• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Jakut(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele:
  Suosituimmat ensin

Lajittele:

Jakut(0)

JAKUT JA BLEISERIT

Jakut ja bleiserit ovat aina muodissa. Ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen eivätkä klassiset mallit ja värit vanhene lainkaan. Jakku- ja bleiserimallit onnistuvat kuitenkin jatkuvasti uudistumaan ja muotitietoiset seuraavatkin vuodesta toiseen innolla, minkälaisia uusia ratkaisuja klassiseen luottovaateeseen keksitäänkään. Klingelin kattavasta valikoimasta jakkuja ja bleisereitä löytyy malleja joka makuun, tyyliin ja tarpeeseen – perinteisistä trendikkäisiin. Jakku ja bleiseri ovat pukevia naisten pikkutakkeja. Nimitysten jakku ja bleiseri ero on siinä, että jakku on perinteisesti jakkupuvun yläosa, johon kuuluvat jakkutakki ja siihen yhteensopivat housut tai hame, kun taas bleiseri on samantyylinen takki, mutta alun alkaen suunniteltu ilman yhteenkuuluvaa alaosaa. Termit ovat tietenkin joustavia ja jakku käy yleisnimityksenä, vaikka juuri kyseinen takki ei kuuluisikaan osaksi kokopukua.

NAISTEN JAKKU, MIESTEN PIKKUTAKKI

Naisten jakku on kehittynyt alun perin miesten päälle suunnitelluista pikkutakeista. Napituksella varustettu takki on alkujaan armeijan puvustosta, jossa takki kuului tunnistettavaan uniformuun. Miesten vaatteena pikkutakilla on ollut monta vaihetta ja käyttötarkoitusta aina silloisen ajan hengen mukaisesti. Muodin ja yhteiskunnan määrittelemien tapojen mukaisesti miehille on eri aikakausina luotu niin tupakkatakki kuin urheiluvaatteeksi tarkoitettu bleiseri. Tänä päivä me voimme huvittuneina kummastella bleiseriä tavanomaisena urheiluvaatteena, mutta 1900-luvun alkupuolella vaatteilta ei niinkään odotettu mukavuutta, vaan ainoastaan peittävyyttä. Lisäksi vaatteilla haluttiin erityisesti viestiä kanssaihmisille, mihin yhteiskuntaluokkaan tai ryhmään, esimerkiksi kerhoon tai ammattiryhmään, kuuluttiin. Bleisereillä on ollut helppo tunnustaa väriä, eli tässä tapauksessa joukkuetta ja yhteenkuuluvuutta, ja ne nousivat nopeasti muotiin ihmisten halutessa näyttää käyvänsä tiettyä koulua tai kuuluvansa tiettyyn seuraan.

Naisten bleiserit yleistyivät vasta toisen maailmansodan aikaan, kun naiset saatiin kunnolla mukaan työelämään. Puvun takki ja housut luotiin alun perin työasuksi, koska yhtenäiset ylä- ja alaosa olivat sekä edustavat että tarjosivat liikkumavaraa työtä tehdessä. Siitä kehitys on jatkunut tasaisesti tyylien ja käyttötarkoitusten mukaisesti. Viime vuosisadan 60- ja 70-luvulla tyylitietoisen valinta oli bukleemateriaalista valmistettu lyhyt naisten jakku ja elegantista jakkupukutyylistä tuli todella suosittu. Jakuista tuli kuitenkin erottamaton osa naisten muotia vasta 80-luvulla, jolloin naiset yhä suuremmassa määrin siirtyivät osaksi yritysmaailmaa. Tämän ajan suurin motto ”dress for success“ viittasi osittain pukeutumistyyliin, jolla naiset korostivat asemaansa miesvaltaisella alalla. Vielä tänäkin päivänä naisten jakku on businesspukeutumisen tärkein vaatekappale. Virallisin työasu on yhtenäinen jakkupuku, jossa takki ja housut tai hame istuvat täydellisesti yhteen. Jakkutakin voi kuitenkin huoletta yhdistää myös muihin alaosiin tai vaikka mekkoon, jolloin asuun voi saada enemmän persoonallisuutta. Yksivärinen jakkutakki on helppo yhdistää farkkuihin, kangashousuihin tai vaikkapa culottes-housuihin saadakseen rennon, mutta pukevan asun. Yhdistämällä jakkutakin kesämekkoon tai juhlamekkoon saa vastaavasti toimistokelpoisen asun, joka päällä on myös hetkessä valmis vapaa-ajanviettoon.

