• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Ulkoilutakit(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele
  Suosio

Lajittele

Ulkoilutakit(0)

ULKOILUTAKKI NETISTÄ

Ulkoilutakki on Suomen sääolosuhteissa tuttu seuralainen ja jokaisella meistä on varmasti vähintäänkin yksi ulkoilutakki. Takki kulkee mukana vuodenajasta riippumatta, ja vaihtelemalla päällystakkia, saa päivän asuun ja olemukseen nopean ja näkyvän muutoksen. Takeissa on valinnanvaraa lyhyistä pitkiin malleihin, myötäilevistä löysempiin ja käytännöllisistä monitoimitakeista tyylikkäisiin villakangastakkeihin. Käytännöllinen ulkoilutakki on ihanan monipuolinen vaate, johon on lämmin käpertyä syystuulessa. Peittävä huppu suojaa tuulelta ja sateelta ja syviin taskuihin saa sujautettua irralliset esineet. Tervetuloa löytämään uusi ulkoilutakki Klingelin laajasta valikoimasta!

ULKOILUTAKIT NAISTEN PUKEUTUMISEEN

Tuulipuvun sanotaan olevan suomalaisten kansallispuku, eikä usein kovin mairittelevaan tyyliin. Tämä on kuitenkin mennyttä aikaa, sillä nykyään naisten ulkoilutakit ovat huomattavasti tyylikkäämpiä. Klingelin ulkoilutakit yhdistävät tyylikkäät trendit käytännöllisiin yksityiskohtiin ja ulkoiluun sopiviin materiaaleihin. Näin voit olla varma, että olet suojassa tuulelta ja sateelta, pysyt lämpimänä ja näytät silti tyylikkäältä. Kunnollinen ulkoilutakki tekee liikkumisesta nautinnollista, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa menneisyydestä kummittelevia tuulitakkeja.

Ulkoilutakin tärkein ominaisuus on käytännöllisyys. Pinnan tulee olla vettähylkivä ja pitää pientä tuulta. Takissa on hyvä olla huppu ja ylös asti ulottuva kaulus, jonka saa suljettua tiiviisti kaulan suojaksi. Vetoketjulliset taskut pitävät irtotavarat varmassa suojassa reippaan kävelyn aikana. Käytännöllisyyden lisäksi takki saa mielellään olla kaunis ja nätin värinen. Liukaspintaisissa ulkoilutakeissa on usein vahvoja värejä ja yhteen takkiin on usein yhdistelty pariakin väriä tuomaan kiinnostavaa kontrastia. Sininen ja harmaa tai punainen ja ruskea ovat varmoja väriyhdistelmiä, jotka ovat miellyttävän näköisiä, mutta eivät huuda huomion perään.

VALITSE ULKOILUTAKKI TILANTEEN MUKAAN

Päivien viiletessä kesästä syksyyn, on kevyen sporttinen ulkoilutakki sopiva valinta. Esimerkiksi softshell-takit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Hieman viileämmällä säällä ulkoilutakit kaipaavat alleen ylimääräisen kerroksen. Talven ulkoiluun suosittelemme jo paksumpia, vuoritettuja ulkoilutakkeja ja valikoimistamme löytyy ulkoilutakkien lisäksi myös talvitakkeja säänkestävistä materiaaleista. Sanotaan, että kylmyys on vaatevalintakysymys, ja me olemme siitä samaa mieltä! Valitse siis ulkoilutakkisi tarpeen ja tilanteen mukaan. Laajasta valikoimastamme löydät varmasti sopivat ja tyylikkäät ulkoilutakit joka lähtöön.

Softshell-takki on sateen- ja tuulenkestävä takki. Softshell-takki voi olla ohut kuoritakki tai paksummin topattu ja siten myös talveen sopiva talvitakki. Käytännöllinen ulkoilutakki voi olla kahdesta takista koostuva monitoimitakki. Ulkopuolella oleva ohuehko kuori suojaa koettelevalta säältä, ja sisäpuolella oleva tikkitakki lämmittää kehoa. Monitoimitakkia voi pitää sellaisenaan tai takit voi irrottaa toisistaan ja jonain päivänä käyttää vain kaunista tikkitakkia tai ohutta sateensuojaa. Laadukas ja kauniisti viimeistelty ulkoilutakki sopii niin ulkoiluun ja retkeilyyn kuin siistiin työpukeutumiseenkin.

