• Laaja tuotevalikoima
  • Koot 34–62
  • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Kävelykengät

Kategoriat

KÄVELYKENGÄT, JOISSA JAKSAA PITKÄLLE

Kävelykengät lienet yleisin naisten kenkämalli. Kävelykengiksi voi nimensä mukaisesti nimittään kaikkia kenkiä, joissa on helppo kävellä ja joissa jaksaa koko päivän. Monenlaiset tavalliset kengät, kuten loaferit, lukeutuvat näihin mukaviin jalkineisiin. Meidän mielestämme jalkoja tulee helliä hyvältä tuntuvilla kengillä ja olemmekin ylpeitä laajasta kenkävalikoimastamme, jossa on erityisesti laaja kirjo kauniita ja mukavia kävelykenkiä.

KÄVELYKENGÄT KAIKKIIN TILANTEISIIN

Mukavat kengät ovat jokaisen asun A ja O. Hyvissä kengissä on kiinnitetty huomiota jalan muotoon ja oikean kokoisen kengän hyvään istuvuuteen. Kävelykengissä on usein hyvin maltillinen korko, mikä auttaa jaksamisessa. Loaferit ja mokkasiinit pujautetaan yleensä jalkaan, ilman että niissä tarvitsee sitoa kengännauhoja tai vetää vetoketjua kiinni. Tarrakengissä on nimensä mukaisesti kätevä tarrasuljenta, joka on nopea ja helppo tapa kiinnittää kengät. Kenkien tarrasuljenta voi olla iso ja selkeä tai yhtä hyvin pieni ja huomaamaton - jokaiselle oman maun mukaisesti. Nauhakengissä taas on pienet ja sievät kengännauhat, kuten usein klassisissa kengissä.

Etsit sitten juuri tietynlaisia kävelykenkiä tai haluat vain katsella uusinta kenkämuotia, olet Klingelillä tullut oikeaan. Jatkuvasti uusiutuvasta mallistostamme löydät viimeisimmät kenkätrendit, varmat klassikot sekä muutaman villin kortin. Tervetuloa inspiroitumaan!

TYYLIVARMAT KLASSIKOT - LOAFERIT

Loaferit ovat jo pitkään kuuluneet tyylitietoisten naisten vaatetukseen. Ne ovat pettämätön valinta niin tyylitietoisesti, laadullisesti kuin mukavuudessaan. Loafereita löytyy niin nahkaisina kuin tekokuidusta valmistettuina ja niissä on useimmiten puu-, nahka- tai kumipohja. Erityisen klassisen tyylin loafereissa voi olla nahkapohja ja puinen, matala korko. Loafereita ja mokkasiineja kutsutaan usein samoilla nimityksillä, eikä niissä olekaan suurta eroa. Loafereissa on matala ja tukeva korko, toisin kuin mokkasiineissa, joissa ei yleensä ole lainkaan korkoa. Mokkasiinien nimitys tulee perinteisestä ja alkuperäisissä mokkasiineissa nähdystä mokkasiiniompeleesta, eli jalkaterän päälle nostetusta, pystyssä olevasta ompeleesta. Nykyään tämä mokkasiiniompele onkin myös tunnettu loafereiden merkkinä. Toiset tunnetut kengät, joissa on myös korostettu pystysauma ovat tietysti perinteiset purjehduskengät, eli purkkarit. Niissä on tasainen tai hieman muotoilu valkoinen kumipohja, joka pitää hyvin liukkaallakin. Purjehduskengät muotoutuivat purjehtijoiden tarpeeseen ja ovat uritetun ja kuvioidun pohjan ansiosta toimivat jalkineet keinuvan veneen kannella. Tositarkoitukseen, eli veneilyyn, ostettavissa purkkareissa tulee nimenomaan olla vaalea pohja, etteivät kengät jätä hankausjälkiä veneen kanteen. Purjehduskengät ovat ulkonäöltään jo hieman erilaiset kuin louferit, juurikin vaalean kumipohjan, mutta myös köysiä muistuttavan, kantapään kiertävän nyörityksen ansiosta.

Perinteisten loafereiden esikuvana ja ensimmäisenä tunnettuna versiona on niin kutsuttu penny loafer, eli suomennettuna penniloaferi. Hassu nimitys tulee siitä ymmärrettävästä käytännöstä, että kengän päälliskoristeen tai lenkin alle sai piilotettua pennin puhelua varten pahan paikan tullen. 1930-luvulla loafermalliset kengät yleistyivät yliopistoissa ja opiskelijoiden jaloissa ja siitä eteenpäin kaikkien jalkoihin.

