KLINGELIN KAUPPAEHDOT

EHTOJEN SOVELTAMINEN

Nämä ovat Klingel Suomi, Mail Order Finance GmbH, Suomen sivuliikkeen yleiset kauppaehdot (tästä eteenpäin Klingel), jonka Y-tunnus on 1910887-1. Näitä ehtoja sovelletaan kaikkiin Klingelin kanssa tekemiisi sopimuksiin. Huomioithan, että ehdot voivat muuttua. Tilaamalla tuotteitamme hyväksyt yleiset kauppaehtomme.

 

TILAUKSET
Voit tehdä tilauksen joko verkossa osoitteessa www.klingel.fi, puhelimitse tai postitse. Tilauksen on oltava arvoltaan vähintään 25 euroa, alennukset huomioiden. Toimitamme tilauksia ainoastaan Suomeen. Emme toimita tilauksia alle 18-vuotiaille. Kaikkia myymiämme tuotteita voidaan käyttää Suomessa.
 
Klingel on Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton (ASML) jäsen ja noudatamme liiton Reilun Pelin Sääntöjä. Luotettavan myyjän merkkinä olemme myös saaneet ruotsalaisen Trygg E-Handel -sertifioinnin.
 

HINNAT JA MAKSAMINEN
Hinnat
Kaikki Klingelin kuvastoissa ja verkkokaupassa mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Kuvastohinnat ovat voimassa kyseisen kuvaston voimassaolon ajan. Alennetut hinnat ja tarjoukset, joille ei ole erikseen merkitty viimeistä voimassaolopäivää, ovat voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.
HUOM! Emme toimita tilauksia Ahvenanmaalle ilman arvonlisäveroa.
 
Tilauksesi loppusummaan lisätään toimituskulut (5,90 €) sekä mahdollinen maksutavasta johtuva lisämaksu (ks. maksuvaihtoehdot).
 
Asiakaspalvelunumeroihimme soitetut puhelut maksavat 0,088 €/min niin matkapuhelimesta kuin lankapuhelimestakin soitettuina. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
Alennukset ja tarjoukset
Tarjouskoodit ovat kertakäyttöisiä ja henkilökohtaisia, eikä niitä voi yhdistää muihin tarjouksiin tai alennuksiin eikä vaihtaa rahaksi.
 
Maksuvaihtoehdot
Tarjoamme seuraavat maksuvaihtoehdot:
1) Klingel-tili
Jos haluat jakaa maksusuorituksesi, voit hakea Klingel-tiliasiakkuutta. Maksettava summa ilmoitetaan joka kuukausi toimitettavassa tilierittelyssä. Tilierittelystä näet myös tekemäsi tilaukset, lyhennykset, jne. Voit myös maksaa suuremmissa erissä tai koko summan etuajassa ilman lisäkuluja. Maksut suoritetaan seuraavalle tilille: IBAN FI52 1820 3000 0065 02, BIC-koodi NDEAFIHH. Käytä viitenumeroa tai ilmoita asiakasnumerosi viestikentässä. Ei lisämaksuja.Lyhennysvapaat kuukaudet
Tiliasiakkaana voit pitää kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa. Neljä ensimmäistä kuukautta eivät voi olla lyhennysvapaita ja sinun tulee suorittaa lyhennyksiä vähintään neljä kuukautta yhtäjaksoisesti ennen kuin voit käyttää uuden lyhennysvapaan kuukauden. Lyhennysvapaan kuukauden korko lisätään tilin saldoon ja lyhennysvapaan kuukauden hyödyntäminen pidentää maksuaikaa. Mikäli haluat käyttää lyhennysvapaan kuukauden, ota yhteys asiakaspalveluumme. 
Kulut
Klingel-tilin kuukausikorko on 1,65 % ja se lasketaan tilisaldolle kuukausittain laskutuksen yhteydessä. Korko lisätään tilisaldoon joka kuukausi. Tilin todellinen vuosikorko on 19,80 %. Korkomuutoksia voi tapahtua rahapoliittisten päätösten, muuttuneiden lainauskulujen tai muiden kulujen vuoksi, jotka ovat astuneet voimaan alla ilmoitetun päivämäärän jälkeen. Korot ovat ainoat Klingel-tilistä aiheutuvat kulut.

 Tilisaldo €

 Kuukausierä

 0-110

 10,-

 110,50-200

 15,-

 200,50-250

 25,-

 250,50-300

 30,-

 jne.

 

 

2) Klingel-lasku

Klingel-laskulla saat korotonta maksuaikaa. Lasku toimitetaan tilauksen mukana ja sen loppusummaan lisätään laskutus­kulut (1,95 €). Lasku tulee maksaa 14 päivän kuluessa paketin noutamisesta. 

