• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Päällystakit

Kategoriat

TALVITAKKI NETISTÄ

Talvitakki kuuluu talveen, ja samalla se kuuluu useamman kuukauden ajan meidän kaikkien lempivaatteisiimme. Lämmin takki suojaa viimalta ja kylmältä ja mahdollistaa ulkona olon pistävän tuntuisesta lumitihkusateesta ja lumipyrystä huolimatta. Yhtä lailla hyvä talvitakki on mukava aurinkoisena talvipäivänä – silloin sen ei saa olla hiostava ja liian kuuma. Etsit sitten yhtä luottotakkia koko talvikaudeksi tai useampaa eri tyyleihin ja käyttötarkoituksiin sopivaa, olet Klingelillä tullut oikeaan! Klingelin laaja valikoima esittelee klassisia ja laadukkaita talvitakkeja naisille ja miehille.

Talvitakki on helppo tilata netistä. Verkkokaupassa pääset kattavan valikoiman äärelle ihan kotisohvalta käsin, tietokonetta, kännykkää tai pädiä selaten. Verkosta tilaaminen on luotettavaa ja vaivatonta. Jos perustat kanta-asiakastilin, näet kaikki aiemmat tilauksesi ja muistilistasi samalla, kun katselet uutta talvitakkia. Lue lisää verkko-ostosten helppoudesta palvelusivuiltamme.

TALVITAKKI NAISTEN TYYLIIN

Naisten talvitakeissa on paljon valinnanvaraa ja malleja riittää laidasta laitaan. Yksi etsii säänkestävää, toinen tyylikästä. Yhdelle käytännölliset, isot taskut ovat tärkeä kriteeri, toiselle takin tasainen silhuetti on käytännöllisyyttä tärkeämpää. Yhdelle riittää, että talvitakki on lyhyt, kunhan se on ylimitoitetun suuri ja puffattu, toinen kaipaa pepun peittävää pituutta. Kaikille talvitakeille yhteistä on kuitenkin, että sen pitää olla lämmin. Talvitakissa voi olla paksut kaulukset, jotka jo itsessään peittävät koko kaulanseudun. Takin huppu voi olla syvä ja peittävä, johon ikään kuin hukkuu. Tai talvitakki voi olla minimalistisen yksinkertainen ja kokonaan ilman kaulusta ja huppua. Naisten talvitakeissa on muutama perusmalli, jotka pysyvät muodissa vuodesta toiseen, kuten pitkä kevyttoppatakki, villakangastakki ja isoilla puunapeilla varustettu duffelitakki. Pitkän talvitakin rinnalle on hyvä varata toinen, hieman lyhyempi malli, joka on sekä mukavaa vaihtelua että käytännöllisempi valinta muun muassa talviliikuntaan tai pitkälle päiväkävelylle.

A-linjainen talvitakki on klassisen tyylikäs valinta lähes mihin tahansa tilanteeseen. Helmaa kohti levenevä malli näyttää isolta A-kirjaimelta ja on saanut kutsumanimensä kirjaimen mukaan. Hameen helmaa muistuttava takin helma on naisellisen kaunis ja sopii hyvin sekä hameen että housujen kanssa. Muodon lisäksi takin materiaali määrittelee takin tyyliä ja olemusta. A-linjainen villakangastakki on elegantti valinta ja pitkä softshell-takki on käytännöllinen joka sään takki talveen. Talvitakki karvahupulla tekee olemuksesta heti pehmoisen ja lämpöisen.

TOPPATAKKI

naisten toppatakki särähtää monien korvissa lasten vaatteena, mutta sitä ei suinkaan ole. Koko pituudelta topattu talvitakki on kenen tahansa pelastus kylmänä talvena. Toppatakissa voi olla tikkitakeista ja untuvatakeista tutut tikkaukset, jotka tekevät toppauksesta houkuttelevan näköisiä pehmoisia tyynyjä, joita hipelöidä. Toppatakin toppaukset voivat myös olla piilossa talviurheiluun sopivan hardshell-kuoren alla. Kevyttoppatakki on nimensä mukaisesti suhteellisen kevyt ja ohut. Kevyttoppatakki sopii hyvin välikausitakiksi syksyllä ja keväällä. Pitkä takki voi helposti tuntua pullottavalta jumpula, varsinkin kyykistyessä tai istuutuessa. Ohuen toppatakin kanssa ei onneksi yleensä ole tätä ongelmaa, vaan se taittuu mukavan kevyesti. Nykyaikaiset, modernit kevyttoppatakit on suunniteltu käyttäjä edellä, ja monet niistä saa esimerkiksi taiteltua hyvin pieneen tilaan. Pieneen kuljetuspussiin mahtuva takki on kätevä pakata mukaan matkalaukkuun tai reppuun. Topattu tikkitakki kauniin sinisen tai valkoisen värisenä sopii koko talven menoihin.

