• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Juhlamekot(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele:
  Suosituimmat ensin

Lajittele:

Juhlamekot(0)

JUHLAMEKKO NETISTÄ

Juhlamekko on onnistuneiden juhlien lähtökohta. Kun päällä on hyvin istuva ja kaunis mekko, ei juhlamieltä hillitse mikään ja voit nauttia juhlista täysin siemauksin. Oma suosikkimekko, mukavat korkokengät, pieni iltalaukku ja loistavat korut tekevät juhla-asun. Klingeliltä löydät koko asu kerralla!

Nettikaupassa pääset parilla klikkauksella suuren valikoiman äärelle. Verkkokaupan laajasta valikoimasta löytyy sekä klassisen juhlava mekko häihin, rippijuhliin ja valmistujaisiin että trendikkään röyhelöhelmainen cocktailmekko tyttöjeniltaan – ja kaikkea siltä väliltä! Tilaamalla vaatteita netistä saat aina 14 päivää mietintäaikaa ja voit sovittaa mekkoa rauhassa omassa kodissasi. Kokeile rohkeasti eri malleja ja löydä itsestäsi aivan uusia puolia. Tervetuloa Klingelin mekkomaailmaan löytämään uusi juhlamekkosi netistä!

JUHLAMEKKO RISTIÄISIIN, HÄIHIN JA ILLANVIETTOON

Juhla-asuja on moneen lähtöön ja jokaiselle löytyy omaan makuun ja tyyliin sopiva asu. Kun yhden luottoasu on harmaa kotelomekko, voi toinen olla parhaimmillaan päällään musta cocktailmekko kiiltävillä yksityiskohdilla. Yhden suosikki voi olla paksusta puuvillakankaasta ommeltu, a-linjainen mekko, kun taas toisen lemppari on pehmeä trikoomekko, joka saa näyttävää ryhdikkyyttä leveästä vyöstä. Juhlamekko ja arkimekko voivat olla aivan eri vaatteet tai sitten ne voivat toimia molemmin päin ja sopia niin iltaan kuin päivään ja niin arkeen kuin juhlaankin. Simppeli mekko on helposti muunneltavissa ja sen saa asusteiden avulla yllättävänkin eri näköiseksi. Iso värikäs huivi tekee kapeasta mekosta arkisen näyttävän kun taas yhdistämällä mekkoon huivin sijasta ison kaulakorun tai ohuen kultaketjun, saa asusta aivan eri tyylisen.

Paljettisomisteinen cocktailmekko kruunaa juhlaillan. Mitä koristeellisempi mekko on itsessään, sitä vähemmän siihen tarvitsee lisäksi koruja tai muita asusteita. Jos cocktailmekko on vaatimattoman oloinen, voi siihen sen sijaan lisätä sitäkin enemmän koruja ja hiuskoruja. Simppeliin mekkoon voi myös yhdistää näyttävän iltalaukun, kuten hihattoman clutchin tai pienen ketjulaukun. Talvella cocktailmekon kanssa sopivat parhaiten mustat sukkahousut ja kesällä läpikuultavat. Kengät saa valita aivan omien mieltymysten mukaan. Yksi kruunaa illan huikean korkeilla piikkareilla, kun taas toinen arvostaa mukavuutta ja pidättäytyy leveäpohjaisissa avokkaissa tai ballerinoissa.

Sopiva mekko häihin riippuu monesta asiasta, kuten pukukoodin mukaisesta etiketistä. Annamme parhaat vinkit hääpukeutumiseen tekstin alemmissa kappaleissa.

Juhlamekko ristiäisiin, nimenantojuhliin tai rippijuhliin saa usein olla arkimekkoa hieman näyttävämpi, mutta sen ei tarvitse olla tyllivuorattu satiiniluomus. Päiväjuhlien asuksi sopii hyvin tukevakankainen jerseymekko kauniilla kuosilla tai esimerkiksi vaaleansininen pitsimekko. Päiväjuhlaan sopivassa mekossa voi olla pitkät tai lyhyet hihat tai se voi olla kokonaan hihaton. Hihattoman mekon ylle voi pukea ohuen neuleboleron tai pasmiinahuivin.

MITEN VALITA JUHLAMEKKO TILAISUUDEN MUKAAN?

