• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Vaelluskengät(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele:
  Suosituimmat ensin

Lajittele:

Vaelluskengät(0)

Miesten vaelluskengät

Miesten vaelluskengät ovat kenkiä, jotka sopivat runsasta tukea vaativiin vapaa-ajan aktiviteetteihin ja erityisesti luonnossa ja vaihtelevassa maastossa liikkumiseen. Vaellusreitit ja metsätaipaleet voivat olla kivikkoisia ja kovapohjaisia tai toisaalta vaatia kengältä myös vedenpitävyyttä. Liukkaat juuret, sora-alusta tai kapeat polut edellyttävät, että jalassa oleviin kenkiin voi luottaa. Luonnossa liikkuminen on yksi rentouttavimmista harrastuksista, mutta luonnon armoilla oltaessa ei varusteiden tärkeyttä voi vähätellä.

Sopivien vaelluskenkien valinta

Tärkeitä ominaisuuksia vaelluskengälle ovat hyvä istuvuus ja jalkaa tukeva rakenne sekä tehokas iskunvaimennus. Kengän jäykkyys on yksi oleellisimpia ominaisuuksia miesten vaelluskengissä. Tietyillä merkeillä on jäykkyyden mittaamisessa käytössä jäykkyysluokitus, joka mittaa kengän kiertojäykkyyttä. Kengät merkitään asteikolla A–D, jolloin A kuvaa helppoa maastoa ja kevyttä kenkää. Asteikon toista ääripäätä edustaa D-luokan jäykät vuoristokengät, joihin saa tarvittaessa kiinni myös jääraudat. Kengän jäykkyyden voi myös itse päätellä ottamalla toisella kädellä kiinni kengän kärjestä ja toisella kantapäästä ja kiertämällä kenkää. Korkea kiertojäykkyys auttaa jalkoja jaksamaan vähentämällä jalkaan kohdistuvaa rasitusta vaativammassa maastossa. Lähtökohtana on myös, että mitä enemmän painoa kengän päällä on, sitä jäykempi kengän tulisi olla. Miesten vaelluskenkien valinnassa hyvä lähtökohta voi olla myös kuljettava maasto – onko tarkoituksesi patikoida pehmeällä metsäpolulla vai teetkö pääasiassa vaelluksia kivikkoisilla tunturireiteillä. Hankkimalla hyvät, omalle jalalle sopivat kengät on mahdollista jopa ehkäistä erilaisia vammoja ja jalkaongelmia. Siksi on tärkeää sisäistää oman jalan muoto ja sen erityispiirteet. Omat fyysiset rajoitteet ja haasteet ohjaavat kengän valintaa automaattisesti. Nilkan tuki on tärkeä huomioida, ja se on erittäin oleellinen seikka haastavassa maastossa. Vaelluskengät myös kuluvat, ja niiden tuki löystyy ajan myötä. Altistuminen kosteudelle ja lialle saavat aikaan kengän materiaalin nopeampaa kulumista ja taipuisuuden sekä hengittävyyden vähentymistä. Vaelluskenkien säännöllinen hoito siihen tarkoitetuilla aineilla on tärkeää, mutta sitäkin tärkeämpää on pitää kengistä huolta aina käytön jälkeen.

Miesten vaelluskengät netistä

Klingelin verkkokaupasta löydät valikoiman erimerkkisiä vaelluskenkiä. Joukossa on myös tunnettuja vaelluskenkämerkkejä kuten Meindl ja Jomos. Voit tehdä tilauksesi helposti kotisohvalta käsin ja sovittaa kenkiä rauhassa kotonasi. Tilausvaiheessa voit suodattaa kenkiä verkkokaupassamme muuan muassa hinnan, merkin ja pintamateriaalin mukaan. Useissa vaelluskenkämalleissa on mainittu myös lestin leveys. Vaelluskenkiä tilatessasi on suositeltavaa valita yhtä numeroa tavallista kengänkokoasi suurempi koko. Epätasaisessa maastossa kuljettaessa kengän kärjessä on hyvä olla noin 10–15 millimetriä tyhjää tilaa. Tämä suojaa varpaita ja estää esimerkiksi kynsien vahingoittumista. Kynsivaurio syntyy helposti, jos varpaat painuvat jatkuvasti kengän etuosaa vasten. Monen mielestä kenkien tilaaminen netistä on vaivalloista, koska sovitus ja oikean koon sekä mallin löytyminen on erittäin tärkeää kenkien valinnassa. Muistathan kuitenkin, että verkkokaupasta ostaessasi sinulla on 14 päivän ilmainen palautusoikeus. Tämä mahdollistaa sen, että voit kokeilla kenkiä myös vuorokauden eri aikoina sekä eripaksuisten sukkien kanssa. Älä kuitenkaan poista lappuja tai kulje kengillä ulkona, sillä voit palauttaa ainoastaan käyttämättömiä tuotteita, joissa kaikki laput ovat paikoillaan.

