• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
  Kenkäkoot
  EUUK
  • 36
  • 374
  • 385
  • 39
  • 40
  • 41
  • 428
  • 439
  • 44
  • 4510½
  • 4611
  • 4712
  • 4813
  • 4913½
  • 5014½
  Lesti
  • F
  • G
  alkaen
  enintään
  Sisäpelikengät(6)
  Lajittele:

  Miesten sisäpelikengät

  Hyvät sisäpelikengät ovat sisäpalloilulajeja, salitreenausta tai jumppaa harrastavan miehen ehdoton varuste. Kunnon kengät nimittäin lisäävät pelaamis- tai treenimukavuutta sekä vähentävät loukkaantumisriskiä ja ehkäisevät rasitusvammoja. Oikeanlaiset sisäpelikengät myös säästävät urheilutilan alustaa, minkä vuoksi lähes satavarmasti kaikissa liikuntakeskuksissa ja urheilusaleissa on kielletty ulkokäyttöön tarkoitettujen urheilukenkien käyttö. Mitkä tahansa vanhat lenkkarit eivät siis kelpaa sisäpelikenkien korvaajiksi!

  Tilaa miesten sisäpelikengät netistä

  Klingelin verkkokaupasta tilaat edullisesti miesten sisäpelikengät. Meiltä löydät muun muassa saksalaiset luottomerkit Brütting ja LICO. Molemmat merkit valmistavat laadukkaita urheilukenkiä vuosikymmenten kokemuksella. Brütting vannoo erinomaisen istuvuuden, hyvän laadun ja korkeiden teknisten standardien nimeen. LICO taas osoittaa, että edullinen hinta ei sulje pois muodikasta ulkonäköä ja huolellista työnjälkeä. Valikoimassamme on sekä perinteisiä nauhallisia sisäpelikenkiä että malleja, joissa on näppärä tarrakiinnitys. Molemmilla kiinnitysratkaisuilla kengät saa kiristettyä omaan jalkaan sopiviksi, mikä on tärkeää sekä palloilulajeissa että salitreenauksessa.

  Hyvien sisäpelikenkien valinta

  Sisäpelikenkien valinnassa lähtökohtana on oman jalan yksilöllinen rakenne ja toiminta: hyvät sisäpelikengät ovat ne itselle sopivat kengät. Kun tilaat sisäpelikengät verkkokaupastamme, sovita niitä kunnolla kotona ennen varsinaista käyttöönottoa: hyppele ja ota juoksuaskelia niin tunnet, kuinka kengät istuvat. Sovittaminen on tärkeää, sillä emme ota palautuksina vastaan tai vaihda selvästi käytettyjä kenkiä.

  Sisäpelikenkien oikea koko

  Sopivat sisäpelikengät istuvat hyvin, eikä niissä ole liikaa tilaa. Palloilulajeihin kannattaa itse asiassa valita niin pienet kengät kuin mahdollista sillä varauksella, että kengät eivät ole liian pienet. Sisäpelikenkien pitää nimittäin olla napakat, jotta ne eivät hölsky pelin tiimellyksessä. Hölskyvän kengän ominaisuudet kärsivät ja jalkasi voivat hiertyä. Verkkokaupassamme on laaja kokovalikoima sisäpelikenkiä. Sekä Brütting että LICO valmistavat unisex-sisäpelikenkiä, jotka käyvät siis yhtä lailla miehille kuin naisillekin. Näitä malleja on saatavissa kengänkoosta 36 aina kokoon 50 asti. Voit suodattaa sisäpelikenkiä kengännumeron perusteella.

  Sisäpelikenkien oikea lesti

  Lesti kuvaa kengän sopivuutta leveyssuunnassa. Se on yhtä tärkeä kengän sopivuuden mittari kuin kengännumerokin. Lesti on liian kapea, jos sisäpelikenkiin jää sopivasti tyhjää tilaa varpaiden eteen, mutta ne kiristävät sivuilta. Vastaavasti lesti on liian leveä, jos sivuille jää liikaa tilaa ja jalka hölskyy, vaikka kenkien pituus tuntuu sopivalta. Isomman tai pienemmän kengänkoon sijasta kannattaa tällöin valita leveämpi tai kapeampi lesti. Verkkokaupassamme näet helposti lestin leveyden. Kapealestisten sisäpelikenkien lestin leveys on ilmoitettu kirjaimella F, normaalilevyisten sisäpelikenkien lestin leveys kirjaimella G ja leveälestisten sisäpelikenkien lestin leveys kirjaimella H. Voit suodattaa sisäpelikenkiä lestin leveyden perusteella.

  Urheilulajin ja pelialustan vaikutus

  Jalan rakenteen lisäksi käyttötarkoitus vaikuttaa sisäpelikenkien valintaan. Hyvät sisäpelikengät salibandyyn eivät ole hyvät sisäpelikengät salille, sillä eri sisäurheilulajit vaativat kengiltä erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi kaikissa sisäpalloilulajeissa tehdään paljon nopeita pyrähdyksiä, sivusuuntaisia liikkeitä, hyppyjä ja äkkipysähdyksiä, jolloin tarvitaan sellaisia tuki- ja pito-ominaisuuksia, joita ei ole tavallisissa kuntosalille tarkoitetuissa treenikengissä. Jos harrastaa eri palloilulajeja harrastajatasolla, voi erilaisista sisäpelikengistä valita itselle mieluisimmat ja käyttää niitä kaikissa. Toinen huomioon otettava asia oikeanlaisten sisäpelikenkien valinnassa on peli- tai treenausalusta. Kovat alustat vaativat pääsääntöisesti enemmän pitoa, etteivät sisäpelikengät luista nopeissa liikkeissä, kun taas pehmeämmällä alustalla riittää usein sileämpikin pohja.