Tyylitietoisen, aikuisen naisen kenkähyllylle kuuluu vähintään yksi pari loafereita. Joko kassisen kauniit ruskeassa nahassa tai vaikkapa valkoisesta, kiiltävästä keinonahasta. Kengät toimivat myös täydellisesti asun väripilkkuna ja värikkäät kengät sopivatkin usein asuun kuin asuun. Kokeile siis rohkeasti sinisiä loafereita tai punaisia mokkasiineja. Loafereissa on usein kauniita somisteita jalkapöydän päällä, kuten pieniä hapsuja tai helmikoristelua.

MUODIKKAAT NAUHAKENGÄT

Kengännauhat ovat tällä hetkellä itsessään jo muodikkaat. Erityisen kovassa nosteessa ovat ylisuuret kengännauhat, jotka tuovat hauskasti volyymia jalkineisiin. Perinteiset nauhoilla nyöritettävät kävelykengät pitävät siis pintansa. Ohuet kengännauhat viimeistelevät kauniit kengät kauniissa rusetissa. Kengännauhoilla saa muokattua kenkien istuvuutta ja kireyttä, esimerkiksi tavallista paksumpien tai vastaavasti ohuempien sukkien käytön ajan. Nauhojen avulla kenkiin saa myös helposti uutta ilmettä vaihtamalla nauhoiksi toiset, eri väriset nauhat tai esimerkiksi ne muodikkaat isot satiininauhat.

Perinteisen sirot kengät ohuilla nauhoilla viimeistelevät asuun hippusen asiallisuutta muusta vaatetuksesta riippumatta. Yhdistä klassisen kauniit kengät paljaiden säärien ja vajaa-mittaisten housujen, culottesien tai caprien kanssa. Uskaliaalla pukeutujalla umpinaiset kengät tuovat mielenkiintoista kontrastia uhmakkaan lyhyiden mikroshortsien kanssa. Mikä ikinä lahkeenpituuksista puhutteleekaan juuri sinua eniten, kannattaa ainakin nilkat jättää paljaiksi ja antaa kenkien saada ansaitsemaansa huomiota kesän pukeutumisessa.

Välikauden pukeutumisessa kengiltä vaaditaan enemmän ulkonäön lisäksi. Tuulisella tai sateiselle kelillä ja loskaisilla kaduilla kenkien tulee olla säänkestävät. Kannattaa kiinnittää erityishuomiota kenkien pohjaan ja päällysmateriaaliin, jotta ne varmasti kestävät edes pientä säävaihtelua.

Kengännauhat ovat jatkuvassa rasituksessa ja kuluvat pikku hiljaa, kovan käytön jälkeen ne voivat kulua kokonaan poikki. Silloin ne tulee vaihtaa uusiin nauhoihin. Siinä vaiheessa on hyvä tilanne huoltaa kengät kokonaisuudessaan kunnolla. Kenkien huoltoon kuuluu putsaus tai harjaus, riippuen kenkien pintamateriaalista, ulkopohjan tilanteen tarkistaminen ja korkolapun vaihdattaminen sekä mahdollisesti sisäpohjallisen vaihtaminen. Ulkopohjien tilanteen tarkistaminen pitää sisällään korkolappujen uusimisen. Siihen kannattaa suhtautua huolella ja uusia korkolappu, heti kun se alkaa kulua ohueksi tai painautuu kasaan sivuilta. Näin suojelet kenkiä ja saat ne pysymään pitkään käyttökelpoisina. Klingelin verkkokaupasta löydät kaikki kengän hoitoon tarvittavat hoitoaineet, kenkäharjat sekä vaihdettavat sisäpohjat.

HELPOSTI PUETTAVAT KENGÄT TARRAKIINNITYKSELLÄ

Tarrakengät ovat mukavat ja helposti puettavat kengät. Tarrakengissä ei tarvitse sitoa kengännauhoja tai sovittaa jalkaa ahtaisiin kenkiin, vaan kiinnität ne nopeasti sulkemalla yksinkertaisesti tarraremmin. Samoin ne ovat helpot ja nopeat riisua jalasta.

