• Laaja tuotevalikoima
  • Koot 34–62
  • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa

Matot

Kategoriat

Matot

Matot ovat tärkeä osa kodin sisustusta. Ne tuovat huoneisiin väriä, pehmeyttä ja lämpöä, ja niitä vaihtelemalla voidaan helposti päivittää tilan ilmettä. Mattojen avulla voidaan korostaa tiettyjä yksityiskohtia ja säädellä akustiikkaa. Matot, kuten verhot ja muut seinätekstiilit, vähentävät kaikumista ja vaimentavat näin ääniä. Ajaton, hillitynvärinen sisustus saa mukavan väriläiskän monivärisestä matosta, kun taas väreillä leikittelevä sisutus kaipaa ehkä rauhoittajaksi yksivärisen maton. Varsinkin olohuoneessa matto on usein kookas ja vallitseva elementti, ja sen avulla on helppo tasapainottaa värimaailmaa. Viime vuosina kiehtovat pinnat, muodot ja kerroksellisuus ovat olleet trendikkäitä ominaisuuksia – jopa yksivärinen matto saa uutta kiinnostavuutta monivivahteisen pintastruktuurinsa ansiosta. Yksi mielenkiintoinen trendi on käyttää useampia mattoja yhdessä kerroksittain. Varsinkin pienikokoiset matot voidaan yhdistää keskenään lomittain tai limittäin. Maton monikäyttöisyys on tärkeää, ja matot, joita voidaan käyttää useissa eri huoneissa sekä niin sisällä kuin myös ulkona, ovat suosittuja. Tällainen matto on esimerkiksi juuttimatto, joka myös peilaa luonnonmateriaalien suosiota sisustuksessa. Maton muodolla ei ole väliä, pääasia on, että se sopii siihen tilaan mihin se on tarkoitettu. Markkinoilta löytyy suorakulmaisten ja pyöreiden mattojen lisäksi myös erikoisen muotoisia mattoja, kuten asymmetrisiä sekä monikulmaisia mattoja. Kuvioinneissa on perinteisten itämaisten kuosien lisäksi etnisyyttä, graafista ilmettä sekä esimerkiksi 30- ja 40-luvuilta tuttua funkkishenkeä.

Matot edullisesti verkkokaupasta

Meiltä Klingeliltä löydät laajan valikoiman mattoja kodin eri tiloihin. Verkkokauppamme matot on jaettu seuraaviin kategorioihin: nukkamatot, porras- ja käytävämatot, lyhytnukkaiset matot, itämaiset matot ja kelim-matot. Matot-pääsivulta löytyvät kaikki saatavana olevat tuotteet, ja pääsivua selailemalla löydät myös tuotteita, joille ei ole omia kategorioita, kuten lammasturkisvuotia. Tällä sivulla voit suodattaa tuotteita hinnan, merkin, värin, materiaalin, pituuden ja nukan korkeuden mukaan. Suodatinta käyttäessäsi näet myös heti esimerkiksi sen, kuinka monta villaista mattoa on valittavissa tai mitä eri nukankorkeuksia on tarjolla. Mattojen toimitusehdot ovat samat kuin muissakin tuotteissamme. Toimitusaika on 5–7 arkipäivää, ja paketti toimitetaan lähimpään PostNord-toimipisteeseen. Huomaathan kuitenkin, että mittatilaustuotteilla, kuten metritilauksena tehdyillä käytävämatoilla ei ole peruutus- eikä palautusoikeutta.

Matot keittiöön

Keittiöön soveltuvan maton ominaisuuksiin kuuluvat likaa hylkimätön ja helposti puhtaana pidettävä materiaali. Varsinkin lapsiperheissä ruokaa saattaa lentää lattialle säännöllisin väliajoin. Toisaalta myös aikuisten hallinnoimassa keittiössä, jossa laitetaan paljon ruokaa, saattaa matto joutua koville. Matto kuin matto nauttii tuulettamisesta ja etenkin keittiön hajut ja käryt pinttyvät helposti – kevytrakenteinen matto on mukavampi heivata pihalle kuin raskaimmasta päästä oleva. Myös turvallisuus on hyvä pitää mielessä, satsaa joko tukevaan mattoon, joka ei mene kurttuun tai varusta se liukuesteellä. Etenkin keittiössä kuuman ruuan ja terävien veitsien sekä painavien kattiloiden kanssa hyörittäessä kompastuminen voi olla hyvinkin riskialtista.