Juhlamekkoa ei valita kesän tai talven mukaan vaan tilaisuuden luonteen ja kutsussa ilmoitetun pukukoodin ja etiketin mukaan. Ei voi siis suoraan lajitella tietyn mekon olevan kesäjuhlaan sopiva ja toisen vain talvijuhlaan. Mekon materiaali vaikuttaa paljon mekon ilmeeseen ja antaa siten toki osviittaa vuodenajasta ja lämpötilasta, jolloin se on parhaimmillaan. Esimerkiksi pitsi sopii niin talven kuin kesän juhliin. Talvinen pitsi on usein tukevampaa kangasta ja tummempaa värisävyä, kun taas kesäinen pitsi voi olla hennon ohutta ja läpikuultavaa. Sileäpintainen silkki tai sifonki sopivat materiaaleina moniin eri juhlatyyleihin ja tilanteisiin. Kankaan väri voi luoda joko kesäisen hempeän olemuksen tai vaikutelman dramaattisen talviyön kuningattaresta.

Kun mietit asua tulevaan juhlaan, voit aloittaa suunnittelun juhlien tyypistä ja omasta tyylistäsi. Jos kyseessä on railakas illanvietto, esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ravintolassa, voi päälle valita lasien kanssa kilpaa kimaltelevan glitterimekon. Kakkukahveille sukulaislapsen rippijuhliin sopii mukavasti beige puuvillamekko ja punaiset korkokengät. Täydennä asu vielä isoilla puukoruilla. Valmistujaisiin sopii klassinen mekko kellohelmalla tai yhtälailla kapea leninki. Valmistujaisissa annetaan päivän juhlakalun loistaa hienoimpana, mutta vieraiden ja muun perheen saa ja tuleekin juhlistaa päivää hienoissa juhlavaatteissa. Minihelmainen mekko sopii erityisesti nuorille naisille. Lyhyen mekon alle sopivat sekä ohuet että paksut sukkahousut. Kovin lyhyen helman kanssa jalkaan sopivat parhaiten paksut ja läpinäkymättömät sukkahousut tai leggingsit. Teemabileisiin voi löytää eläinkuosisen mekon tai aidon saksalaisen dirndl-mekon, joka henkii Oktoberfest-juhlia.

JUHLIEN PUKUKOODI – MITEN PUKEUTUA?

Juhlavaatteissa on tärkeä noudattaa mahdollista pukeutumiskoodia, jos sellainen on ilmoitettu kutsukortissa. Etiketin mukaan pukeutuminen on kunnioittavaa juhlien järjestäjää kohtaan ja vieraiden noudattaessa etukäteen ilmoitettua koodia onnistuvat kaikki asuvalinnassaan. Yhtenäisellä pukukoodilla varmistetaan kaikkien olevan yhtä pukeutuneita eikä kenenkään tarvitse tuntea olevansa yli- tai alipukeutunut. Mitä suuremmat ja perinteitä kunnioittavat juhlat, sitä tärkeämpää on noudattaa etikettiä. Perinteiset häät järjestetään usein etiketin mukaisesti ja silloin on hyvä pysytellä perinteisessä pukeutumiskoodissa. Häiden yleisin pukukoodi on tumma puku. Se tarkoittaa, että häävieraiden pukeutumisen tulee olla siisti ja viimeistelty. Naisella voi olla iloisen värinen jakku joko jakkupukuna yhdessä suorien housujen kanssa tai leningin kanssa yhdistettynä. Kaunis mekko ja leninki sopivat sellaisenaan tai yhdessä pienen boleron tai olkahuivin kanssa. Naisella ei tietenkään tarvitse olla juuri yhtenäistä mekkoa, vaan päällä voi olla kaunis hame ja siisti pusero. Vaatteiden asusteiksi sopivat parhaiten klassiset avokkaat tai juhlasandaalit ja pieni laukku.

Tummaa pukua astetta juhlavampi pukukoodi on juhlapuku. Samaa juhlavaa koodia kutsutaan miehen asun mukaan pelkäksi frakiksi. Silloin nainen saa pukeutua iltapukuun. Lumoava iltapuku on harvinaista herkkua ja siinä tuntee itsensä kertaheitolla oman elämänsä kuningattareksi. Iltapuvussa saa olla sifonkikerroksia ja kauniita laskoksia. Iltapuvun asusteiksi kuuluvat kauniit juhlakorut, pieni juhlalaukku ja näyttävä, kaunis kampaus. Hihattoman iltapuvun olilla tulee kantaa sifonkihuivia tai muuta olkapäät peittävää kangasta ja käsissä voi olla juhlakäsineet.