Takilla on suuri vaikutus koko asuun ja tyyliin, jota pukeutuminen ilmaisee. Eri takeilla voi viimeistellä erilaiset vaatetyylit eri tilanteisiin. Villakangastakki on aina tyylikäs valinta. Laadukas villapinta pysyy pitkään kauniina ja siistinä ja pitkässä villakangastakissa on aina tyylikkäästi pukeutunut. Villakangastakki voi olla silotellun simppeli tai siinä voi olla duffelista tutut, koristeelliset duffelinapit ja suuret etutaskut. Viime vuosien aikana ohut kevytuntuvatakki on vallannut jalansijaa Suomalaisessa katukuvassa. Se on erinomainen valinta välikausitakiksi vaihtelevaan lämpötilaan, jossa aamulla ja illalla on huomattavasti viileämpi kuin keskipäivällä. Kevytuntuvatakki voi olla pitkä tai lyhyt. Kevytuntuvatakin hyvä vaihtoehto on ohut ja pieneen tilaan mahtuva tikkitakki. Untuvatakeista tuttu, tiheä tikkaus on monien makuun ja aidolle untuvalle löytyy nykyään muitakin lämmittäviä ja hengittäviä materiaaleja, joista valmistetaan untuvan tyyppistä lämmikettä. Katsasta esimerkiksi Alba Modan kevyet tikkitakit ilman eläinperäisiä materiaaleja. Toinen suosittu välikausitakki on parkatakki. Parkatakki voi olla paksusti topattu ja koko talven kestävä takki, mutta usein se on pelkkä kuoritakki, joka on iso ja peittävä, mutta samalla kevyen ohut. Parkatakeille on tunnuksenomaista, että niissä on isot, päälle ommellut taskut etupuolella. Taskuihin saa kätevästi uppoamaan niin avaimet, kännykän kuin pienet sormikkaatkin. Historiastaan johtuen parkan tunnetuin väri on tummanvihreä, mutta takkeja saa nykyään myös monen muunkin värisenä. Taskujen lisäksi parkatakkiin kuuluu iso ja peittävä huppu, jonka voi vetää pään ylle säänsuojaksi.

MINKÄ MALLINEN TAKKI OMALLE VARTALOLLE?

Takeissa on paljon eri malleja. Takki voi olla pitkä ja ulottua reisien yli polviin asti, maksipitkät takit voivat jopa ulottua nilkkoihin asti. Silloin ei kyllä yksikään vilukissa jää kylmäksi! Toisaalta takki voi olla hyvin lyhyt ja helma saattaa vain nippa nappa peittää alaselän. Lyhyt takki on omimmillaan kesävaatteena ja esimerkiksi farkkutakki saattaakin olla lyhyen mallinen. Myös tikkitakeista löytyy lyhyitä ja napakoita malleja, joiden kuuluukin olla pieniä. Ohuen tikkitakin saa kätevästi pakattua pieneen tilaan ja kuljetettua mukana esimerkiksi laukussa.

Vartaloa myötäilevä takki on kaunis, jos se on juuri oikean kokoinen. Muuten se voi helposti rullautua makkaralle ja kiristää joistakin kohdista. Löysemmän mallisissa takeissa on usein kiristysnauha tai vyö vyötärön kohdalla. Takin sisäpuolelle piilotettu kiritysnauha supistaa takin kangasta keskivartalon tasolta ja kaartuu vartalolle edullisesti vyötärön kohdalla. Takin ulkopuolelle köytettävä vyö toimii näyttävänä yksityiskohtana ja koristaa takkia tarkoituksellisen näkyvästi. Leveä vyö tuo imartelevasti esiin vartalon muodot ja auttaa takkia laskeutumaan kauniisti koko pituudeltaan. Takin ulkopuolelle sidottava vyö on yleinen näky erityisesti villakangastakeissa, pitkissä tikkitakeissa sekä pitkissä toppatakeissa.

ULKOILUTAKKI TALVEEN

Ulkoilutakki kannattaa valita vuodenajan mukaan. Talviseen ulkoiluun tarvitaan topattu takki, joka suojaa kylmältä. Talvitakilta kaivataan usein myös tuulensuojaa ja siksi talvitakeissa on usein lämmin kaulus ja huppu. Pitkä talvitakki suojaa ja lämmittää jalkoja, mutta reippaaseen ulkoiluun lyhyt talvitakki voi olla käytännöllisempi, kunhan jalkoihin pukee ulkoiluhousut. Talven jälkeen paksu ja topattu talvitakki on ihana pakata syrjään vaatekaapin perälle ja pukea ylle kevyt kevättakki.