3) Pakettiennakko

Tilaus maksetaan noudettaessa. Laskun loppusummaan lisätään paketintoimittajan paketti­ennakko­maksu (3,50 €).

4) Korttimaksu

Maksat ostoksesi suoraan luottokortilla tilauksen yhteydessä. Hyväksymme VISA- ja MasterCard-kortit. Korttimaksuissa yhteistyökumppanimme on Computop, yksi markkinoiden johtavista turvallisten maksupalveluiden toimittajista. Ei lisämaksuja.

5) Paypal

Maksat ostoksesi helposti ja turvallisesti oman PayPal-tilisi avulla. Sinun ei tarvitse ilmoittaa maksutietoja verkkokaupassamme. Mikäli sinulla ei ole PayPal-tiliä, tulee sinun ensin rekisteröityä PayPaliin.
 
Huomioi, että kortti- ja PayPal-maksu ovat valittavissa vain verkkotilauksissa. Puhelin- ja postitilauksissa tulee valita jokin muista maksuvaihtoehdoistamme. 

LUOTTOEHDOT

Luotonantaja

Klingel-laskuista/-tileistä vastaa Klingel Suomi, Mail Order Finance GmbH, Suomen sivuliike, jonka Y-tunnus on 1910887-1.

Luottotietolain mukaisesti olemme koonneet luottosopimuksiin ja luotonantajaan liittyvät tiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomakkeeseen.

Luottotietojen tarkistus

Hakiessasi laskutus- tai tiliasiakkuutta, myönnät Klingelille oikeuden selvittää luottotietosi sekä tarkistaa mahdolliset muut Mail Order Finance -konsernin sinulle myöntämät luotot. Klingel pidättää oikeuden kieltäytyä luoton myöntämisestä sekä alentaa jo myönnettyä luottoa. Jos laskutus- tai tiliasiakkuushakemus hylätään, Klingel pidättää oikeuden ehdottaa muita maksuvaihtoehtoja. Luottotietojen tarkistuksen suorittaa Suomen Asiakastieto.

Maksujen viivästyminen

Maksuvastuu on sillä henkilöllä, joka on hakenut ja jolle on myönnetty tili-/laskutusasiakkuus. Jos maksua ei ole suoritettu ajoissa, lankeaa koko velka maksettavaksi kerralla, mikäli viivästynyt summa on yli kymmenesosa koko velasta.
 
Viivästyneen maksuerän jokaisesta maksumuistutuksesta peritään muistutusmaksu (5 €). Myöhäs­ty­neestä tai maksamatta jääneestä maksuerästä peritään viivästyskorko, joka on tällä hetkellä 2 % kuukaudessa maksettavaksi langenneesta summasta. Mahdolliset perintäkulut veloitetaan lakisääteisesti ja kertyneet korot/kulut kapitalisoidaan. Klingel pidättää oikeuden siirtää ja/tai pantata tiliin liittyvät oikeudet toiselle luotonantajalle. 

TOIMITUS

Toimitusehdot

Pakettimme toimittaa PostNord. Tavoitteemme on toimittaa tilaukset noin 5-7 arkipäivän kuluessa. Kiireisinä myynti­kausina tai jos tilauksesi on lähetetty kirjeenä toimitus voi kestää hieman kauemmin. Mikäli jokin tuote on väliaikaisesti loppu, merkitsemme sen jälkitoimitukseen myöhempää toimitusta varten. Mikäli haluat, voit perua jälkitoimituksen tai täydentää sitä. Jälkitoimitus toimitetaan ilman lisä­kuluja.

Toimitusvakuutus

Kaikki Klingelin toimitukset ovat vakuutettuja. Asiakkaanamme vastaat siitä, että tarkistat paketin kunnon vastaanottaessasi toimituksen. Mikäli paketti on vahingoittunut kuljetuk­sen aikana, asiasta tulee ilmoittaa välittömästi noutopisteessä. Mikäli tuote on vahingoittunut tai osa tilatuista tuotteista puuttuu toimituksesta, ota yhteys asiakaspalveluumme välittömästi. Klingel korvaa vahingoittuneen tuotteen veloituksetta.

VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS

Meille on tärkeää, että olet tyytyväinen ostokseesi. Sinulla on aina 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus vastaanotettuasi tuotteet. Sinulla on myös oikeus perua tilauksesi kuluitta, mikäli yksi tai useampi tilaamistasi tuotteista merkitään jälkitoimitukseen, tai jos tilauksesi toimitus viivästyy. Vaihto- ja palautusoikeus ei koske kaiverrettuja/korjattuja/muokattuja tuotteita eikä kosmetiikka- ja hygieniatuotteita. Klingel pidättää oikeuden sulkea asiakastilin, mikäli sen on syytä epäillä petosta sekä palautusosuuden ollessa yli 50 %.
 
