• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Kauluspaidat

Kategoriat

KAULUSPAIDAT ARKEEN JA JUHLAAN

Kauluspaita kuuluu jokaisen miehen vaatetukseen. Vaatekaapista tulee löytyä vähintään pari siistiä, valkoista kauluspaitaa ja pari vapaamuotoisempaa kauluksellista paitaa. Valkoisille kauluspaidoille on aina käyttöä, oli kyseessä sitten muodollinen tai vapaamuotoinen tilaisuus. Vapaa-aikaan ja vähemmän virallisiin tilanteisiin sopivat mitkä tahansa ruudulliset, raidalliset ja värilliset kauluspaidat. Pelkät kaulukset eivät itsessään tee vaatteesta juhlavaa tai virallista, joten pue rohkeasti kauluspaita vapaa-ajallakin ja olet aina tyylikkäänä.

Kauluspaidat tuovat miehekkääseen tyyliin sitä jotain. Tyylivarma mies pukeutuu tilanteen ja mielialan mukaan milloin yksiväriseen, milloin raidalliseen tai moniväriseen kauluspaitaan. Valkoinen kauluspaita on aina varsinainen ikiklassikko ja aina varma valinta, joka on helppo yhdistää pukuun tai pikkutakkiin väristä riippumatta. Jokaisen miehen vaatekaappiin kuuluukin muutama tarkoin valittu kauluspaita, jossa voi tehdä vaikutuksen ympäristöönsä. Kauluspaita ei ole vain työelämän vaate, se sopii erinomaisesti myös vapaa-aikaan. Sen voi yhdistää esimerkiksi rentoihin farkkuihin ja loafereihin tai chinoksiin ja neuletakkiin. Suosittelemme hankkimaan erivärisiä kauluspaitoja eri tilanteita varten. Ja kokeilemaan rohkeasti trendivärejä, kuten roosaa!

KAULUSPAITA ON AINA HYVÄ VALINTA

Siitä ei ole kovinkaan pitkä aika, kun miesten kauluspaidat olivat statussymboleita, joilla miehet saattoivat osoittaa, ettei heidän tarvitse ansaita elantoaan ruumiillisella työllä. Ja erityisesti, että heillä oli varaa vaihtaa paitaa päivittäin. Nykyään kauluspaita on erottamaton osa miesten muotia ja kuuluu niin työhön kuin vapaa-aikaankin. Klingeliltä löydät paitoja ja kauluspaitoja eri materiaaleista, eri väreissä ja eri hintaluokissa. Rohkeimmat pukeutujat voivat kokeilla myös saksalaistyylistä Oktoberfest-kauluspaitaa, jossa voi olla esimerkiksi alppikukkakoristelua ja köynnösompeleita maanläheisissä väreissä. Se päällä sulaudut saksalaiseen oluttupaan kuin paikallinen.

Kauluspaita sopii lähes kaikkiin asuihin. Yhdistä tyylikäs paita farkkuihin tai klassisiin suoriin housuihin. Rentoihin farkkuihin sopii hyvin sininen denimpaita tai raidallinen kauluspaita, jonka voi jättää housujen päälle. Trendikkään kukallinen kauluspaita sopii kesähousuihin, kuten kangashousuihin tai chinoihin. Kuvioidut kauluspaidat tai väri-ilottelevat haivaijipaidat sopivat vapaa-ajalla tai kaverijuhlissa niin pitkien kuin lyhyiden lahkeiden kanssa. Valkoinen kauluspaita nostaa minkä tahansa asun astetta tyylikkäämmäksi.

KAULUSPAITA JA NEULE = TYYLINIEKAN LUOTTOASU

Kenenpä lempiarkiasu ei olisi kauluspaidan ja vanhan luottoneuleen yhdistelmä? Varmasti useimpien, eikä ihme! Neuleen ja laadukkaan, suoran paidan yhdistelmä on samalla siistin tyylitelty olematta kuitenkaan virallinen tai liian juhlava arkisiin tilanteisiin. Villapaita, kauluspaidan kaulukset ja villakankainen rusetti luovat hetkessä pehmeän tunnelman, joka johtaa ajatukset suoraan takkatulen ja hyvän kirjan äärelle.