ULKOILUTAKKI VÄLIKAUSITAKKINA

Välikausitakkia tarvitaan syksyllä ja keväällä, kun sääolosuhteet ja lämpötilat heittelevät päivästä toiseen ja jopa saman päivän aikana. Pukeutuminen on usein haastavaa kun aamun viileys muuttuu keskipäivän auringonpaisteeksi. Välikausien ulkoilutakki saakin mielellään olla sadetta hylkivä kuoritakki, jonka alle saa tarvittaessa puettua paksun neuleen tai lämmittävän alustakin. Välikausitakkiin on hyvä sovittaa väreihin ja materiaaleihin sopiva kaulahuivi ja jopa pipo kylmien hetkien varalta. Syksyn sadepäivinä kannattaa aamulla lähteä kotoa varustautuneena sateenkestävään takkiin, sateenvarjoon ja kumisaappaisiin. On aina parempi varautua kunnolla kuin jäädä sateen yllättämäksi. Kumisaappailla selviää monena talvipäivänäkin, kun kadut ovat syvää, märkää sohjoa. Pue silloin saappaisiin paksut villasukat ja tarvittaessa lämmittävät pohjalliset. Kumisaappaiden huono puoli on huono pito. Pakkaspäivinä jalkaan kannattaa pukea talvikengät liukkauden saappaiden sijaan. Erityisesti keväämmällä nahka- ja tekonahkatakit valtaavat katukuvan ja ovat monien suosikki talvivaatteiden jälkeen. Asennetta huokuvat nahkatakit voi yhdistää pehmeään trikoomekkoon tai pitsitunikaan, niin asuun saa kiinnostavia vastakohtia.

TAKKI KESÄÄN JA KESÄN ULKOILUUN

Kesä on ainoa vuodenaika, jolloin ei välttämättä tarvitse takkia lainkaan. Kesällä takiksi voi usein riittää neuletakki tai poncho, ja varsinaisia kesätakkeja ovatkin lähinnä farkkutakki ja trenssi. Valkoinen tai beige trenssi on kevään ja kesän pukevin ja tyylikkäin takki. Trenssi sopii ikiklassikkona työpukeutumiseen, kesämenoihin ja jopa häihin puettavaksi päällystakiksi. Farkkutakki sopii rentoon tyyliin ja muodikkaita farkkutakkeja somistavat söpöt kukkakirjailut. Keskikesällä ei toivon mukaan tarvita takkia, ainakaan päiväsaikaan, mutta elokuun pimenevinä iltoina on ihana käpertyä kevytuntuvatakkiin tai pehmeään ponchoon. Kesäiseen ulkoiluun kannattaa varata mukaan kevyttä kesäsadetta kestävä kuoritakki. Urheilusuoritukseen ei välttämättä tarvitse takkia lainkaan, tai sitten korkeintaan ohuen ohuen teknisen takin.

MIKÄ ON TIKKITAKKI?

Tikkitakki on tikatusta kankaasta ommeltu takki. Tikattu kangas koostuu kahdesta pintakankaasta, joiden välissä on villainen tai muu lämmikkeenä toimiva välikangas. Kangaskerrokset tikataan tiiviisti yhteen koko kankaan leveydeltä tasaisilla tikkausriveillä. Näin tikkien väliin muodostuu tasaisia tyynyruutuja, jotka ovat tunnuksenomaisia tikkikankaalle. Samaa tikkikangasta näkyy usein kevytuntuvatakeissa ja samankaltaisista takeista puhutaankin tikki- tai untuvatakkeina, riippuen niiden materiaaleista. Tikkitakki pitää lämpöä polyesteritäytteen tai muun lämmikkeen ansiosta. Tikkitakeista löytyy monia eri malleja. Ohut tikkitakki voi olla koko vartalon peittävä ja ulottua polviin asti, tai se voi olla lyhyt ja napakka. Ohut, lyhyt takki on usein malliltaan jakkumainen ja istuu kauniisti housujen tai hameen yläosaksi. Klingeliltä löydät klassisia naisten takkeja pitkissä tai lyhyissä malleissa. Suositut vaalean sävyiset värit, kuten beige, valkoinen ja vaaleanpunainen pysyvät aina muodissa. Lisäksi erityisesti keväisin mieltä piristävät hempeät vaaleansininen tai mintunvihreä tikkitakki. Musta takki on tyylivarma klassikko, joka sopii mysö juhla-asun ylle.

TEKOTURKKI ON MUOTIA

Pörröiset ja karvaiset takit ovat taas muotia. Paksukarvainen tekoturkki on muhkea ja näyttävä. Muotitakit ovat ilman muuta tekoturkista ja lämmittävät hyvin kylmälläkin säällä. Myös toisenlaisten talvitakkien karvareunat ja karvakoristeet ovat tietenkin tekoturkista, koska Klingel ei myy aidosta turkiksesta tehtyjä turkissomisteita. Polyesteristä tehty keinoturkis on elinkaaressa mitattuna edelleen ympäristöystävällisempi valinta kuin aito eläimen karva ja siksi se on oikea valinta pukeutumiseen. Trendikäs tekoturkistakki saa mielellään olla pröystäilevän suuri ja muhkea. Lyhyt pörrötakki sopii erityisen hyvin kapeiden housujen ja kapean kynähameen yläosaksi, jotta asuun saa tasapainottavan kontrastin ylä- ja alavartalon osalta. Kokopitkä karvatakki voi ulottua polviin tai jopa nilkkoihin asti. Silloin alla olevilla vaatteilla ei ole takin kannalta väliä, mutta sirot saappaat sopivat tyyliin parhaiten. Muodikas tekoturkki saa loistaa upeissa väreissä. Vaaleanpunainen, pinkki, turkoosi tai keltainen karva vetää takkiin entistä enemmän huomiota ja paksulla takilla pukeutumisessa saa mennä ylilyönteihin asti. Hillitympään pukeutumiseen kannattaa valita ruskea, harmaa tai beige pörrötakki, joka sopii niin businesspukeutumiseen kuin iltamenoihin.