Yhden mielestä kenkien mukavuus on se kaikista tärkein asia, kun taas toinen voi myös pitää kenkien ulkonäköä tärkeänä. Tarrakengistä löytyy valinnanvaraa jokaiselle ja tarrakiinnitteisten kenkien malleista löytyy niin erityisen mukavia ja ortopedisesti suunniteltuja kuin vauhdikasta, mutta tyylitietoista pukijaa miellyttäviä. Tarrakiinnitteisiä kenkiä löytyykin niin tyylikkään korokepohjaisina kuin tukevan leveällä ja liukastumisen estävällä pohjalla. Tarrakenkien pintamateriaali on usein keinokuitua ja pohja pitävää kumia, mikä onkin tärkeä ominaisuus kengissä, ettei niillä liukastu.

PEHMEÄT MOKKASIINIT

Pehmeät mokkasiinit istuvat kuin sukka jalkaan. Ne ovat kevyet ja pehmeät ja ne voi vain sujauttaa jalkaan ilman sen suurempaa asettelemista tai nauhojen sitomista. Ensi ajatus mokkasiineista on monilla varmasti mielikuva Pochahontas-satuhahmolle sopivista hapsutossuista. Nimitys tuleekin parista perinteisiä vaaleanruskeita ja sametinpehmeitä, matalia jalkineita, joissa on useimmiten vielä sirot hapsut ja solmut jalkapöydän päällä. Saman nimityksen alle mahtuu kuitenkin paljon muitakin malleja ja eri sesonkeina päivitettyjä versioita mokkasiineista.

Mokkasiinien nimi juontaa juurensa alkuperäiseen materiaaliin, eli rosoisesta pinnastaan tuttuun mokkanahkaan. Materiaalia tärkeämmäksi tunnusmerkiksi ovat tähän päivään mennessä kuitenkin muodostunut tunnistettavat mokkasiiniompeleet. Niiksi kutsutaan näyttäviä saumoja ja ompeleita, jotka istuvat usein jalkaterän päällä kiertäen koko jalan kärjen. Tätä mokkasiinisaumaa näkyy erityisesti loafereissa ja purjehduskengissä. Mokkasiinien mokkanahasta muistuttavan nimen tuoman mielleyhtymän myötä mokkasiinit haluaa usein mieltää nahkaiseen ja eräilyyn viittaavaan tyyliin. Siksi niissä onkin usein nahan näköisiä viimeistelyjä, nahkanyöriä tai ainakin mokkaan sopivia värisävyjä. Klassisten mokkasiinien lisäksi päivitetty malli kirkkaassa värissä toimii hienosti kesämuodissa. Kokeile esimerkiksi matalia ja nilkat paljastavia keltaisia mokkasiineja ruskean mekon tai ruskeiden housujen kanssa. Mielenkiintoisen kontrastin perinteisen ruskeisiin jalkineisiin luot metallinhohtoisilla kiiltomokkasiineilla.

KEVÄTMUOTI KEIKISTELEE PASTELLEISSA

Kevät on värien aikaa. Niin kirkkaat värit kuin pastellisävyt hurmaavat pimeän talven jälkeen ja erityisesti kengissä ja vaatteissa on helppo irrotella kutsuvilla kuoseilla ja väreillä. Usein kuulee ihmisten valitsevan jalkineet järkisyistä, eli tummat, jottei niissä näy lika ja hiekat. Se on tietenkin ymmärrettävää järkeilyä, mutta sulkee samalla monta pukeutumisovea. Kengät voivat harmillisesti unohtua ja jäädä monella asun viimeiseksi palaseksi, ja silloin jalkaan valitaan ne kengät, jotka sopivat jotenkuten huomaamattomasti asuun ja jalkaan. Meidän mielestämme kengät ovat sopiva paikka säväyttää ja ne ansaitsevat yhtälailla huomiota pukeutumisessa, kuin muukin vaatetus ja asusteet.

Värikkäät tai kuvioidut kengät sopivat niin yksivärisiin vaatteisiin kuin värikkäisiin tai kuvioituihin vaatteisiin. Värejä ja kuvioita voi jokainen pukea ylleen oman maun mukaisesti ja erityisesti omintakeisilla kuvilla, kangasmerkeillä ja aplikaatioilla kenkiin ja vaatteisiin saa aivan uudenlaista potkua. Meillä Klingelillä löydät hauskasti koristeltuja kenkiä, joissa seikkailee muun muassa huulipuna- ja huulikoristeita, lintuja ja kukkia, papukaijoja ja mansikoita sekä eksoottisia hedelmiä kuten ananaksia.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
  • Lasku
  • Tili
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
  • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
  • Trygg E-Handel
  • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.