KAUPPAEHDOT


KLINGEL on tavaramerkki, jonka omistaa ja jota markkinoi Klingel Suomi, Mail Order Finance GmbH, Suomen sivuliike, jonka Y-tunnus on 1910887-1 (tästä eteenpäin Klingel).

Alla olevat yleiset ehdot ovat voimassa tehdessäsi tilauksia Klingeliltä. Huomioithan, että ehdot voivat muuttua. Tilaamalla tuotteitamme hyväksyt kauppaehtomme.
 

Tilaus

Tilaus tehdään verkkokaupassamme klingel.fi, puhelimitse tai postitse. Tilauksen on oltava arvoltaan vähintään 25 euroa mahdolliset alennukset huomioiden. Klingel pidättää oikeuden tuotteiden mahdolliseen loppuun myyntiin sekä varastosaatavuuden virheellisiin tietoihin. Toimitamme tilauksia ainoastaan Suomeen. Arvonlisäveroon liittyvistä syistä emme toimita tilauksia Ahvenanmaalle. Voidaksesi tilata tuotteita verkkokaupastamme sinun tulee olla vähintään 18-vuotias. Alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltajan kirjallinen hyväksyntä tilaukselle. Ostamalla tuotteita verkkokaupastamme, rekisteröimällä Omat sivut tai tilaamalla kuvaston tai uutiskirjeen hyväksyt sillä hetkellä voimassa olevat kauppaehdot ja vakuutat antamiesi tietojen oikeellisuuden.

Kaikkia myymiämme tuotteita voidaan käyttää Suomessa. Huomioi, että tarvitset voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti tai henkilökortti) voidaksesi vastaanottaa pakettisi.
 

Hinnat

Kaikki Klingelin kuvastoissa ja verkkokaupassa mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Kuvastohinnat ovat voimassa kyseisen kuvaston voimassaolon ajan. Alennetut hinnat ja tarjoukset, joille ei ole erikseen merkitty viimeistä voimassaolopäivää, ovat voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.
 
Tilauksesi loppusummaan lisätään toimituskulut (5,90 €) sekä mahdollinen maksutavasta johtuva lisämaksu (ks. maksuvaihtoehdot). Klingel pidättää oikeuden mahdollisiin kirjoitus- ja hintavirheisiin kuvastoissa ja verkossa. Kampanjoissa voi poikkeustilanteissa ilmetä virheitä. Tällaisissa tilanteissa Klingel pidättää oikeuden muokata tilausta kuluttajansuojalain määrittelemien rajojen puitteissa.
 
Puhelun hinta ja jonotus maksavat normaalin pvm/mpm:n verran. Lisätietoja saat liittymäsi tarjoajalta.

Alennukset ja tarjoukset
Tarjous- ja alennuskoodit ovat kertakäyttöisiä ja henkilökohtaisia, eikä niitä voi yhdistää muihin tarjouksiin tai alennuksiin eikä vaihtaa rahaksi.
 

Maksaminen

Tarjoamme seuraavat maksuvaihtoehdot:

1) KLINGEL-tili
Jos haluat jakaa maksusuorituksesi, valitse KLINGEL-tili. Maksettava summa ilmoitetaan joka kuukausi toimitettavassa tilierittelyssä. Tilierittelystä näet myös tekemäsi tilaukset, lyhennykset, jne. Voit myös maksaa suuremmissa erissä tai koko summan etuajassa ilman lisäkuluja. Käytä laskun viitenumeroa maksaessasi laskun verkkopankissa. Jos tilisiirtolomake puuttuu, tulee maksu suorittaa Klingelin tilille IBAN FI52 1820 3000 0065 02, BIC-koodi NDEAFIHH. Ilmoita asiakasnumerosi viestikentässä. Ei lisämaksuja.

Lyhennysvapaat kuukaudet
Tiliasiakkaana voit hyödyntää kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa. Neljä ensimmäistä kuukautta eivät voi olla lyhennysvapaita, ja sinun tulee suorittaa lyhennyksiä vähintään neljä kuukautta yhtäjaksoisesti ennen kuin voit käyttää uuden lyhennysvapaan kuukauden. Lyhennysvapaan kuukauden korko lisätään tilin saldoon, ja lyhennysvapaan kuukauden hyödyntäminen pidentää maksuaikaa. Mikäli haluat käyttää lyhennysvapaan kuukauden, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Korot ja kulut
Kuukausikorko on tällä hetkellä 1,65 %, ja se lasketaan tilisaldolle kuukausittain laskutuksen yhteydessä. Korko lisätään tilisaldoon joka kuukausi. Tilin todellinen vuosikorko on tällä hetkellä 19,80 %. Korkomuutoksia voi tapahtua luottopoliittisten päätösten, muuttuneiden lainauskulujen tai muiden kulujen vuoksi, jotka ovat astuneet voimaan alla ilmoitetun päivämäärän jälkeen. Korot ovat ainoat KLINGEL-tilistä aiheutuvat kulut. Kuukausittaiset kulut nousevat velan kasvaessa.
 
Tilisaldo (€) Kuukausierä (€) Tilisaldo (€) Kuukausierä (€)
0-100 10 401-500 50
101-150 15 501-600 60
151-200 20 601-700 70
201-250 25 701-800 85
251-300 30 801-900 105
301-400 40 901-1000 125

Suurempien tilisaldojen kuukausierät riippuvat tilisaldon suuruudesta.

2) KLINGEL-lasku
KLINGEL-laskulla saat korotonta maksuaikaa ja lasku toimitetaan tilauksen mukana. Loppusummaan lisätään laskutuskulut (1,95 €). Lasku tulee maksaa 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Maksat ainoastaan niistä tuotteista, jotka pidät. Palauttaessasi tuotteita vähennä palautettujen tuotteiden hinta laskustasi.

3) Pakettiennakko
Tilaus maksetaan noudettaessa. Laskun loppusummaan lisätään paketintoimittajan pakettiennakkomaksu (3,50 €).

4) Korttimaksu
Verkkokaupassa maksat ostoksesi suoraan kortilla tilauksen yhteydessä. Hyväksymme vain pohjoismaisia luottokortteja. Tarvittaessa pidätämme oikeuden vaihtaa maksutapaa toiseen tarjoamaamme tapaan.

5) PayPal
Verkkokaupassamme voit maksaa ostoksesi suoraan oman PayPal-tilisi avulla. Mikäli sinulla ei ole PayPal-tiliä, tulee sinun ensin rekisteröityä PayPaliin.

Huomioi, että kortti- ja PayPal-maksu ovat valittavissa vain verkkotilauksissa. Puhelin- ja postitilauksissa tulee valita jokin muista maksuvaihtoehdoistamme.
 

Luottoehdot

Luotonantaja
KLINGEL-laskuista/-tileistä vastaa Klingel Suomi, Mail Order Finance GmbH, Suomen sivuliike, jonka Y-tunnus on 1910887-1. Luottotietolain mukaisesti olemme koonneet luottosopimuksiin ja luotonantajaan liittyvät tiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomakkeeseen.

Luottotietojen tarkistus
Valitsemalla maksutavaksi laskun tai tilin hyväksyt, että Klingel suorittaa luottotietojen tarkistuksen. Klingel pidättää oikeuden kieltäytyä luoton myöntämisestä sekä alentaa jo myönnettyä luottoa. Jos luottoa ei myönnetä, pidättää Klingel oikeuden valita toisen maksuvaihtoehdon. Luottotietojen tarkistuksen suorittaa Suomen Asiakastieto. Luottohakemusta varten sinun tulee antaa henkilötunnuksesi kokonaisuudessaan. Jos emme saa henkilötunnusta, pidättää Klingel oikeuden vaihtaa maksutapaa ja toimittaa tilauksen postiennakkona.

Maksujen viivästyminen
Maksuvastuu on sillä henkilöllä, joka on hakenut tili-/laskutusasiakkuutta ja jolle se on myönnetty. Jos maksua ei ole suoritettu ajoissa, lankeaa koko velka maksettavaksi kerralla, mikäli viivästynyt summa on yli kymmenesosa koko velasta. Jokaisesta maksumuistutuksesta peritään muistutusmaksu (5 €). Myöhästyneestä tai maksamatta jääneestä maksuerästä peritään viivästyskorko, joka on tällä hetkellä 2 % kuukaudessa maksettavaksi langenneesta summasta. Mahdolliset perintäkulut veloitetaan lakisääteisesti ja kertyneet korot/kulut kapitalisoidaan. Klingel pidättää oikeuden siirtää ja/tai pantata tiliin liittyvät oikeudet toiselle luotonantajalle.
 

Toimitus

Toimitusehdot
Tavoitteemme on toimittaa tilaukset 5–7 arkipäivän kuluessa. Kiireisinä myyntikausina toimitus voi kestää hieman kauemmin. Mikäli jokin tuote on väliaikaisesti loppu, merkitsemme sen jälkitoimitukseen myöhempää toimitusta varten. Mikäli haluat, voit perua jälkitoimituksen siihen asti, kun tilaus on pakattu. Jälkitoimitus toimitetaan ilman lisäkuluja.

Toimitusvakuutus
Kaikki Klingelin toimitukset ovat vakuutettuja. Asiakkaanamme vastaat siitä, että tarkistat paketin kunnon vastaanottaessasi toimituksen. Mikäli paketti on vahingoittunut, asiasta tulee ilmoittaa välittömästi noutopisteessä. Mikäli tuote on vahingoittunut tai osa tilatuista tuotteista puuttuu toimituksesta, ota yhteys asiakaspalveluumme välittömästi. Klingel korvaa vahingoittuneet tuotteet veloituksetta.
 

Peruuttamisoikeus

Sinulla on aina 14 päivän peruuttamisoikeus vastaanotettuasi kaikki tilaamasi tuotteet. Peruuttamisoikeus ei koske tuotteita, joista on poistettu hygieniasuoja/sinetöinti, avattuja hajuvesi-, kosmetiikka- ja hygieniatuotteita eikä korjattuja/muokattuja/kaiverrettuja tuotteita. Palauttaessasi tuotteita niiden tulee olla täysin käyttämättömiä ja kaikkien lappujen tulee olla paikoillaan. Klingel pidättää oikeuden sulkea asiakastilin, mikäli sillä on syy epäillä petosta sekä palautusosuuden ollessa yli 50 %.
 
Jos haluat käyttää peruuttamissoikeuttasi, tulee asiasta ilmoittaa asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse. On tärkeää, että lähetät tuotteen/tuotteet meille välittömästi, kuitenkin viimeistään 14 päivän sisällä siitä, kun olet ilmoittanut meille käyttäväsi peruuttamisoikeuttasi. Käytä palautuksen yhteydessä tilauksen mukana tullutta palautuslomaketta. Palautusosoite: Klingel c/o Oy Matkahuolto Ab, Kampin keskus Narinkka 1, 00100 Helsinki.
 
Palautettavat tuotteet tulee lähettää takaisin ilman muutoksia ja mieluiten alkuperäispakkauksissaan. Palauta tuotteen kaikki osat, vaikka ne olisivatkin vioittuneita.

Tuotepalautus on sinulle maksutonta. Lisämaksullisen toimituksen toimituskuluja ei hyvitetä.
 

Tuotteiden vaihto ja palautus

Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta vaihdettava tuote ja tee kokonaan uusi tilaus. Mikäli palautettua tuotetta on selvästi käytetty tai se on vahingoittunut tilaajan vastuulla ollessaan, pidätämme oikeuden huomioida tuotteen arvonvähennyksen palautussummassa. Mikäli katsomme, että tuote on menettänyt kaiken arvonsa, pidätämme oikeuden olla palauttamatta rahoja. Mikäli palautat vain osan tilauksesta, emme hyvitä toimitus- ja muita kuluja (tämä johtuu siitä, että kulut ovat samansuuruiset tilattujen tuotteiden määrästä riippumatta).
Palautuksen yhteydessä olet vastuussa tavaran toimittamisesta PostNordin palvelupisteeseen. Suosittelemme lähettämään täytetyn palautuslomakkeen palautuksen mukana sekä säilyttämään palautuskuitin, kunnes palautus on käsitelty loppuun.
 
Näin palautat:
1. Pakkaa palautettava tuote alkuperäispakkaukseensa tai vastaavaan pakkaukseen.
2. Täytä palautuskoodi palautuslomakkeeseen  ja lähetä palautuslomake palautuksen mukana.
3. Liimaa paketin päälle ennakkoon maksettu palautusosoitelappu, jossa Klingel on merkitty paketin vastaanottajaksi.

Palautusosoitelapun puuttuessa ota yhteys asiakaspalveluumme, niin lähetämme sinulle uuden lapun.
 

Maksun palautus

Tuotepalautuksissa pyrimme palauttamaan maksamasi summan mahdollisimman nopeasti, viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut meille palautuksesta. Takaisinmaksutapa riippuu tilauksen yhteydessä valitsemastasi maksutavasta.
Klingel-tilillä tai -laskulla ostettujen tuotteiden palautukset tasataan asiakastilillesi. Luottokortilla maksettujen tuotteiden palautettava summa palautetaan suoraan korttitilillesi. PayPal-tilin maksu palautetaan takaisin PayPal-tilille. Pakettiennakolla maksettujen tuotteiden palautettava summa palautetaan pankkitilillesi.
 

Reklamointi

Sinulla on oikeus reklamoida tuote kolmen vuoden sisällä ostohetkestä edellyttäen, että tuote oli virheellinen vastaanottaessasi sen. Jos vastaanottamasi tuote on virheellinen, tulee sinun ilmoittaa siitä meille kohtuullisen ajan sisällä siitä, kun huomasit virheen. Voit reklamoida tuotteen puhelimitse (09 4245 2220 suomeksi, 09 4245 2221 på svenska) tai sähköpostitse (asiakaspalvelu@klingel.fi). Määrittelemme kohtuullisen ajan kahdeksi kuukaudeksi. Arvioimme tuotteen viallisuuden ilmoitettuasi meille reklamaatiosta. Jos kyseessä on alkuperäinen vika ja olet jo maksanut tuotteen, palautamme maksun sinulle mahdollisimman pian (viimeistään 30 päivän kuluttua reklamaation hyväksymisestä). Riitatilanteissa käännymme Kuluttajaviraston puoleen ja noudatamme aina viraston antamia suosituksia. Asiakkaanamme sinulla on oikeus saattaa riitatilanteet kuluttajariitalautakuntaan (www.kuluttajariita.fi). Ennen kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn viemistä kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Kuluttajariitalautakunnan lisäksi voit myös käyttää EU-komission tarjoamaa verkkovälitteistä riidanratkaisua osoitteessa http://ec.europa.eu/odr.
 

Takuu

Kuluttajansuojalaki, joka turvaa oikeutesi asiakkaana, on voimassa tilatessasi tuotteitamme. Korvaamme aina lasin ja posliinin kuljetusvahingot. Ota yhteys asiakaspalveluumme kysyäksesi tai ilmoittaaksesi kuljetusvahingosta. Myönnämme sähkötuotteille kahden vuoden takuun ostopäivästä alkaen. Kaikki valmistajan mahdolliset takuut ovat voimassa Suomessa. Lasku/lähetyslista toimii takuutodistuksena.
 

Henkilötietojen käsittely

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (engl. GDPR, General Data Protection Regulation) mukaisesti. Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin ja säilytämme tietoja niin kauan kuin tarvitsemme tietoja kyseessä olevaa tarkoitusta varten.

- Tilausvahvistus ja tilauksen toimitus sekä tilaukseen mahdollisesti liittyvien kysymysten käsittely
- Asiakaspalvelutehtävien hoito
- Kuvastojen ja tarjousten lähettäminen
- Sähköpostiviestien lähettäminen asiakkaillemme
- Luottotietojen tarkistus

Voimme myös ulkoistaa palveluitamme ja jakaa henkilötietoja ulkoistettuja tehtäviä hoitaville palveluntarjoajille, ns. henkilötietojen käsittelijöille, jotka käsittelevät tietoja ainoastaan meidän puolestamme tarjottavien palveluiden suorittamiseksi ohjeidemme mukaisesti. Henkilötietojen käsittelijät auttavat meitä mm. seuraavien tehtävien hoidossa:
- Kuljetus (logistiikka ja huolinta)
- Maksuratkaisut (luottokorttilaitokset, pankit ja muut maksupalveluiden tarjoajat)
- Markkinointi (paino ja jakelu, sosiaaliset mediat, media- tai mainostoimistot)
- IT-palvelut (palveluntarjoajat, jotka hoitavat tietojenkäsittelyjärjestelmiimme kohdistuvaa yllä- ja kunnossapitoa sekä teknistä käyttäjätukea)
- Asiakaspalvelu (puhelinpalvelukeskus)

Sinulla on oikeus:
- saada tietoa siitä, mitä henkilötietojasi olemme tallentaneet, sekä vaatia tietojen oikaisemista, poistamista tai tietojen käsittelyn rajoittamista
- kieltää henkilötietojesi käytön markkinointitarkoituksiin
- saada rekisterinpitäjälle tietoisesti antamasi sinua koskevat henkilötiedot ja siirtää ne järjestelmästä toiseen (esim. verkkoyhteisöpalvelusta toiseen)
- lähettää valitus tietosuojavaltuutetulle, jos emme mielestäsi noudata tietosuoja-asetuksen velvoitteita.

Täydellinen tietosuojakäytäntömme löytyy verkkosivuiltamme klingel.fi.
 

Force majeure

Klingelillä on oikeus poiketa näistä ehdoista, mikäli poikkeamisen syy on jokin alla mainituista ja tämä syy estää, vaikeuttaa tai hidastaa ehtojen täyttämistä.
Syitä ehdoista poikkeamiseen ovat muun muassa viranomaisten toimet, uudet tai muuttuneet lakisäädökset, työmarkkinoiden konfliktit, lakot, tulipalot, tulvat, sabotaasi tai suurta haittaa aiheuttavat onnettomuudet. Force majeure käsittää myös epänormaalit markkinatilanteet sekä markkinoihin ja tuotteisiin negatiivisesti vaikuttavat viranomaispäätökset, kuten esimerkiksi varoitusteksteihin liittyvät päätökset tai myyntikiellot ym.
 

Tietoa koruistamme

Aidoksi kutsuttujen jalometallien lainmukainen vähimmäispitoisuus vaihtelee maittain. Suomen lainsäädännön mukaan esimerkiksi kultatuotteiden pienin sallittu pitoisuus aidolle kullalle on 375 massan tuhannesosaa. Osa Klingelin myymistä koruista sisältää 333 massan tuhannesosaa kultaa, jolloin niitä voidaan kutsua kullanvärisiksi.


Kierrätys

Paristojen kierrätys

Paristot eivät kuulu tavalliseen sekajätteeseen, vaan ne tulee toimittaa asianmukaiselle kierrätysasemalle, sillä ne voivat sisältää vahingollisia aineita ja/tai raskasmetalleja. Voit toimittaa paristot maksutta oman kuntasi keräyspisteisiin. Näin varmistetaan, että kaikki paristot hävitetään tai kierrätetään asianmukaisesti. Paristot on merkitty symbolilla, jossa on yliruksittu jäteastia. Ympäristölle vaarallisissa paristoissa on lisäksi ympäristölle vaarallisten kemikaalien symboli. Yrityksellämme on sopimus Recser Oy:n kanssa, joka tekee yhteistyötä paristojen ja akkujen hyötykäyttöä organisoivien yritysten kanssa.

Sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätys

Sähkö- ja elektroniikkaromu ei kuulu tavallisen sekajätteen joukkoon, vaan se tulee toimittaa asianmukaiselle kierrätysasemalle. Voit toimittaa sähkö- ja elektroniikkaromun veloituksetta oman kuntasi keräyspisteisiin. Näin varmistetaan, että sähköromu kierrätetään asianmukaisesti ja ympäristöä suojellen. Yrityksellämme on sopimus Selt ry:n kanssa, joka tekee yhteistyötä sähkö- ja elektroniikkaromun hyötykäyttöä organisoivien yritysten kanssa.

Pakkausmateriaalit

Yrityksemme ympäristövastuun mukaisesti tavoitteenamme on käyttää pakkausmateriaaleja, jotka on valmistettu kierrätyskelpoisista ja ympäristöystävällisistä materiaaleista. Pahvi- ja muovipakkaukset eivät kuulu tavallisen kotitalousjätteen joukkoon, vaan ne tulee toimittaa asianmukaiseen keräyspisteeseen. Yrityksellämme on sopimus Suomen pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa, joka tekee yhteistyötä pakkausten hyötykäyttöä organisoivien yritysten kanssa.


Yhteystiedot

KLINGEL
Osoite: Iso-Paavolankatu 2, 15520 Lahti
Puhelin: 09 4245 2220
Sähköposti: asiakaspalvelu@klingel.fi

Emme vastaa mahdollisista hinta- tai kirjoitusvirheistä.

Päivitetty 5.9.2018.

Kauppaehdot PDF-tiedostona.