TOPATTU JA SÄÄNKESTÄVÄ ULKOILUTAKKI

Perinteinen ulkoilutakki on liukaspintainen ja säänkestävä. Liukas pinta antaa pitoa sadetta ja tuulta vastaan ja suojaa myös lialta. Ulkoillessa voi kura lentää, mutta liukkaaseen ulkoilutakin pintaan se ei onneksi tartu kovin helposti. Ulkoilutakin tulee olla käytännöllinen ja hyvässä takissa onkin monta hyvää taskua. Syvä ja vetoketjulla suljettava tasku pitää huolta pienesineistä niin, etteivät ne tiput kyydistä tai vahingoitu sateen kosteudesta. Takissa on hyvä olla taskuja niin etupuolella kuin takin sisäpuolellakin. Sisätaskut ovat paras suoja esimerkiksi kännykälle tai kameralle. Ulkoilutakissa on myös hyvä olla suojaava huppu. Syvä huppu, joka pysyy ylhäällä eikä valahda alas ensimmäisestä tuulenpuuskasta, on oleellinen yksityiskohta onnistuneessa ulkoilutakissa. Klingeliltä löydät klassisen naisellisia ja tyylikkäitä ulkoilutakkeja ulkoiluun ja päiväretkille. Kaunista ja käytännöllistä takkia voi myös käyttää kaikissa muissakin menoissa, joissa tarvitaan hyvää säänsuojaa.

KÄYTÄNNÖLLINEN KÄÄNTÖTAKKI

Klingelin erikoisuutena ovat kauniit ja käytännölliset takit hillityssä naisten muodissa. Kääntötakissa on kaksi takkia yhdessä. Takin molemmat puolet, sisä- ja ulkokangas, sopivat molempiin käyttöihin ja hihat voi vain vetäistä ylösalaisin kun haluaa vaihtaa puolta. Kääntötakin molemmat puolet kuluvat samaa tahtia, ja tarkemmin sanottuna molemmat puolet säilyvät paremmin, koska käyttöpuolia vaihdellaan. Kääntötakissa on kätevät pikku taskut sekä sisä- että ulkopuolella ja vetoketjun saa vedettyä helposti kiinni molemmilta puolilta. Kääntötakki houkuttelee vaihtelemaan puolta kauniiden kankaiden ansiosta. Molemmat puolet ovat keskenään eri värisiä, jotta takista saa mukavaa vaihtelua ja silmäniloa. Eikö olisikin kätevää, jos takki olisi joskus hillityn ruskea ja välillä leikittelevän ruskea-valkoraitainen? Katsasta Klingelin valikoimasta erityisesti Paolan kääntötakit!

TILAA LAADUKKAAT ULKOILUTAKIT KÄTEVÄSTI NETISTÄ

Käytä verkkokauppamme käteviä hakusuodattimia ja etsi juuri sinulle sopiva ulkoilutakki esimerkiksi materiaalin, koon, värin tai hinnan perusteella. Nettikaupassa löydät kaikki tarvittavat tiedot takkien yksityiskohdista ja voit tarkastella ulkonäköä, saumoja ja värejä hyvien kuvien avulla. Vie hiiri kuvan päälle ja liikuttele suurennuslasiksi muuttunutta kuvaa takin yllä nähdäksesi tarkemmin eri kohtia. Kun olet löytänyt mieleisen takin, tilaa se muutamalla hiirenklikkauksella itsellesi. Paketti toimitetaan lähimpään paketinnoutopisteeseen, josta voit kipaista hakemassa sen kotiin ja sovittaa sitä sitten kaikessa rauhassa oman ajan kanssa. Mikäli et ole tyytyväinen tilaukseesi, on sinulla aina 14 päivän palautusoikeus. Voit lukea lisää eri maksutavoista sekä palautusoikeudestasi yleisistä kauppaehdoistamme ennen tilauspäätöksen tekoa. Myös ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa tuotteita tai tilausta koskevissa kysymyksissä. Tervetuloa Klingelille!


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.