PITKÄ TAKKI

Pitkä takki suojaa hyvin säältä eikä myöskään paljasta liikaa alla olevasta asusta. Pitkä takki on hyvä valinta niin talvella kuin kesälläkin, ja aina siinä välillä. Kesällä ja välikautena tyylivarma trenssi suojaa pitkänä takkina kun taas talvella pitkä talvitakki pitää pepun lämpimänä myös kylmällä istuinalustalla. Erityisesti hameeseen tai mekkoon pukeutuvan kannattaa suosia talvella pitkää takkia, joka pitää reidet ja jalat lämpiminä. Työasuun ja iltamenoihin sopii kauniisti pitkä villakangastakki. Polveen asti ulottuva takki voi trenssin ja villakangastakin ohella olla malliltaan kevyttoppis tai parkatakki.

LYHYT TALVITAKKI

Lyhyt talvitakki on talviliikkujalle oikea valinta. Vyötärölle tai lantiolle ulottuva talvitakki on helppo yhdistää sekä farkkuihin että topattuihin ulkohousuihin. Talviulkoilun softshell-takki pitää märän loitolla ja kestää peuhaamista lumihangessa. Suomen luminen ja sateinen talvi asettaa pukeutumiseen käytännöllisiä vaatimuksia ja siksi lunta ja märkää pitävä softshell-takki on käypä ulkovaate koko talven ajan. Isot taskut tekevät takista käytännöllisen, silloin taskuihin saa sujautettua esimerkiksi huulirasvan ja nenäliinoja.

Yksi suosittu vyötärölle ulottuva takkimalli on tietenkin farkkutakki. Klassinen farkkutakki karvavuorella pukee pitkälle syksyyn. Kun farkkutakissa on topattu sisävuori, ei takin alle edes tarvitse pukea useaa kerrosta villapaitoja. Paksu denimkangas suojaa hyvin alkusyksyn tai hyvin leudon talven keleissä, mutta se ei harmillisesti suojaa märältä loskalta tai lumisateelta. Talvinen farkkutakki on mukavan rennonoloinen kun pukee alle hupparin, jonka hupun nostaa esiin niskan taakse.

VILLAKANGASTAKKI

Villakangastakki on aina tyylivarma valinta. Villakangastakki voi olla materiaaliltaan puhdasta villaa tai villasekoitetta. Materiaalina voi myös olla villakangasta jäljittelevä polyesteri. Klassinen villakangastakki voi olla malliltaan pitkä tai lyhyt. Lyhyt villakangastakki sopii hyvin esimerkiksi farkkujen kanssa. Punainen takki, tummansiniset farkut ja ruskeat nilkkurit ovat varma luottoasu syksyyn. Pitkä villakangastakki huokuu arvokkuutta ja tekee asukokonaisuudesta astetta pukevamman. Yhdistä pitkä takki suoriin housuihin ja korkokenkiin luodaksesi vakuuttavan businessasun. Laadukas villakangastakki kestää vuosikausia hyvän näköisenä. Pidä takin pinta puhtaana pyyhkimällä mahdolliset liat ja tahrat pois heti niiden ilmestyttyä. Villa on itsessään likaa ja kosteutta hylkivä materiaali, johon ei onneksi tartu lika kovin herkästi. Villakangastakkia ei saa pestä pesukoneessa, joten pesun tarpeessa oleva takki tulee viedä pesulaan pesetettäväksi. Ulkoisten tekijöiden lisäksi villa on ainutlaatuisen hengittävä ja lämmittävä materiaali. Jos arvokkaan villatakkisi sisävuori kuluu ja repeää, kannattaa se korjauttaa, ettei koko takin käyttäminen lopun rikkinäiseen sisävuoreen.

DUFFELITAKKI

Yksi villakangastakkien perinteinen malli on duffeli. Duffelitakki tunnetaan omintakeisesta kiinnitystavastaan. Takissa on tavallisten nappien tai vetoketjun sijaan lenkit, joiden läpi pujautetaan pitkulaisen malliset puukapulat. Nykyään duffeleissa on toki usein myös tavalliset napit ja puukapulat voivat olla vain koristeena esillä. Duffelitakin nimi juontanee juurensa samannimisestä kaupungista, jossa takin sanotaan saaneen alkunsa.