NAISTEN BLEISERI SOPII BUSINESSTYYLIIN JA ARKEEN

90-luvulla jakkujen tyyli muuttui 80-luvun tyyliä pelkistetymmäksi ja bleiserit siirtyivät myös vapaa-ajanpukeutumiseen. Nykypäivänä bleisereitä ja jakkuja löytyy kaikissa eri malleissa, tyyleissä, materiaaleissa ja väreissä. Juhlapukeutumisessa elegantti bleiseri on monen naisen pelastus. Pieni jakku lämmittää ja peittää useimmiten ne kohdat, jotka monet mekot paljastavat ja korostaa lisäksi kauniisti vartalon linjoja. Naisten jakku voi olla joko perinteisen yksivärinen, jolloin tyyliin voi tuoda persoonallisuutta erilaisilla puseroilla, kengillä tai asusteilla. Mikään ei kuitenkaan sano, etteikö naisten jakku itsessäänkin saisi olla leikittelevän värinen tai monen erilaisen materiaalin yhdistelmä. Arkipukeutumisessa voit huoletta valita rennomman bleiserin ja yhdistää sen esimerkiksi farkkuihin. Businesspukeutuminen vaatii elegantimman tyylin ja jakku kannattaakin tilanteen niin edellyttäessä yhdistää suoriin housuihin tai hameeseen. Klingeliltä löytyy naisten jakku jokaiseen tyyliin ja tilaisuuteen.

Jakku on malliltaan täysin ympärivuotinen vaate. Riippuen sen materiaalista se voi olla joko lämmittävä sisätakki tai pelkisetyn ohut, näyttävä pusakka. Villakangasbleiseri on lämmittävä ja voi olla kokonaan villaa tai villayhdistelmää, jolloin siinä ei ole vaarana, että se kutittaisi. Tiheästä kankaasta kudottu, paksu jakku pysyy ryhdikkäänä ja on lämmittävä. Takeista löytyy mallivaihtoehtoja löysästi istuvasta napakkaan ja lyhyestä pitkään. Pitkä takki on vartaloa myötäilevänä täydellinen arkivaate. Pituutensa ansiosta se on lämmin ja lohduttava kietaista päälle samalla kun sen voi vaihtoehtoisesti antaa lepattaa auki ja paljastaa alla olevat vaatteet. Toisin sanottuna se on aina yhdisteltävissä – mutta sinun ehdoillasi.

Klingeliltä löydät neulejakkuja eri materiaaleissa. Himoittu ja ylellinen lurex-kangas on löytänyt tiensä pehmeisiin jakkuihin, jotta pukeva vaate olisi myös mukava. Tyylikkäät mokkaa muistuttavat tai sileäpintaiset nahkatakit antavat uskottavuutta, ja sileät, kauniisti laskeutuvat jakut viskoosista toimivat niin töissä kuin juhlassakin. Talven tullen voi olla houkuttelevaa etsiä itselleen lämmittävä ja klassisen tyylikäs samettibleiseri tai villainen, tirolilaistyylinen takki. Puuvillasta tehdään monenlaisia jakkuja, ja niissä onkin valinnanvaraa aina paksuista ohuisiin ja pehmeistä ryhdikkäisiin. Jerseykankainen bleiseri tai svetarijakku on nuorekas ja helppohoitoinen, ja sopii mukavana vaihtoehtona erityisesti myös jakkuja harvemmin käyttävälle. Rentoja ja urheilullisia puuvillajakkuja ovat muun muassa yksityiskohdin koristellut svetaritakit ja pusakat. Klingelin omilla merkeillä Laura Kentillä ja Alba Modalla on useita malleja, joissa urheilullinen jakku tai pusakka onnistuu huolitellun suunnittelun ansiosta myös suorittamaan työjakun virkaa. Erityisen trendikkäitä bleisereitä löytyy AMY VERMONTin mallistosta, jossa sovelletaan rohkeasti uusia leikkauksia ja malleja näyttävissä väreissä ja kuoseissa.