Niin valkoisen kuin värikkään tai vaikkapa ruudullisen kauluspaidan ylle sopii avonainen neuletakki. Sovita neuletakin väri sopimaan kauluspaidan värimaailmaan, niin olet aina varman päälle tyylikäs. Umpinaisen neuleen alle sopii lähes mikä tahansa kauluspaita, koska siitä näkyy silloin vain kaulukset ja hihanpäät. Parilla luottopaidalla saat näistä asun vaikka joka päiväksi! Oikeat asusteet, kuten erilaiset solmiot, ovat tyylin uudistamisen a ja o. Lyhythihainen kauluspaita on tyyliltään rento ja sopii parhaiten kesään tai lämpimille leveysasteille. Pitkähihainen kauluspaita lämmittää kylmänä vuodenaikana ja on vaatteena lyhythihaista pukevampi. Pitkät hihat voi myös kääriä ylös kyynärpäiden kohdalle.

Kauluspaidan alle kannattaa aina pukea aluspaita. Aluspaita sekä tuntuu mukavalta että tuo vahvistetun kerroksen ihon ja kauluspaidan väliin. Se estää kauluspaitaa kuultamasta läpi ja kerää ensimmäisen hien, ettei se läpäise varsinaista päällispaitaa. Tämän ansioista aluspaita myös suojaa kauluspaitaa käytöltä ja pitää sen pidempään hyvänä ja käyttökelpoisena.

KAULUSPAIDAN ETIKETTI – LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Kauluspaidan oikeaoppinen pukeminen aiheuttaa monille harmaita hiuksia. Valkokauluksinen paita liitetään usein pukuun, smokkiin ja vähintäänkin pukeutumisetikettiin. Minkä tahansa kauluspaidan ei kuitenkaan saa antaa säikäyttää – kauluspaitoja kun on moneen lähtöön eikä kaikkien pukemisessa tarvitse noudattaa pukeutumissääntöjä.

 • Kauluspaidan voi pukea sellaisenaan tai yhdistää se pikkutakkiin tai neuleeseen. Komeat kaulukset jäävät aina näkyviin ja tuovat itsensä varovaisesti esiin myös umpinaisen neuleen alta.
 • Kauluspaidan helman voi laittaa housuihin tai antaa levätä rennosti housujen päällä. Piilottamalla paidan helman housuihin, tulee asusta huoliteltu ja tyylikäs. Virallisessa tai juhlapukeutumisessa tulee helma aina sujauttaa siististi housujen sisään. Rentoon pukeutumiseen sopii myös jättää paita housujen päälle.
 • Kun paidan kauluksissa on pienet napit, ei paitaan kuulu yhdistää solmiota. Kaulusnapit ovat paikallaan pitämässä kaulukset kohdillaan ilman kravatin tukea. Jos kauluksissa ei ole nappeja, voi kaulusten alle asetella solmion.
 • Kauluspaitaan ei tarvitse aina yhdistää kravattia, vaan siitä saa ilman kravattia nopeasti rennomman vaatteen. Kravatin kanssa paidan ylin nappi tulee aina sulkea siistin yleisilmeen vuoksi. Jos et pue kaulaasi kravattia, voit huoletta jättää ylimmän napin napittamatta.
 • Pitkähihaisissa paidoissa on usein kalvosimet, eli viimeistellyt hihansuut, joihin saa kiinnitettyä kalvosinnapit. Ne pitävät hihansuun siististi paikoillaan takin hihan alla ja viimeistelevät juhla- ja businesspukeutumisen.
 • Puvun ja pikkutakin kanssa kauluspaidan tulee olla pitkähihainen, jotta sen hihanpäät tulevat näkyviin takin hihan alta. Lyhythihainen paita sopii hyvin kesäisiin tilaisuuksiin ja kesäiseen asuun esimerkiksi shortsien kanssa.