TEKOTURKIS

Pörröinen tekoturkis on nyt viimeisintä huutoa, ja mitä muhkeampi takki, sitä parempi. Sekä turkissomisteet, kuten karvainen kaulus tai hihansuut, että kokonaista turkkia jäljittelevä keinokarva on nykyaikainen valinta näyttävään pukeutumiseen. Tekoturkki on erityisen sopiva valinta viikonlopun juhlamenoihin, mutta sillä saa myös ripauksen luksusta jokapäiväiseen arkeen. Värikäs turkki sileästä keinokarvasta tuo koko olemukseen hyppysellisen eksoottisuutta. Sesongin turkistakit loistavat toinen toistaan upeammissa väreissä. Tekoturkis on materiaalina lämmintä ja ilmava pörröisyys pitää lämpökerroksen oman kehon ja kylmän ilman välillä.

PARKATAKKI

Pitkä parkatakki on tullut jäädäkseen. Käytännöllinen pitkä takki isoilla taskuilla ja syvällä hupulla on aito pelastaja huonossa säässä. Parka voi olla pelkkä ohut kuoritakki tai siinä voi olla sisävuori ja toppaukset. Kesäparka voi myös olla malliltaan lyhyt, mutta syksyn ja talven kestävä takki saakin mielellään peittää takapuolen ja reidet ja ulottua reiden tai polven pituuteen. Tunnuksenomaista parkatakille ovat isot, päälle ommellut etutaskut, kiristysnauha vyötäröllä sekä iso huppu. Parka muistuttaa usein hieman toista perinteistä joka sään takkia trenssiä, ja siinä voi olla solkia ja taitoksia esimerkiksi olkapäillä. Parkatakkien suosituin väri lienee tummanvihreä. Musta, tummansininen sekä valoisammat värit, kuten kirkkaanpunainen ja keltainen, ovat myös usein edustettuina katukuvassa.

TRENSSI

Trenssi on pitkien takkien klassikko. Trenssi on siitä mielenkiintoinen vaatekappale, että se kuuluu sellaisenaan sekä miesten että naisten vaatetukseen ja on molempien pukeutumisessa yhtälailla arvostettu tyyliklassikko. Trenssi tunnetaan leveistä ja auki taitetuista kauluksista, joiden annetaan useimmiten levätä tyylikkään avonaisesti. Lisäksi trenssitakissa on aina sidottava vyö, jonka voi antaa olla auki tai sitoa kiinni. Trenssissä on usein myös taskut etupuolella. Trenssin pituus voi vaihdella. Yleisin trenssimalli on puolipitkä, noin reiteen ulottuva pituus, mutta on myös pitkiä ja lyhyitä malleja. Klassinen ja ylivoimaisesti suosituin väri trenssitakissa on vaaleanruskea tai beige. Se sopii moneen tilanteeseen ja siihen on helppo yhdistellä erivärisiä kaulaliinoja tai käsilaukkuja. Musta ja tummansininen trenssi ovat myös yleisiä värejä. Vaihtelua kaipaava voi sen sijaan pukeutua valkoiseen tai johonkin yllättävän väriseen takkiin.

TALVITAKKI PYÖREÄLLE VARTALOLLE – ISOT KOOT

Tuntuuko välillä siltä, ettei mikään takkimalli sovi omalle vartalonmuodolle? Ei hätää, kaikille kyllä löytyy hyvin istuva takki! Mitkään vinkit tai pukeutumissäännöt eivät tietenkään ole kiveen hakattuja ja ehdottomia, mutta tässä muutama vinkki takin valintaan:

 • Pitkälle ihmiselle sopii pitkä takki, lyhyttä henkilöä pukee paremmin lyhyt takki.
 • Mahakas henkilö tarvitsee takin, joka istuu hyvin mahan ympärillä. Oikean kokoinen takki on tarpeeksi leveä vyötäröltä ja istuu väljästi vatsan yllä.
 • Isorintaiselle naiselle sopii edestä avoin takki. Tiukasti suljettava ja ylös asti napitettava takki voi kiristää rinnasta, joten kannattaa valita takki, jossa on avoin ja väljä kaulus.
 • Leveä lantio ja takamus mahtuvat hyvin a-linjaisen takin alle. Alaspäin levenevä takki levenee sopivasti takapuolen tasolla eikä kiristä edes kyykistyttäessä.
 • Takin mallin lisäksi koristeet ja yksityiskohdat vaikuttavat takin olemukseen ja istuvuuteen. Esimerkiksi isot, päälle ommellut taskut tuovat takkiin lisää volyymia. Jos haluat häivyttää jotakin tiettyä kohtaa vartalossa, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin kohtaa isot taskut asettuvat. Isot etutaskut tuovat lisää volyymia etuvartaloon.
 • Jos haluat korostaa naisellista siluettia, valitse takki, jossa on vyö. Vyöllä takkiin saa muotoa ja kiinni köytetty vyö toimii ulkovaatetuksen katseenvangitsijana.