NÄIN LÖYDÄT HYVIN ISTUVAN JAKUN

Verkkokaupassamme saat yhdellä silmäyksellä selville minkälaisia malleja juuri sinun koostasi löytyy, Klingeliltä löydät nimittäin eri vartalomallien mukaiset vaatteet ja me haluamme kannustaa kaikkia korostamaa omia hyviä puolia. Se onnistuu takuuvarmasti panostamalla oikeankokoiseen ja hyvin istuvaan jakkuun. Valikoimistamme löydät leveästi mitoitetut, isokokoiset jakut, joissa mitoitusta on muokattu istuvuudesta tinkimättä. Yhtälailla löydät meiltä myös pienikokoisten ja lyhytselkäisten naisten sirot takit. Jakun oikean koon valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota selän pituuteen ja rintalaskoksiin. Kaiken mallisia jakkuja ei kuulukaan pitää kiinni, joten on hyvä myös miettiä, minkä kokoinen jakku on silloin, kun sitä pitää rennosti auki. Suora malli istuu useimmille vartalotyypeille hyvin. Halutessa sen saa imartelemaan niin pyöreää keskivartaloa kuin myös androgyyniä vartalotyyppiä. Pitkä jakku sopii kaikille vartaloille ja on usein suorastaan päivän pelastus. Kiireisenä aamuna päälle voi yksinkertaisesti kietaista pitkän jakun ja piiloutua sen tyylikkyyden sisään. Pitkää jakkua saattavat usein keventää kauniisti ¾-osaa pitkät, vajaamittaiset hihat. Vartaloa myötäilevä jakku on upea mekon tai pidemmän puseron päällä ja muotosaumat antavat aina imartelevan siluetin. Monien bleisereiden hihoista löytyy halkio, joka helpottaa hihojen käärimistä ja antaa samalla vaatteelle tyylikkään viimeistelyn. Lue lisää hyviä vinkkejä oikeankokoisen jakun hankintaan Klingelin omasta blogista Naisten haku.

Jakun ja bleiserin on tärkeä istua täydellisesti. Klingelin valikoimasta löytyy kattavasti niin isot kuin pienetkin jakut. Isoja kokoja löytyy erityisesti merkeiltä Julietta, MIAMODA ja m.collection, jotka mitoittavat vaatteensa tavanomaisia mitoituksia leveämmiksi ja niiden jakut istuvat siten hyvin myös pyöreälle vartalolle. Pieniä vaatekokoja löytyy muun muassa Klingelin omilta merkeiltä MONA ja Paola.

BLEISERI ON VARMA VALINTA

Bleiseri on monikäyttöinen vaate. Laadukkaan bleiserin avulla asusta saa elegantin ja pukevan, kun taas yhdistämällä sen tennareihin ja farkkuihin asusta saa rennon tyylikkään. Tärkeään tapaamiseen mennessä haluaa pukeutua itsevarmasti ja vakuuttavasti, silloin bleiseri on varma valinta puolihameen ja korollisten nilkkureiden kanssa. Illanviettoon tai ravintolaillalliselle bleiserin voi pukea mekon ylle ja asuun saa entisestään tyylikkyyttä ja nostetta. Juhlapuvun viimeistelee ohut silkkijakku, jossa voi esimerkiksi olla rypistetyt hihanpäät tuomassa volyymiä, ja ilmavat pallohihat jakussa kruunaavat asun kuin asun. Riippuen jakun ja bleiserin materiaalista, voi sitä käyttää hyvin monipuolisesti sekä arkisiin hetkiin että tarkempaa pukeutumista vaativiin tilanteisiin. Jakuista löytyy yhtälailla väriloistoa kuin kaikista muistakin vaatteista ja värikäs tai kuviollinen jakku voikin olla hyvä hankinta kiireisen vaatekaappiin. Värikkäällä jakulla saa nopeasti väriä yksinkertaiseen asuun ja asun muiden vaatteiden ollessa väriltään neutraaleja, voi jakun värillä ja kuvioilla leikitellä. Bleiseri on aina yhtä tyylikäs niin suorien housujen, farkkujen tai caprien kuin myös yhteensopivan businesshameen tai vapaamuotoisemman ja vaikka kuvioidunkin hameen kanssa. Bleiseri tai jakku päällä onnistuu pukeutuessa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Etsit sitten kauniin perinteistä, tyylikkään klassista tai ajan hengen mukaista, trendikästä jakkua, löydät sen todennäköisesti Klingelin laajasta valikoimasta.

HYVÄÄ LAATUA HINTATIETOISESTI

Aikuisten naisten muotiin erikoistunut Klingel tarjoaa valikoimassaan laadukkaita naisten vaatteita edulliseen hintaan. Ja mikä parasta, meiltä löytyvät myös pienet ja isot koot sopivilla mitoituksilla. Laajasta valikoimastamme löydät niin klassiset naisten jakut ja bleiserit kuin niihin sopivat asukokonaisuudet. Kannattaa sijoittaa pariin kunnon jakkuun, jotta niihin on jatkossa aina helppo tukeutua vaatekriisin iskiessä. Useita vuosia kestävän, laadukkaan jakun ostaminen tulee pidemmän päälle edulliseksi ja Klingelin hinta-laatusuhde onkin kauttaaltaan erinomainen.