KAULUSPAITA NETISTÄ

Kauluspaita on laaja nimitys niin monille erilaisille miesten paidoille. Kauluspaita voi olla valkoinen ja virallinen, tai se voi olla leikkisän havaijilaistyylinen, klassisen ruudullinen tai hurmaavan kukkaisa. Suorat paidat voivat myös olla materiaaliltaan hyvin erilaisia. Tyypillisin materiaali on puhdas puuvilla, joka taipuu sekä ryhdikkään paksuun kankaaseen että ohuempaan ja rennompaan lookiin. Viileänä päivänä kannattaa kokeilla vaikkapa mukavaa flanellipaitaa ja kesähelteillä ilmavan kevyttä pellavapaitaa. Klassisen sininen farkkupaita sopii tyyliin vuodenajasta riippumatta. Pitkähihaisia, lyhythihaisia, eri kuoseja ja värejä... Meiltä löydät kaikki miesten kauluspaidat! Tilaa vaikka miehelle lahjaksi – nopeasti ja vaivattomasti!

Miesten paitojen tilaaminen netistä on yllättävän helppoa. Tarkista kotona, mikä on käyttämäsi paitakoko juuri nyt ja suuntaa Klingelin verkkokaupassa suoraan sen kokoisiin paitoihin. Parilla klikkauksella saat suodatettua paitanäkymän oman kokosi mukaan ja voit olla varma, että kaikkia katsomiasi paitoja saa myös omassa koossasi. Klikkaamalla kiinnostavan näköistä paitaa pääset paidan omalle tuotesivulle, jolta löydät kaikki tarpeelliset tiedot, kuten koon, istuvuuden, materiaalin ja tiettyjä yksityiskohtia. Varmista paita itsellesi lisäämällä se ostoskoriisi. Voit sen jälkeen vielä palata katsomaan muitakin paitoja tai kokonaan muita vaatekappaleita. Tilaamalla useamman vaatteen kerralla, saat vastaanotettuasi paketin kerralla kokonaan uuden asukokonaisuuden!

MITEN VALITA KAULUSPAIDAN KOKO

Kun kauluspaita ei istu hyvin, on se luultavasti väärän kokoinen tai väärän mallinen. Jotta osaat hankkia sopivan kokoisen paidan, aloita mittaamalla oma vartalosi tämänhetkisen tilanteen mukaan. Vaikka olisit käyttänyt tiettyä vaatekokoa vuosikaudet, ei se tarkoita etteikö vartalosi aina välillä muuttuisi ja silloin on paikallaan tarkistaa nykyiset mitat. Kauluspaitojen koossa mitataan kaulanympärys, koko käden pituus olkapäästä ranteeseen, rinnanympärys, vyötärönympärys ja selän pituus. Kun olet mitannut omat mittasi mittanauhan avulla, voit tarkistaa kokotaulukostamme, mikä on sinun vartalollesi sopivin paitakoko.

Kauluspaidan tulee olla hyvännäköinen päällä. Olkapäät ja lapaluut tarvitsevat liikkumatilaa, mutta eivät niin paljoa, että kankaan tarvitsee pussittua vartalon ympärille. Eri vartalonmalleille sopii eri malliset kauluspaidat. Jos olet vatsakas, valitse kauluspaita, jossa on leveä mitoitus, jotta paita peittää koko vatsan. Kapeauumaiselle miehelle sopii slim fit –mallinen paita, jossa on kapea mitoitus. Kun sovitat uutta paitamallia, heiluttele käsiä ja käännä vartaloa eri asentoihin. Muista myös mennä kyykkyyn tai istuutua, jotta näet, miten paidan selkäosio peittää selkäsi. Jos paita istuu hyvin, ei pussitu eikä kiristä mistään, vaikuttaa koko oikealta.

Meillä Klingelillä on paljon isoja kokoja isoille miehille ja monista vaatteista löydät pyöreälle vartalolle mitoitetut tanakat koot. Tanakan koon mitoituksessa paidoissa on normaalia enemmän tilaa keskivartalon kohdalla, mikä tarkoittaa hyvää istuvuutta isollakin vatsalla. Men Plus –merkin kauluspaidoissa on erityinen leikkaus vatsan seudulla, jotta paita peittää isommankin vatsan. Isokokoisten miesten merkeissä kiinnitetään erityistä huomiota hyvään istuvuuteen tanakalle ja pyöreälle keskivartalolle.