Lisäksi on muutamia enemmän tai vähemmän tarkkoja määreitä, niin miehille kuin naisillekin:

 • Naisten juhla-asuun kuuluvat aina sukkahousut. Ohuet sukkahousut antavat aina huolitellumman olemuksen kuin paljaat jalat. Kesäkuumalla sukkahousut voivat olla ohuen ohuet ja läpinäkyvät.
 • Häävierailla saa mielellään olla asusteena kaunis juhlahattu. Sulhasen ja morsiamen äitien tulisi mielellään pukea päähänsä hattu koko hääjuhlien ajaksi, niin kirkossa kuin juhlapaikallakin. Se ei kuitenkaan ole pakollista eikä sen poisjättäminen ole etikettivirhe.
 • Kesällä miehen puku saa olla vaalea kun taas talvella sen on sopiva olla tummaa kangasta.
 • Miehen solmio tai taskuliina saa mielellään toistaa naisen asun värejä, jotta parin tunnistaa pariksi.

ILTALAUKKU JA KORKOKENGÄT, JOTKA SOPIVAT JUHLAMEKKOON

Mekkoon sopiva laukku on tärkeä yksityiskohta juhlapukeutumisessa. Juhlavaan pukeutumiseen tulee valita pieni iltalaukku. Pikkuinen laukku antaa juhlavan vaikutelman ja toimii kauniina asusteena. Kirjekuorilaukku tai clutch-mallinen laukku on kädessä kannettava pieni iltalaukku, jossa ei ole hihnaa tai käsikahvaa. Toinen suosittu ja perinteinen iltalaukkumalli on pieni ja sievä laukku pitkällä olkahihnalla. Iltalaukussa hihna on usein ohut ja siro. Juhlalaukun hihna voi olla metallinhohtoinen ketju tai samaa materiaalia kuin itse laukku. Juhlakengät voivat olla matalat tai korkeat, kunhan ne sopivat juhlamekkoon ja tilaisuuden pukukoodiin. Matalat juhlakengät voivat olla kiiltonahkaiset ballerinat, jotka sopivat kauniisti leveähelmaisen mekon kanssa. Korkokengät voivat olla klassiset avokkaat pienellä korolla tai näyttävän korkeat piikkarit. Perinteiset avokkaat sopivat kauniiseen juhlaleninkiin ja nostavat pienen koron ansiosta koko olemusta ja ryhtiä. Useamman sentin korkuiset korot tuovat jo itsessään asuun upean yksityiskohdan ja korkokengät voivatkin olla asun juju. Värikkäät, korkeat tolppakorot pääsevät oikeuksiinsa asussa kun mekko on yksinkertaisen yksivärinen.

JUHLAMEKKOJEN VÄRILOISTOA

Juhlamekko saa olla näyttävä ja yksityiskohtien lisäksi myös väreillä on siihen suuri vaikutus. Riippuen juhlan laadusta ja pukeutumisen etiketistä, saa juhlamekko useimmiten olla minkä tahansa värinen eikä kuvioidenkaan suhteen ole juurikaan rajoitteita. Jos olette juhlissa, joissa on mukana avec, eli seuralainen, voi parin asut sovittaa sointumaan toistensa väreihin. Naisen juhlamekko tai jokin asusteista saa mielellään toistaa samoja värejä kuin miehen puku tai jokin miehen asun asusteista, kuten taskuliina tai kravatti.

Muutama vinkki värien ja kuosien vaikutuksesta olemukseen tai siluettiin:

 • Graafinen kuosi häivyttää tehokkaasti keskivartalon ongelmakohdat kuten jenkkakahvat tai vatsan pyöreyden.
 • Liukuvärjätty mekko tuo mekon pintaan uusia ulottuvuuksia. Tummien ja vaaleiden sävyjen vaakasuora liukuvärjäys tuo olemukseen lisää pituutta luomalla mielikuvan pidemmästä vartalosta.
 • Ruusuja, kukkia, kasveja – mekossa voi olla vaikka minkälaisia kuoseja ja erilaiset kukkakuviot edustavat hyvin erilaisia tyylejä. Mustat ruusut sopivat rippimekkoon, keltaiset kukat ylioppilasmekkoon ja perinteiset vaaleanpunaiset ruusut kauniiseen leninkiin.
 • Punainen on kaunis, rohkea ja naisellinen väri. Punainen mekko kerää katseita ja asettaa pukeutujan tilaisuuden keskiöön. Punainen sopii kaikille ja on erityisen hyvä valinta, jos ei kavahda huomiota.
 • Musta mekko on aina tyylikäs. Pikkumusta, musta kotelomekko tai musta pitsimekko ovat samaan aikaan sekä klassisen tyylikkäitä ja hillittyjä että dramaattisen tummanpuhuvia.

JUHLAMEKKO OMALLE VARTALONMUODOLLE

Oikean kokoinen ja hyvin istuva juhlamekko istuu hyvin päällä eikä sitä tarvitse koko ajan asetella parempaan asentoon. Juhla-asun ei saa antaa häiritä juhlamieltä ja se on parhaimmillaan kun sen ei huomaa edes olevan päällä. Sovita uutta mekkoa aina rauhassa ja huolella, jotta valitset varmasti oikean koon. Kun tilaat juhlamekon netistä, saat aina kaksi viikkoa aikaa sovitella mekkoa ja miettiä koko asukokonaisuutta rauhassa. Kun olet tilannut mekon kotiin, voit sovittaa sitä koko asuun, eli asusteiden, kenkien ja sopivan laukun kanssa.

Vartaloa myötäilevä kotelomekko sopii kaikenmallisille vartaloille. Tukeva kangas imartelee kurvikasta vartaloa ja solakka vartalo pääsee oikeuksiinsa kapeassa mekossa. Jämäkkä jerseykangas on ideaali materiaali mekkoon, koska se taipuu niin istuinasentoon kuin muutamaan tanssiaskeleeseenkin. Kietaisumallisen mekon vyötärökaistale asettuu kauniisti vyötärön kapeimpaan kohtaan ja luo vaikutelman ampiaisvyötäröstä. Trumpettihihat ovat jälleen tulleet muotiin ja kapea mekko trumpettihihoilla on hauskan mallinen ja herättää varmasti huomiota juhlissa. Kellohelmainen mekko on tyttömäisen romanttinen ja on erityisesti nuorten naisten suosiossa. Pitkähelmainen maksimekko peittää jalat koko komeudessaan ja on monen pelastus, joka haluaa piilottaa suonikohjut tai muut jalkojen pintajäljet.

Puolipitkä mekko tai hame ja väljä helma piilottavat lantion, kun taas lyhyt ja kapea helma korostaa vartalon muotoja. Laskokset ovat usein hyvännäköiset kaikilla vartalonmuodoilla ja -mitoilla. Mekon yläosalla on myös vaikutusta kokonaisuuden ilmeeseen. Leveä kaula-aukko, eli venepääntie, vetää huomiota hartioihin ja tasapainottaa siten päärynävartaloa. Myös muhkealla yläosalla, kuten olkatoppauksilla tai näyttävillä röyhelöillä, saat tasapainotettua kapeiden hartioiden ja leveän lantion suhdetta. V-muotoinen kaula-aukko antaa vaikutelman sirosta dekolteesta ja sopii hyvin, jos haluat silottaa suuria rintoja. Erityisesti maksipitkässä tai kietaisumekossa sopii olla v-pääntie, joka toimii harmonisena alkuna mekon kaulapääntiessä. Yleisestikin kietaisumekko sopii kaikille vartaloille ja luo imartelevan siluetin.

Alle 165 cm naisten kannattaa katsastaa mekkojen lyhyet koot. Pienien kokojen mukaan mitoitetuissa mekoissa on lyhyemmät mittasuhteet ja esimerkiksi selkä- ja vyötärölinja ovat lähemmässä suhteessa toisiinsa. Samoin mekon tai hameen helma on vastaavasti mitoitettu lyhyemmäksi eikä lyhyempikään nainen huku pitkän helman alle.