Miesten nahkaiset vaelluskengät

Miesten vaelluskenkien materiaalina voi olla tekstiili tai nahka. Nahkaisissa kengissä käytetään yleensä pintanahkaa tai harjattua pintanahkaa eli nupukkia. Nupukki on materiaalina pehmeämpää ja helppo kyllästää huokoisen pinnan ansiosta. Saattaa tuntua siltä, että nupukki kerää helpommin itseensä pölyä ja likaa, mutta pinnan vahaamalla siitä saa erittäin hyvin kosteutta ja naarmuja kestävän. Nahka on materiaalina mainio: se pitää tuulta, vettä sekä hengittää luonnonmateriaalin tavoin. Kengän kokoa valittaessa on hyvä huomioida, että nahkakenkä saattaa yleensä hieman elää käytössä, joten se saa olla ostettaessa hyvin istuva.

Varrelliset vai varrettomat vaelluskengät

Yleensä vaelluskengissä on keskipitkä varsi. Tämä suojaa nilkkaa sekä nilkan seutua oksilta, kiviltä ja esimerkiksi käärmeiltä. Varrettomiakin vaelluskengän tyylisiä kenkiä on saatavilla, mutta niitä ei suositella epätasaiseen maastoon, vaan lähinnä retkeilykengiksi helpoille reiteille ja hyvin hoidetuille poluille. Pitkävartiset vaelluskengät soveltuvat ennen kaikkea metsästystä harrastaville ja muille umpimetsässä liikkuville. Pitkä varsi huonontaa ilmanvaihtoa ja voi olla tukala aktiivisessa vaelluskäytössä.

Miesten vaelluskengät – isot koot

Myös rotevajalkainen mies voi löytää hyvin istuvat vaelluskengät Klingelin verkkokaupasta. Haluamme vaate- ja kenkäsuunnittelussamme panostaa siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus nauttia hyvin istuvista kengistä kokoon katsomatta. Miesten vaelluskenkiä on valikoimissamme aina kokoon 50 ja 12,5 asti, ja normaalin G-lestin lisäksi meiltä löytyy myös leveälestisiä malleja. Vaelluskenkävalikoiman pääsivulla voit helposti suodattaa esiin ne kengät, joista isoja kokoja löytyy. Merkistä riippuen kenkien koot on ilmoitettu joko EU-kokoina tai englantilaisina kokoina. Nettisivuiltamme löydät taulukon, josta voit tarkistaa vastaavuuden sekä lisäksi sen, mitä mikäkin koko vastaa senttimetreinä. Uusia kenkiä tilattaessa onkin hyvä ottaa tavaksi mitata jalka ja tarkistaa kengän koko kokotaulukosta. Huomaa kuitenkin, että koot saattavat vaihdella hieman riippuen kengän valmistusmaasta ja merkistä.

Miesten vaelluskenkiä edullisesti outletistamme

Klingelin verkkokaupassa voit suodattaa miesten vaelluskengät myös hinnan mukaan ja löytää näin helposti edullisimmat sekä alennetut tuotteet. Tiesithän myös, että verkkokaupastamme löydät outlet-osaston, jossa kaikki tuotteet ovat alennettuja. Tien outletiimme löydät verkkokauppamme yläosan kategoriapalkista. Outletista löydät kenkien lisäksi myös naisten ja miesten vaatteita sekä tuotteita kodin sisustukseen. Huomioi, että tuotevalikoima elää koko ajan, ja uusia, alennettuja tuotteita päivittyy outletiin jatkuvasti. Tervetuloa tekemään edullisia löytöjä verkkokauppaamme!


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.