Me Klingelillä haluamme vahvistaa jokaisen pukeutujan itsevarmuutta ja kannustamme heittäytymään uuteen tyyliin ja kokeilemaan uusia malleja. Me tiedämme, että KLINGEL-asiakkaat ovat muotitietoisia ja arvostavat hyvää laatua. Jakkuvalikoimamme täyttää nämä toiveet ja tarjoaa lisäksi jännittäviä uutuuksia ja raikkaita ideoita. Verkkokaupassamme voi lajitella valikoiman tietyn teeman tai trendin mukaisesti, kuten käytännölliset kaupunkiloman vaatteet, merihenkinen muoti, paisley-kuviointi tai öljykangasvärjättyjen näköiset, oil washed -värit, tai ihan vain itselle mieluisten värien mukaan. Kaikkien naisten vaatevarastosta tulisi löytyä ainakin pari luottojakkua. Jos omaan vaatekaappiin ei mahdu useampia jakkuja, kannattaa siinä ainokaisessaan tai harvoissaan panostaa monikäyttöisyyteen, eli esimerkiksi klassisen varmaan väriin. Musta, tummansininen tai neutraalin ruudullinen sopivat lähes aina päivän asuun ja lunastavat siten nimityksensä luottovaatteena. Meiltä löytyy upeita ehdotuksia niin perinteiselle, klassiselle kuin kokeilevan trendikkäälle pukeutujalle.

Tämän syksyn trendeihin lukeutuvat ruudulliset bleiserit, joita on jo nähty useammassakin kansainvälisessä muotinäytöksessä. Verkkokauppamme on myös pullollaan trendikkään rentoja pusakoita, joissa on mitä kekseliäämpiä yksityiskohtia, kuten sarjakuvista tuttuja comic print –painatuksia. Sopivan bleiserin löydyttyä voit huoletta keskittyä korujen ja muiden asun linjojen tai yksityiskohtien miettimiseen. Klingelin laatumerkkien tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle mieluisia yläosia.

HUOLLA JAKKUA OIKEALLA TAVALLA

Vaatteita tulee hoitaa niiden hoito- ja pesuohjeiden mukaisesti. Jokaiseen vaatteeseen on ommeltu juuri sen tarpeet huomioiva ohjelappu, jonka lukeminen todellakin kannattaa. Jakut ja bleiserit ovat muotoon ommeltuja ja usein tietyistä kohdista topattuja erityisvaatteita, joiden pesuohjeissa kannattaa noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta. Riippuen jakun tai bleiserin materiaalista ja mallista, voi sen tietyissä tapauksissa pestä itse käsinpesulla tai joskus peräti pesukoneessa, mutta useimmiten jakku kannattaa viedä pesulaan pesetettäväksi. Erityisesti jos olet panostanut ja hankkinut arvokkaan jakun, kannattaa sen huoltoonkin panostaa, ettei vahingossa pilaa hienoa vaatetta. Ellei takissa ole selvää tahraa tai likaa, voi usein pelkkä tuuletus raikastaa vaatetta niin, ettei pesu ole lainkaan tarpeellinen. Jakut ja bleiserit ovat muotoon ommeltuja takkeja, joten silloin kun niitä ei käytä, kannattaa ne aina ripustaa henkariin odottamaan seuraavaa käyttöä.

TILAA NAISTEN BLEISERIT JA JAKUT VERKOSTA JUURI SILLOIN KUIN SINÄ HALUAT

Tilatessasi jakun Klingelin verkkokaupasta, voit muutamalla hiirenklikkauksella etsiä niin jakun kuin siihen sopivat housut, kengät ja asusteetkin. Kaiken tämän voit tehdä juuri silloin kuin sinulle sopii, sillä verkkokauppamme palvelee kellon ympäri. Jos haluat palauttaa tilaamasi jakun tai vaihtaa esimerkiksi toiseen kokoon, teet sen helposti 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Kaikki eivät viihdy kauppojen sovituskopeissa tai kassajonoissa joten verkkokauppa tarjoaa stressittömän vaihtoehdon nopeaan tilaukseen ja asiakaspalvelumme auttaa mielellään tilauksen teossa. Löydät myös vinkkejä ja ohjeita oikean kokoisen jakun löytämiseen Klingelin palvelusivuilta.

Laajasta valikoimastamme löydät niin klassiset naisten vaatemerkit, tietyn tilaisuuden tai tyylin muodin, kuten Oktoberfest-tyylisen tirolilaismuodin tai glamourin täyteisen juhlaillan asut, kuin myös yleisimmät viimeisimmät trendit.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.