KAULUSTEN ERI TYYLISUUNNAT

Sata vuotta sitten paitamuodin kaulukset seisovat suoraan ylöspäin. Ne nousivat pystysuoraan päätä kohti muodostaen ikään kuin kaukalon kaulan ympärille. Ajan myötä kauluspaidoissa vakiintui alas taitettu kaulus, joka ei ulotu ylös leukaluihin asti. Taitekaulus on edelleen yleisin kaulusmalli miesten kauluspaidoissa. Taitekaulusta muistuttaa button down -mallin muuten saman mallista kaulus, mutta nappikauluksessa kaulusten kulmat on napitettu kiinni paitaan. Englanninkielinen nimitys oxford cloth button down, lyhennettynä OCBD, viittaa tiettyyn puuvillakankaaseen ja sen alaspäin jatkuvasta nappimuodostelmasta. Napit voivat olla perinteiset napit tai näyttävän erikoisen malliset. Kauluksissa on asennon lisäksi eroavaisuuksia muun muassa kärkien mallin suhteen. Kukapa unohtaisi tiettyinä vuosikymmeninä kukoistaneet, ekstraleveät kaulukset ja ajan myötä taas solakoituneet ja ryhdistynet kaulusmallit? Kärkien malleista puhuttaessa mainitaan usein nimitykset haikaulus ja klassisena kauluksena tunnettu kent-kaulus, joissa on hiuksen hieno ero kärkien leveyden suhteen.

Riippuen kauluksen muodosta, voi siihen sovittaa yhteen solmion tai rusetin tai jättää sellaisenaan asustamatta. Maalaisjärjen mukaisesti ja yksinkertaisena nyrkkisääntönä voi ajatella, että jos kauluksen muotoon ja kärkien väliin mahtuu hyvin solmio tai rusetti, voi sellaisen siihen asetella. Jos taas kravatti ja solmio ovat suhteessa liian suuret kauluksen malliin tai näyttää ahtaalta, on parempi valita tilalle pienempi asuste tai kenties jättää se kokonaan välistä. Nappikaulukseen ei lähtökohtaisesti kuulu yhdistää solmiota ja sopiikin rennon ulkomuotonsa ansiosta sellaisenaan vapaa-ajan pukeutumiseen.

KAULUSPAITA PUKUKOODIN MUKAAN

Pukukoodi on termi, joka voi säikäyttää monen pukeutujan, mutta aivan suotta. Pukukoodi selviää kutsukortista, tai jos sitä ei ole siinä valmiiksi ilmoitettuna, voi asiaa kysäistä isäntäväeltä. Juhlaviin tilaisuuksiin, joissa yleensä on pukukoodi, on valkoinen kauluspaita aina paras valinta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että valkoinen olisi ainoa oikea vaihtoehto, vaan eri koodeissa eri väritkin ovat mahdollisia. Tummaan pukuun kuuluu tumma puku, valkoinen paita ja pieni väripilkku solmion tai rusetin muodossa. Tumman sinisen, tumman harmaan tai mustan puvun kanssa kravatin ja rusetin värillä voi hyvin leikitellä ja valita väri esimerkiksi seuralaisen mekon väreihin. Frakki ja smokki ovat juhlavia, hienoja pukuja ja niiden pukeutumisessa on useampia yksityiskohtia ja sääntöjä. Paidan suhteen väri on valkoinen ja erityisesti frakin alle puetaan usein myös pukuun sointuvat liivit, jolloin paidasta jää näkyviin lähinnä kaulukset. Casual-pukeutuminen antaa pukeutujalle vapaimmat kädet. Siinä tärkeintä on olla viimeistellyn tyylikäs, mutta muita rajoitteita ei juurikaan ole. Pukeudu esimerkiksi pieniruutuiseen sini-valkoiseen kauluspaitaan ja mustikanväriseen, tummansiniseen pikkutakkiin. Takin etutaskuun voit pujauttaa kukkaa muistuttavan vadelmanpunaisen liinan. Jos pikkutakki tuntuu liian muodolliselta, voit rennossa pukeutumisessa vaihtaa pikkutakin neuleeseen. Jaloissa voi olla tummat tai vaaleat, siistit farkut tai suorat housut. Rennon siistiin pukeutumiseen sopivat erinomaisesti kevyesti kuvioidut tai painokuvioidut paidat, joissa on eläväinen pinta.