  Sisäpelikenkien pohja

  Sisäpelikengät ovat perinteisesti vaaleapohjaiset, jotta ne eivät jätä jälkiä peli- tai treenialustaan. Myös tumma pohja, jopa musta, on sallittu, jos siinä on NON MARKING merkintä. Merkintä tarkoittaa, että kengät soveltuvat sisäkäyttöön. Voit luonnollisesti varmistaa kenkiä sovittaessasi, ettei niistä jää jälkiä lattiaan.Sisäpelikenkien pohjan muoto on palloilulajeissa juoksukenkiin verrattuna matala, kapea ja pyöristetty reunoista, jolloin jalka on lähempänä alustaa. Tämä vähentää nyrjähdysriskiä. Sisäpelikenkien pohja valmistetaan tavallisesti pehmeästä ja pitävästä kumista, jolloin se pitää tarvittaessa myös likaisella ja kostealla alustalla. Kun sovitat kenkiä, kokeile pohjan pitävyyttä lattiaa vasten.

  Sisäpelikenkien vaimennus

  Hyvä iskunvaimennus on tärkeää pallopeleissä, sillä se vähentää rasitusvammoja. Vaimennus on sisäpelikengissä pääasiallisesti päkiän alueella, mutta olemassa on myös kokovaimennettuja malleja

  Sisäpelikenkien tuki

  Sisäpelikengiltä vaaditaan suurta kiertojäykkyyttä eli tukevuutta sivusuunnassa. Näin ne tukevat nopeissa suunnanvaihdoissa, äkkipysähdyksissä ja yhteentörmäyksissä. Testaat tilaamasi kengän kiertojäykkyyttä kiertämällä sen etu- ja takaosaa vastakkaisiin suuntiin ikään kuin tiskirättiotteella. Hyvä sisäpelikenkä antaa periksi vain vähän.

  Sisäpelikenkien pesu

  Vauhdikkaissa sisäpalloilupeleissä hikoillaan runsaasti. Sisäpelikengät alkavat vääjäämättä vähitellen haista, kun hiki joutuu kosketuksiin bakteerien kanssa. Märiksi hikoillut sisäpelikengät kannattaa aina kuivata kunnolla. Ota kengät treenin jälkeen treenikassista, irrota niiden pohjalliset ja laita kengät tuulettumaan vaikkapa parvekkeelle. Joka treenikerralla kannattaa myös käyttää puhtaita sukkia. Siitä, miten ja kannattaako sisäpelikenkiä ylipäätänsä pestä, on eri koulukuntia. Osa on sitä mieltä, että sisäpelikenkien ominaisuudet kärsivät pesussa, joten he käyttävät kenkiä läpi pelikauden ja hankkivat uudet seuraavalle kaudelle. Toinen pesee kengät huolettomasti pesukoneessa, kun taas kolmas luottaa suihkupesun voimaan. Paras neuvo sisäpelikenkien puhdistukseen on, että tutustut kenkien omaan pesuohjeeseen. Näen näet esimerkiksi heti, saako kengät pestä pesukoneessa.

  Sisäpelikenkien uusiminen

  Muista kuitenkin, että hyvätkään sisäpelikengät eivät kestä ikuisesti, vaan niiden ominaisuudet heikkenevät ajan ja käytön myötä. Epämääräinen nyrkkisääntö on, että sisäpelikengät vaihdetaan riittävän usein. Mikä on riittävän usein riippuu paljolti siitä, kuinka aktiivisesti kenkiä käytetään. Sisäpelikenkien ulkonäöstä ei aina voi päätellä, ovatko ne enää käytettävät. Kannattaa seurata käytössä, tuntuvatko kengät ominaisuuksiltaan yhä hyviltä – tukevatko kengät tarpeeksi tai alkaako treeni tuntua nivelissä tai polvissa. Esimerkiksi, vaikka kenkä päällisin puolin näyttäisikin vielä hyvältä, mutta sen sisäpohjaan jää painauma jalkapohjasta, alkaa vaimennus olla jo mennyttä. Tällöin on tullut aikaa vaihtaa uusiin.


  waiting...

  YHTEYSTIEDOT
  09 4245 2220 Asiakaspalvelu arkisin kello 8.30.16-00* 09 4245 2221 Kundservice vardagar kl. 09.00-19.00* *Paitsi joulu-, uudenvuoden- ja juhannusaattona / Förutom jul-, nyårs- och midsommarafton.
  MAKSA TURVALLISESTI
  • Lasku
  • Tili
  • Pakettiennakko
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
  SEURAA MEITÄ
  YHTEISTYÖKUMPPANIMME
  • Postnord
  TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
  • Trygg E-Handel
  • ASML
  Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, pakettiennakko, luottokorttimaksu, PayPal.