Isojen tyttöjen voi olla vaikea löytää oikean kokoinen talvitakki. Nykyaikana onneksi on netti ja netti on pullollaan kauniita vaatteita isoissa ko’oissa! Klingelillä on laaja valikoima isokokoisia talvitakkeja kokoon 62 asti. Hyvin mitoitettuihin isoihin kokoihin erikoistuneita vaatemerkkejä ovat muun muassa Julietta, MIAMODA sekä m.collection. Nälitä merkeiltä löydät trendikkäitä takkeja, joiden pluskoot istuvat hyvin pyöreälle vartalolle.

TALVITAKIN PESU JA HOITO

Kuten kaikki muutkin vaatteet, myös takki kaipaa hyvää hoitoa ja pesua. Tuulettaminen tekee hyvää mille tahansa takille ja se riittää usein yhden asteen huolloksi. Ripusta takki väljästi henkariin ja anna raikkaan ilman hoitaa takkia. Sisävuorellinen tai topattu takki ei välttämättä lainkaan kestä pesukonepesua, eli kannattaa olla tarkkana pesuohjeiden kanssa. Polyesteri- ja untuvatäytteiset takit pystyy pääsääntöisesti pesemään pesukoneessa. Tarkista aina takin pesulapun pesu- ja hoito-ohjeet. Jos takin omissa ohjeissa sanotaan takin kestävän pesua, kannattaa takki pestä ainakin kerran sesongissa ohjeiden mukaisesti. Muista tyhjentää takin taskut nenäliinoista ja muista pikkutavaroista ennen kuin laitat takin pesukoneeseen. Kun pesuohjelma on valmis, kannattaa takki heti oikoa ja jättää kuivuman väljästi koko pituudessaan. Aitoa untuvaa tulee pöyhiä välillä, jotta untuvatäyte pysyy ilmavana ja kuivuu tasaisesti.

Villan pesu vaatii tarkkuutta. Villa on jo itsessään puhdas materiaali, joka ei likaannu helposti. Villakangastakki pysyy hyväkuntoisena kun sitä tuulettaa ja sen antaa roikkua väljästi henkarissa. Jos villainen takki on kuitenkin joutunut koetukselle ja tarvitsee pesua, kannattaa se viedä pesulaan pesetettäväksi. Jos kankaaseen on tullut yksittäinen likatahra, voi sen yrittää pestä pois hellällä käsipesulla. Kastele villakangas kevyesti vedellä, tipauta tippa pyykinpesuainetta tahralle ja hiero likaista kohtaa sormilla. Älä kuitenkaan hankaa kangasta, siitä villa ei pidä.

OIKEAN KOKOINEN TALVITAKKI

Mitä ottaa huomioon uutta talvitakkia valitessa? Ainakin oikea koko ja istuvuus. Talvitakki on siitä haasteellinen vaate, että sen tulee istua hyvin sellaisenaan, mutta sen alle tulee myös tarvittaessa mahtua useampi vaatekerros. Ennätyskylminä päivinä jopa paksun takin alle on hyvä saada mahtumaan paksu neule tai collegepaita. Talvitakin koko kannattaa mitoittaa väljästi. Hihojen tai rinnuksen ei saa kiristää edes kerrosvaatteiden yllä. Liian pieni takki kinnaa istuessa. Pitkän takin vetoketju voi revetä ja kulua turhan nopeasti, jos takki joutuu venymään taitoskohdassa. Osta siis mieluummin aavistuksen väljä takki, kuin aivan vartaloa myötäilevä makkarankuori.

PITKÄ TAKKI NETISTÄ

Klingelin verkkokaupasta löydät pitkän takin jokaiseen vuodenaikaan. Vaalea trenssi on kaunis valinta ohueksi kesätakiksi. Syksy vaatii sateenkestävän takin, joka pitää kuivana niin työmatkalla kuin sienimetsässäkin. Talveksi voi sonnustautua pitkään ja topattuun tikkitakkiin, untuvatakkiin tai villakangastakkiin. Kevään tullen on taas ihana kaivaa esiin kevyt takki tai pitkä bleiseri, joka käy myös ulkotakista. Nettikaupan ylivoimainen etu on mahdollisuus monipuoliseen mallistoon ja kattava kokojen tarjonta. Meiltä löydät lyhyet koot lyhyellä mitoituksella sekä isot koot leveällä leikkauksella ja hyvällä istuvuudella. Klingelin verkkokauppa on luotettava verkkokauppa; Klingelillä on Trygg e-handel –sertifikaatti sekä Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton merkintä luotettavasta toimijasta. Tutustu kauppaehtoihimme ja tilaa uusi takki netistä luottavaisin mielin. Tervetuloa Klingelille!


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.