URHEILUSTA MUODIN HUIPULLE

Niin monet nykyajan vaatteet juontavat juurensa historiallisista käyttötarkoituksista ja kauluksellinen paitakin on jo vuosisatoja vanha vaatekappale. Nykypaidan esikuvana pidetty paitamalli nousi suosioon hevospoolosta, jossa kaulukset palvelivat ulkonäöllisistä syistä ilman sen kummempaa käytännöllistä syytä. Urheiluvaatteesta muotiin siirryttäessä kauluksia on hiottu mukavammiksi ja käytännöllisemmiksi. Nykyään varsinainen kauluspaita on aivan eri vaate kuin sen esikuvana toiminut pikeepaidan tyyppinen, taitekauluksellinen t-paita. Hevospoolo jätti nimensä Suomessa pikeepaitoina tai tennispaitoina tunnettuihin paitoihin ja monissa kielissä poolopaita tarkoittaa taitekauluksellista t-paitaa. Meillä poolopaita on korkeakauluksinen, lämmin paita. Kaikkia kauluspaitoja, niin sileäkankaisia kauluspaitoja kuin pikee- tai tennispaitoja, pidetään sellaisenaan tyylikkäinä paitoina eikä mikään niistä oikeastaan ole enää urheiluvaate. Pehmeä pikee ja tennispaita taipuu hyvin liikunnalliseen puuhaan, kuten golfiin tai nimensä mukaisesti tennikseen. Nykymuotoista kauluspaitaa harva kuitenkaan pukee urheilusuorituksen ajaksi ylleen.

KAULUSPAIDAN HOITO-OHJEET

Kauluspaidan alla kannattaa aina käyttää aluspaitaa, joka on sekä mukava päällä että suojaa kauluspaitaa käytöltä. Paita kannattaa kuitenkin pestä jokaisen pitkän käyttöpäivän jäljiltä pesukoneessa. Valkoiset paidat tulee pestä valkopyykissä, jotta ne pitävät kirkkaan valkoisen värinsä. Muun väriset paidat voi pestä kirjopyykissä. Tarkista paidan sisäpuolella olevasta pesulapusta, juuri kyseisen paidan pesuohjeet. Useimmiten kauluspaidan voi pestä tavallisella vesipesulla pesukoneessa. Jos paita ei ole merkittävän likainen, riittää matalan lämpötilan pesu 30 tai 40 asteessa. Välttämällä liian kuumia pesuohjelmia säästät sekä paidan laatua että sähkönkulutusta.

Kun paita on pesty, kannattaa se ripustaa kuivumaan vapaasti ja väljästi. Silloin kangas silottuu jo itsestään hieman, ja silittäminen sujuu vaivattomammin. Kauluspaidan silittäminen kannattaa aloittaa kauluksesta. Painele kaulusta kevyesti silitysraudalla ja vahvista kauluksen suoria taitteita silittämällä kauluksen valmiiden muotojen mukaisesti. Kauluksen jälkeen voit jatkaa silittämistä paidan etu- ja takapuolella. Asettele kangas mahdollisimman leveästi silityslaudalle, jotta saat silitettyä leveän pinta-alan kerralla. Lopuksi asettelet hihat mahdollisimman leveästi alustalle ja silität huolella. Hihansuissa on usein yksityiskohtaiset ompeleet ja viikkaukset. Aja silitysraudan kärki varovaisesti viikkausten alta ja päältä, jotta vahvistat viikkausten asentoa.

Kauluspaita tulee ripustaa henkariin. Silitetty paita pysyy suorana ja muodossaan ja on henkarissa valmis puettavaksi kiireisenä aamuna. Raivaa tilaa vaatekaappiisi, jotta vaatteet saavat tarvitsemansa tilan ja saavat roikkua tilavasti ja ilmavasti. Jos kaappi on täynnä vaatteita, jotka kaikki kärsivät tilanpuutteesta, kulutat lopulta tahattomasti kaikkien vaatteiden käyttöikää.

Tervetuloa löytämään miesten kauluspaidat Klingelin verkkokaupasta!Tilaamalla vaatteita netistä saat ostospäätökselle aina kahden viikon mietintäajan. Voit kokeilla ja sovitella vaatteita rauhassa omassa kodissasi juuri silloin kuin sinulle sopii parhaiten. Vaihdon tai palautuksen postitus on sinulle täysin ilmainen. Tilaa siis huoletta nettikaupasta ja päätä vasta kotona, haluatko pitää tuotteet.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.