Matot lasitetulle parvekkeelle

Lasitetusta parvekkeesta saa helposti viihtyisän lisähuoneen, jos uskaltaa käyttää sisustuksessa tekstiilejä. Parvekkeen lattia on usein kylmä ja viihtyisyyden takaamiseksi matto on välttämätön hankinta. Parvekematon on hyvä mielellään olla homehtumaton ja hengittävä. Parveke, vaikka lasitettukin, altistuu helpommin kosteudelle ja toisaalta lasitus estää ilmaa vaihtumasta yhtä tehokkaasti kuin avoparvekkeella. Monet polypropeenimatot kestävät sadetta ja auringonpaistetta, ja sopivat näin myös parvekekäyttöön. Joissakin on jopa UV-suoja, joka ehkäisee auringon aiheuttamaa maton kulumista ja värien haalistumista.

Matot metritavarana

Matto on mahdollista tilata myös metritavarana, jos standardikoot eivät käy haluttuun tilaan. Onko eteisesi pitkänomainen, ja sinun vaikea löytää siihen sopivaa mattoa? Klingeliltä voit tilata tietyistä käytävämattomalleista myös mittatilauspituuksia. Toimitamme maton ilmoittamassasi pituudessa valmiiksi lankakantattuna. Sopiva matto antaa viimeistellyn vaikutelman ja pysyy paikallaan helpommin. Huomioithan, että mittatilaustuotteilla ei ole peruutus- eikä palautusoikeutta.

Maton liukueste pitää maton paikoillaan

Maton liukueste estää sananmukaisesti mattoa liukumasta, mikä vähentää kaatumisriskiä. Suurin osa kodin tapaturmista ovat kaatumisen aiheuttamia: matto liukuu jalan alta tai rutussa olevaan mattoon kompastutaan. Turvallisuusnäkökulman lisäksi rutussa olevat matot eivät ole sisustuksen kukkanen vaan antavat epäsiistin ja puolihuolimattoman vaikutelman. Klingelin valikoimista löydät eri kokoisia liukuestemattoja maton alle laitettavaksi. Liukuestematot on helppo leikata sopivan kokoisiksi, ja ne sopivat käytettäväksi kaikilla lattiatyypeillä.

Lyhytnukkainen vai korkeanukkainen matto?

Klingeliltä löydät sekä lyhytnukkaisia mattoja että korkeanukkaisia mattoja. Paljolti on makukysymys, mikä matto päätyy lopuksi ostoskoriin. Korkeanukkainen matto tuntuu pehmeältä ja lämpimältä jalkojen alla. Se myös näyttää hyvältä pöyhkeän pörröisyytensä ansiosta ja tuo sisustukseen eläväistä rakennetta. Joissakin korkeanukkaisissa matoissa on eripituista kuitunukkaa, mikä antaa sille ainutlaatuisen ulkonäön. Klingelin korkeanukkaisissa matoissa nukan korkeus vaihtelee 20:stä 77 mm:iin. Lyhytnukkainen ja tuftattu matto on parempi vaihtoehto allergikolle ja sille, joka haluaa minimoida pölyn määrän kodissaan. Se on helpompi puhdistaa ja kuluu käytössä vähemmän. Myös lemmikkieläinperheessä matalanukkainen matto on parempi valinta. Mitä lyhyempi nukka, sitä helppohoitoisempi matto. Niin matala- kuin myös korkeanukkainen matto tulee imuroida säännöllisesti. Ne myös vaativat pesulapesun puhdistuakseen. Korkeanukkaiset matot ovat yleensä yksivärisiä. Matalanukkaisissa matoissa kuosivaihtelu on suurempi, ja Klingelin valikoimista löydät upeita kukkakuoseja, graafisia kuoseja sekä itämaisia vaikutteita henkiviä etnokuviointeja. Myös medaljonkimaiset kuvioinnit, raidoitukset ja modernit, hieman kulutetun ja haalistetun näköiset kuosit ja värit löytyvät hyvin edustettuina Klingelin mattovalikoimasta. Matto on monesti yksi hinnakkaimmista kodintekstiileistä, ja sen valitsemiseen kannattaa perehtyä huolella. On tärkeää löytää tuote, joka tuo iloa kotiin useita vuosia eteenpäin.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
  • Lasku
  • Tili
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
  • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
  • Trygg E-Handel
  • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.