OIKEAT ALUSVAATTEET JUHLAPUKEUTUMISEEN

Juhlapukeutumisessa kehon ongelmakohdat tuntuvat aiheuttavan tavallista enemmän harmaita hiuksia. Juhla-asussa haluaa näyttäytyä parhaimmillaan ja silloin on hyvä valita päälle asu, joka istuu juuri omalle vartalolle. Toiset viihtyvät hihattomassa juhlamekossa, kun taas toisten mielestä allit haluaisi piilottaa. Silloin vartaloa myötäilevän mekon kanssa voi yhdistää pasmiinahuivin, juhlasaalin tai ohuen sifonkiviitan tai –ponchon, joka lepää kriittisten käsivarsien yllä. Jos oma takamus tuntuu liian muodokkaalta, voi juhla-asun alle pukea minimizer-sukkahousut, jotka kiinteyttävät pyöreän takapuolen. Tukisukkahousuilla saa ihmeitä aikaan ja tukevilla sukkahousuilla saa silotettua suonikohjuiset sääret sekä tasattua pömpöttävää vatsaa ja kiristettyä vyötäröä. Juhlapukeutumisen alusvaatteilla on tärkeä ja merkittävä rooli juhlapukeutumisessa. Jos haluaa rintoihin ja poveen lisää muotoa, kannattaa päälle pukea push up –rintaliivit tai muut pyöreäkuppiset liivit. Jos taas haluaa häivyttää runsasta povea, kannattaa pukea laadukkaat minimizer-rintaliivit, jotka napakoittavat poven ja luovat kauniin siluetin.

Omia ongelmakohtia eivät muut luultavimmin edes huomaa, eli älä itsekään kiinnitä niihin turhan paljoa huomiota. Iloinen juhlamieli ja huoliteltu asukokonaisuus vievät kaiken huomion ja luovat iloisen juhlatunnelman.

MITEN PESTÄ JUHLAMEKKO?

Juhlamekko voi usein olla herkkää materiaalia ja sen pesemiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Juhlamekko on useimmiten paras viedä pesulaan pesetettäväksi, koska vesipesu voi pilata herkän kankaan tai taidokkaat ompeleet. Pesulassa mekko pestään kemikaalipesuna, eli sitä ei lainkaan kastella vedellä. Herkkiä juhlavaatemateriaaleja ovat muun muassa sifonki, silkki ja tylli. Materiaalin herkkyyden lisäksi kemiallisen pesun syynä on usein asun monimutkainen leikkaus, tukikankaat ja esimerkiksi olka- tai povitoppaukset. Juhlamekkoon päälle ommellut koristekukat ja rusetit ovat jo itsessään selvä syy varovaiseen puhdistamiseen. Juhlamekko kannattaa aina pyrkiä pitämään mahdollisimman puhtaana. Jos huomaat pienen tahran, kannattaa se pyyhkäistä pois kostutetulla liinalla, mielellään jo ennen kuin se ehtii imeytyä kankaaseen. Pitkän juhlaillan jälkeen mekko kannattaa ripustaa henkariin roikkumaan ja laittaa mahdollisuuksien mukaan vaikka parvekkeelle tuulettumaan. Juhlakenkiä ja -öaukkua koskevat samat säännöt. Pyri pyyhkimään pintapuolinen lika mahdollisimman nopeasti pois ja tyhjennä laukku ja kopista kengät juhlien jälkeen, ettei niihin jää pitkäksi aikaa hiekanmurusia tai muuta kuluttavaa likaa.

KOKO JUHLA-ASU YHDESTÄ PAIKKAA

Koko juhla-asun hankkiminen kerralla ja yhdestä paikkaa voi kuulostaa liiankin hyvältä ollakseen totta, mutta kyllä se vain on. Klingelin käyttäjäystävällisestä verkkokaupasta löydät juhlamekot, bolerot ja lyhyet jakut juhla-asuun. Samalla löydät asuun sopivat alusvaatteet kuten juhla-asun rintaliivit, keskivartaloa solakoittavat bodyt, korkeavyötärölliset ja tukevat alushousut ja sukkahousut. Asusteiden puolelta löydät juhlakorut kuten kultaiset, hopeat ja ruusukultaiset sormukset, rannekorut ja kaulaketjut. Jos asuusi sopivat paremmin helmet, löydät meiltä nappikorvakorut hempeillä helmillä tai helminauhan kaulaan. Myös juhlamekkoon ja koruihin sopivat iltalaukut ja kengät löydät helposti Klingelin laajasta juhlavalikoimasta. Tervetuloa Klingelille!


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.