Vasemmassa alareunassa olevaa keksikuvaketta napauttamalla voit tarkastella käyttämiämme evästeitä ja antamiasi suostumuksiasi.

Täällä voit myös peruuttaa suostumuksia poistamalla valinnan vastaavasta valintaruudusta.

Heti kun olet poistanut valinnan, kyseisiä evästeitä ei enää käytetä tietojen käsittelyssä.

Huomioi, että meillä ei ole pääsyä selaimeesi tai kiintolevyllesi. Siten evästeet säilyvät tietokoneellasi myös sen jälkeen, kun olet poistanut haluamasi valinnan. Verkkosivustomme ei kuitenkaan enää käytä näitä evästeitä.

Tässä tapauksessa suosittelemme, että poistat evästeet tietokoneeltasi manuaalisesti selainasetuksissa.

9 Lokitietojen käsittely

Kun käyttäjä vierailee tällä verkkosivustolla, verkkoselain siirtää tietoja tästä tapahtumasta, ja nämä tiedot tallentuvat väliaikaisesti lokitiedostoon (palvelimen lokitiedot), jossa niitä käsitellään (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b, c ja f alakohdat). Näitä tietoja ovat

  • käytetyn verkkoselaimen tyyppi ja versio
  • käytetty käyttöjärjestelmä
  • viittaava URL
  • käytetyn päätelaitteen isäntänimi
  • palvelinkyselyn päivämäärä ja kellonaika
  • IP-osoite.

Näiden palvelimen lokitietojen käsittely on välttämätöntä palvelun tarjoamiseksi, teknisistä syistä, järjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi sekä dokumentointia varten. Ilman käyttäjän tietokoneen IP-osoitteen ja avattavan tiedoston nimen keräämistä yhteyden muodostaminen palvelimeen ja verkkotarjonnan käyttö ei ole mahdollista. Tietoja käsitellään teknisessä tarkoituksessa ja järjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi, ja tiedot anonymisoidaan lyhentämällä IP-osoite pääsääntöisesti 60 päivän kuluttua, mikäli IP-osoitteen säilytys ei tämän jälkeen ole dokumentointia varten välttämätöntä (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta, 5 artiklan 2 kohta ja 7 artiklan 1 kohta). Näiden tietojen jatkoanalysointi tapahtuu anonymisoituna tilastollisia tarkoituksia varten. Yksittäistapauksissa, jos epäillään vilpillistä toimintaa, voi säilytysaika olla tätä pidempi. Tällöin tiedot poistetaan tapahtuman tai menettelyn päätyttyä.

Päivitetty: 01.06.2021


waiting...

YHTEYSTIEDOT
09 4245 2220Asiakaspalvelu; arkisin 9-11:30 ja 13-16 09 4245 2221 Beställningar: vardagar 9-19 Kundservice: vardagar 9:30-13 och 14-17
MAKSA TURVALLISESTI
  • Lasku
  • Tili
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
  • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
  • Trygg E-Handel
  • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal.