Kymmenen syytä valita neule

Suomen neljä vuodenaikaa asettavat haasteita pukeutumiselle; vaatteen on oltava paitsi hyvännäköinen, myös lämmittävä ja mukava päällä, olipa sää sitten kylmä tai kostea. Myös helppohoitoisuus, kestävyys ja muunneltavuus ovat laadukkaan vaatteen ominaisuuksia. Neule täyttää kaikki nämä vaatimukset. Valinnanvaraa ja materiaalivaihtoehtoja on neuleissa runsaasti: tarjolla on villasta, puuvillasta, viskoosista tai erilaisista sekoitemateriaaleista valmistettuja neuleita kaikissa mahdollisissa tyyleissä, kuoseissa ja väreissä. Pitkäikäisenä, ajattomana ja monikäyttöisenä neule on vaativan pukeutujan valinta. Seuraavassa kymmenen perusteltua syytä siihen, miksi neuleilla on tärkeä rooli suomalaisten naisten pukeutumisessa.

1. Neule on aina elegantti ja muodikas

Hyvin suunnitellut, pelkistetyt neuleet ovat aina muodissa − tai pikemminkin ne ovat ohimenevien muotivirtausten ulkopuolella eli ajattomia ja siksi aina ajankohtaisia. Neule on pukeutumiselle hyvä perusta, johon on helppo yhdistellä muita materiaaleja ja asusteita. Hankkimalla vaatekaappiisi pari laadukasta neulepaitaa, -takkia ja -hametta sekä kenties juhlavamman neulemekon löydät aina kulloiseenkin tilanteeseen sopivaa päällepantavaa. Neulevaate on helppo yhdistää moneen tyyliin aina rennosta farkkulookista tarkkaan bisnespukeutumiskoodiin tai iltajuhlaan. Neule päivittyy muodikkaaksi vuodesta toiseen helposti ja pienillä muutoksilla. Paksu villainen kirjoneulepusero on kuin perintökalleus, sillä se kestää oikealla hoidolla käyttöä jopa vuosikymmeniä.

2. Neule on myös viehättävä ja aistikas

Ihoa myötäilevä, joustava materiaali näyttää ylläsi yhtä hyvältä kuin tuntuukin. Voit korostaa vartalosi kurveja oikeankokoisilla ja hyvin istuvilla neuleilla. Esimerkiksi polvimittainen neulemekko yhdistettynä nahkavyöhön ja -saappaisiin näyttää aina ajattoman hyvältä. Neuleen mallia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota omaan vartalotyyppiin; näin saat tyyliisi ja olemukseesi parhaimmin sopivan vaatteen. Hoikkaan vartaloon saa muhkeilla neuleilla volyymia ja muotoja, kun taas uhkeamman naisen kannattaa valita ohut ja kauniisti laskeutuva materiaali. Saat lisää varmuutta ja eleganssia olemukseesi, kun vaatteet tuntuvat luontevilta päälläsi ja tiedät näyttäväsi hyvältä.

3. Neule pitää sinut lämpimänä

Neule sopii Suomen vaihteleviin sääoloihin ihanteellisesti. Erityisesti villa ja ulkoiluun tarkoitetut sekoitemateriaalit ovat hengittäviä ja siirtävät kosteutta pois iholta. Siksi ne sopivat erinomaisesti talviliikuntaan. Kylmällä säällä ulkoiluun suositellaan kerrospukeutumista: hengittävän ja joustavan aluskerroksen päälle puetaan neule ja uloimmaksi kerrokseksi tuulta pitävä mutta kuitenkin hengittävä kuoriasu. Lämpimät villasta neulotut sukat, myssyt, käsineet sekä muut asusteet viimeistelevät kokonaisuuden.

4. Neule on täydellinen valinta romanttiseen iltaan

Monikäyttöinen neulevaate muuntuu tilanteen mukaan. Jos ilta eteneekin intiimistä ravintolaillallisesta konsertin kautta viinilasillisen nauttimiseen takkatulen ääressä, voit luottaa siihen, että neuleasu tuntuu ja näyttää viehättävältä läpi illan. Neulottu pikkumusta on miellyttävältä tuntuva valinta. Vaihtoehtoisesti ohut neulejakku yhdistettynä hameeseen sopii muodolliseenkin pukukoodiin ilman, että mukavuudesta tarvitsee tinkiä. Ihastuta kumppaniasi hyvällä maulla valitulla neuleella − sileä ja lämmin neulemateriaali myös tuntuu aistilliselta koskettaessa.

5. Neulottu materiaali tuntuu mukavalta päällä

Neule on aina joustava; se mukautuu liikkeisiisi ja vartaloosi ja tuntuu kuin toiselta iholta. Paksukin neule joustaa ja myötäilee liikkumista, ja ohuet, esimerkiksi villasta tai viskoosista valmistetut neuleet laskeutuvat kauniisti. Neuleen pehmeä pinta ihoa vasten tuntuu tavallisesti miellyttävältä. Herkkäihoisia runsaasti villaa sisältävät neuleet saattavat kuitenkin kutittaa; tällöin kannattaa harkita ohuen alusasukerroksen pukemista neuleen alle.

6. Neule on kestävä ja helppohoitoinen

Neuleet ovat ihanan helppohoitoisia. Villa hylkii likaa ja tämän vuoksi villavaatteita tarvitsee pestä vain harvoin. Kun kuitenkin peset neuleen, muista tutustua pesuohjeisiin huolella, sillä esimerkiksi villan pesulämpötila saa olla korkeintaan 40 astetta, joskus jopa vähemmän. Oikein hoidettuna villa, puuvilla, viskoosi ja muut samankaltaiset materiaalit ovat kestäviä, ja saat niistä vaatekaappiisi luottovaatteen pitkäksi aikaa.

7. Neule on käytännöllinen kaikkina vuodenaikoina

Vaikka neulemateriaali pääseekin oikeuksiinsa parhaiten pakkasella, voi neuleita hyvin käyttää läpi vuoden. Ohuet neulepaidat, -takit tai -hameet ovat hyviä perusvaatteita säällä kuin säällä. Twinset eli samansävyisen neulepuseron ja -takin yhdistäminen on aina tyylikäs asuvalinta. Paksu lantion peittävä neuletakki voi sään salliessa korvata syys- tai kevättakin. Silkki- ja viskoosineuleet ovat myös ihastuttavan viileitä ja hengittäviä kesämateriaaleja, jotka sopivat lämpimiinkin oloihin.

8. Neule on helposti muunneltavissa

Neuleisiin on helppo yhdistellä erilaisia asusteita. Tyyliä voi muunnella loputtomasti erilaisten laukkujen, korujen, huivien ja vöiden avulla; näin yksinkertaisen ajattomat neuleet muuntuvat uudennäköisiksi ja voit vaihdella tyyliäsi tilanteen ja mielialan mukaan. Luonnonväreihin, kuten beigeen ja ruskean eri sävyihin, saa värikkäillä asusteilla lisää räväkkyyttä. Pastellivärit puolestaan tekevät kokonaisuudesta utuisen ja harmonisen. Musta neule, joka tulisi löytyä jokaisen vaatekaapista, on kenties kaikkein monipuolisin vaate, sillä se sopii yhdistettäväksi kaikkiin väreihin ja tyyleihin.

9. Neule sopii kaikille

Joustava materiaali pukee kaikkia vartalotyyppejä ja on ihanan armollinen vartalolle: neuleella voi toisaalta peittää muutaman ylimääräisen kilon tai toisaalta korostaa kauniisti vartalon kurveja. Kun valitset vartalotyyppiisi sopivan mallin, voit kiinnittää katseet vartalosi vahvoihin kohtiin. Vaihtelemalla neulepaidan mallia, kaula-aukon kokoa ja muotoa sekä neuleen materiaalia ja hameenhelman pituutta saat sääret, vyötärön tai lantion esille tai peittoon juuri haluamallasi tavalla. Tutustu omaan vartalotyyppiisi ennen ostoksille menoa ja kysy neuvoa asiantuntevalta myyjältä.

10. Neule on täydellinen lahja myös miehelle

Hyvä vinkki joulu-, isänpäivä- tai syntymäpäivälahjaostosten kanssa tuskailevalle on hankkia laadukas neule miehelle. Niin nuoret kuin vanhemmatkin miehet ilahtuvat varmasti pehmeästä villapaidasta tai kaulahuivista. Jos lahjan saaja on kumppanisi, voit valita neuleen värit ja tyylin siten, että ne sopivat omaan pukeutumiseesi. Sukat ja kaulaliinat ovat varmoja ja turvallisia lahjavalintoja myös miehelle, jonka makua et tunne kovin hyvin. Kun valitset laadukkaista materiaaleista valmistetun neulelahjan, on siitä iloa pitkäksi aikaa.