Jos haluat käyttää vaihto- tai palautusoikeuttasi, asiasta tulee ilmoittaa asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse. On tärkeää, että lähetät tuotteen/tuotteet meille välittömästi, kuitenkin viimeistään 14 päivän sisällä siitä, kun olet ilmoittanut meille käyttäväsi vaihto- tai palautusoikeuttasi.
 
Palautettavat tuotteet tulee lähettää takaisin ilman muutoksia ja mieluiten alkuperäispakkauksissaan. Palauta tuotteen kaikki osat vaikka ne olisivatkin vioittuneita.
 
Tuotepalautus on sinulle maksutonta. 

Vaihdot ja palautukset

Mikäli haluat vaihtaa tuotteen toiseen väriin tai kokoon, emme peri uusia toimituskuluja. Mikäli palautat koko tilauksen, palautamme toimituskulut sekä mahdolliset maksutavasta johtuvat kulut. Mikäli palautat vain osan tilauksesta, emme hyvitä em. kuluja (tämä johtuu siitä, että kulut ovat samansuuruiset tilattujen tuotteiden määrästä riippumatta).
 
Mikäli palautettu tuote on selkeästi käytetty tai se on vahingoittunut tilaajan vastuulla ollessaan, pidätämme oikeuden huomioida tuotteen arvonvähennys palautussummassa. Mikäli katsomme, että tuote on menettänyt kaiken arvonsa, pidätämme oikeuden olla palauttamatta rahoja.
 
Vaihdon tai palautuksen yhteydessä olet vastuussa tavaran saattamisesta PostNordin palvelupisteeseen. Suosittelemme säilyttämään lähetyslistan sekä palautuskuitin kunnes palautus on käsitelty loppuun.
 
Tee palautus näin:

  1. Pakkaa palautettava tuote alkuperäispakkaukseensa tai vastaavaan pakkaukseen.
  2. Täytä tilauksen mukana tulleeseen palautuslomakkeeseen valitsemasi palautussyy-koodi ja palauta palautuslomake palautettavan tuotteen mukana. Näin autat meitä parantamaan palvelumme laatua.   
  3. Liimaa ennakkoon maksettu palautusosoitetarra, jossa Klingel on merkitty paketin vastaanottajaksi, paketin päälle. Palautusosoitetarran puuttuessa ota yhteys asiakaspalveluumme.

Takaisinmaksu palautuksen yhteydessä

Kun olemme vastaanottaneet palautuksesi, palautamme maksamasi summan 14 päivän kuluessa. Takaisinmaksutapa riippuu tilauksen yhteydessä valitsemastasi maksutavasta.
 
Klingel-tilillä tai -laskulla ostettujen tuotteiden palautukset hyvitetään asiakastilillesi. Mikäli haluat, että hyvitys palautetaan pankkitilillesi, ota yhteys asiakaspalveluumme.
 
Luottokortilla maksettujen tuotteiden palautettava summa palautetaan suoraan korttitilillesi. Mikäli olet maksanut ostoksesi luottokortilla, ota aina yhteys asiakaspalveluumme vaihtoon liittyvissä asioissa. PayPal-tililtä maksettujen tuotteiden palautettava summa palautetaan takaisin PayPal-tilille.
 
Pakettiennakolla maksettujen tuotteiden palautettava summa palautetaan pankkitilillesi. 

TAKUU JA REKLAMOINTI

Kuluttajansuojalaki, joka turvaa oikeutesi asiakkaana, on voimassa tilatessasi tuotteitamme. Kaikilla myymillämme sähkötuotteilla on kahden vuoden takuu ostopäivästä alkaen. Alkuperäisvirheillä (valmistusvirheillä ja muilla virheillä, jotka ovat syntyneet ennen kuin sait tuotteen) on kolmen vuoden reklamointioikeus. Klingel ei vastaa alkuperäisvirheistä eikä ole korvausvastuussa niiden seurauksista.
 
Riitatilanteissa käännymme Kuluttajaviraston puoleen ja noudatamme aina viraston antamia suosituksia. Asiakkaanamme sinulla on oikeus saattaa riitatilanteet kuluttajariitalautakuntaan  (www.kuluttajariita.fi). Ennen kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn viemistä tulee kuluttajan olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Kuluttajariitalautakunnan lisäksi voit myös käyttää EU-komission tarjoamaa verkkovälitteistä riidanratkaisua osoitteessa http://ec.europa.eu/odr. Ota yhteys asiakaspalveluumme takuu- ja reklamaatiotilanteissa, niin autamme sinua.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Klingel on vastuussa asiakkaanamme antamiesi henkilötietojen käsittelystä. Tietojasi käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen sekä Klingelin, sen tytär- ja sisaryhtiöiden sekä yhteistyökumppaneiden markkinointitarkoituksiin.
 
Jos haluat muuttaa antamiasi henkilötietoja, lopettaa asiakastilisi tai kieltää tietojesi käytön markkinointitarkoituksiin Klingelin ja/tai kolmannen tahon toimesta, ota yhteys asiakaspalveluumme. Ilmoita muutoksen yhteydessä aina asiakasnumerosi ja/tai henkilötunnuksesi.  
 
Klingelin asiakkaana sinulla on oikeus kerran vuodessa saada tietoa siitä, mitä henkilötietojasi asiakasrekisteriimme on tallennettu. Lähetä tällöin asiasta kirjallinen pyyntö alla ilmoitettuun osoitteeseen.
 
Ammattitaitoisen ja laadukkaan puhelinpalvelun takaamiseksi yksittäisiä puheluita voidaan nauhoittaa laaduntarkkailu- ja koulutustarkoituksiin.

Voit lukea lisää tietoturvasta ja tietosuojakäytännöstämme.

FORCE MAJEURE

Klingelillä on oikeus poiketa näistä ehdoista, mikäli poikkeamisen syy on jokin alla mainituista ja tämä syy estää, vaikeuttaa tai hidastaa ehtojen täyttämistä. 
 
Syitä ehdoista poikkeamiseen ovat muun muassa viranomaisten toimet, uudet tai muuttuneet lakisäädökset, työmarkkinoiden konfliktit, lakot, tulipalot, tulvat, sabotaasi tai suurta haittaa aiheuttavat onnettomuudet. Force majeure käsittää myös epänormaalit markkinatilanteet sekä markkinoihin ja tuotteisiin negatiivisesti vaikuttavat viranomaispäätökset, kuten esimerkiksi varoitusteksteihin liittyvät päätökset tai myyntikiellot.

TIETOA KORUISTAMME

Aidoksi kutsuttujen jalometallien lainmukainen vähimmäispitoisuus vaihtelee maittain. Suomen lainsäädännön mukaan esimerkiksi kultatuotteiden kultapitoisuus tulee ilmoittaa massan tuhannesosina ja pienin sallittu pitoisuus aidolle kullalle on 375 massan tuhannesosaa. Osa Klingelin myymistä koruista sisältää 333 massan tuhannesosaa kultaa.

 

KIERRÄTYS

Paristojen kierrätys

Paristot eivät kuulu tavalliseen sekajätteeseen, vaan ne tulee toimittaa asianmukaiselle kierrätysasemalle, sillä ne voivat sisältää vahingollisia aineita ja/tai raskasmetalleja. Voit toimittaa paristot maksutta oman kuntasi keräyspisteisiin. Näin varmistetaan, että kaikki paristot hävitetään tai kierrätetään asianmukaisesti. Paristot on merkitty symbolilla, jossa on yliruksittu jäteastia. Ympäris¬tölle vaarallisissa paristoissa on lisäksi ympäristölle vaarallisten kemikaalien symboli. Yrityksellämme on sopimus Recser Oy:n kanssa, joka tekee yhteistyötä paristojen ja akkujen hyötykäyttöä organisoivien yritysten kanssa.

Sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätys

Sähkö- ja elektroniikkaromu ei kuulu tavallisen sekajätteen joukkoon, vaan ne tulee toimittaa asianmukaiselle kierrätysasemalle. Voit toimittaa sähkö- ja elektroniikkaromun veloituksetta oman kuntasi keräyspisteisiin. Näin varmistetaan, että sähköromu kierrätetään asianmukaisesti ja ympäristöä suojellen. Yrityksellämme on sopimus Selt ry:n kanssa, joka tekee yhteistyötä sähkö- ja elektroniikkaromun hyötykäyttöä organisoivien yritysten kanssa. 

Pakkausmateriaalit

Yrityksemme ympäristövastuun mukaisesti tavoitteenamme on käyttää pakkausmateriaaleja, jotka on valmistettu kierrätyskelpoisista ja ympäristöystävällisistä materiaaleista. Pahvi- ja muovipakkaukset eivät kuulu tavallisen kotitalousjätteen joukkoon vaan ne tulee toimittaa asianmukaiseen keräyspisteesen. Yrityksellämme on sopimus PYR Oy:n kanssa, joka tekee yhteistyötä pakkausten hyötykäyttöä organisoivien yritysten kanssa.
 

YHTEYSTIEDOT

KLINGEL
Osoite: Iso-Paavolankatu 2, 15520 Lahti
Puhelin: 09 4245 2220
Sähköposti: asiakaspalvelu@klingel.fi

Emme vastaa mahdollisista hinta- tai kirjoitusvirheistä.

Päivitetty 20.12.2016
 

Yleiset kauppaehdot PDF-tiedostona