• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Vaelluskengät(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele:
  Suosituimmat ensin

Lajittele:

Vaelluskengät(0)

Vaelluskengät Klingeliltä – vaivattomasti yli kivien ja kantojen

Vaelluskengät johtavat sinut terveellisen harrastuksen pariin. Kyseessä on tietenkin vaeltaminen, joka vie sinut lähelle luontoa ja tuo elämääsi uusia kokemuksia ja haasteita. Vaellusretkiä voi olla monenlaisia, joten kaikille kävelystä nauttiville löytyy oma retkensä. Voit tehdä päiväretken merkityillä reiteillä, patikoida parin päivän lenkin helppokulkuisella tai tehdä useamman päivän vaelluksia eri kansallispuistoissa. Näitä kaikkia yhdistävät tarvittavat varusteet ja näistä erityisesti vaelluskengät. Pidemmillä vaelluksilla mukana kulkevat iso rinkka, teltta ja kaasukeittiö, mutta kaikilla reiteillä tarvitaan hyvät kengät, joilla jaksat kävellä koko matkan ilman kipuja ja turhaa rasitusta. Klingelin valikoimista löydät kaikkiin tilanteisiin tarvittavat vaelluskengät lyhytvartisista urheilukengistä pitkävartisiin talvikenkiin.

vaelluskengät urheilukenkien sijaan?

Vaelluksella kenkien yksi tärkeimmistä tehtävistä on suojata jalkojasi kiviltä, juurilta ja muilta jalkapohjia satuttavilta elementeiltä. Tämän lisäksi kengät varmistavat tasapainoisen ja vakaan askelluksen epätasaisessa maastossa, pitävät jalkasi kuivina, tukevat nilkkoja sekä vähentävät niveliin kohdistunutta rasitusta. Tavalliset juoksukengät harvemmin tarjoavat tarpeeksi vahvan tuen ja kenkien pohjat ovat useimmiten liian ohuita vaelluspoluille.

Käytätkö usein tennareita, juoksukenkiä tai kävelykenkiä patikoidessasi? Nämä kengät soveltuvat erittäin tasaisella pinnalla kävelyyn, eikä niitä ole suunniteltu suojaamaan kylmältä, sateelta, kiviltä eikä niiden muotoilussa ole huomioitu vaelluksella tarvittavaa nilkkatukea. Juoksukengissä tärkein ominaisuus on joustavuus ja juoksuaskeliin soveltuva iskunvaimennus. Vaellukselle tulisikin valita vaelluskengät, sillä ne tukevat nilkkoja niiden nyrjähtämisen välttämiseksi, niiden materiaali on usein vedenkestävää tai vähintään vettähylkivää, niiden pohja on muotoiltu vähentämään liukumista ja talvikengissä on kylmältä suojaava kerros. Tämän lisäksi tarkoitukseen suunnitellut ovat usein kestävämpiä pitkillä vaelluksilla, joten sinun ei tarvitse pelätä kenkien hajoavan retken aikana.

Toki hieman kevyemmille kävelylenkeille soveltuvat myös juoksukengät, mutta jos valitsemasi polku on hiemankin vaativampi, eivät nämä tarjoa tarpeellista tukea ja käyttömukavuutta. Mieti siis suunnittelemasi retken tarkoitusta ja valitse kenkäsi tämän mukaan. Huomioi kuitenkin, että kevyetkään vaelluskengät eivät automaattisesti toimi urheilukenkinä, joten vaelluskenkien hankkiminen ei sulje pois lenkkareiden tarpeellisuutta.

Miten vaelluskengät kannattaa valita?

Vaelluskenkiä on monia erilaisia, joten niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Erityyppiset vaellukset ja patikointiretket vaativat erilaiset kengät. Tukevat, pitkävartiset ja paksut talvikengät eivät ole erityisen mukava valinta kevyelle päiväretkelle merkittyä polkua pitkin. Vaelluskenkien valinta riippuu monista eri tekijöistä, joista tärkein huomioon otettava ulkoinen tekijä ovat sääolosuhteet. Jos vaellat enimmäkseen kesäisin ja kauniissa säässä, kannattaa valita kevyet, hengittävät kengät. Jos sääolosuhteet ovat sen sijaan vaihtelevat, varmista, että kengissäsi on vedenkestävä pinnoitus ja kalvo.

Lämpötila vaikuttaa myös sopivien kenkien valintaan: paksu vuori ja eristävät materiaalit ovat tärkeintä syksyllä ja talvella. Keväällä ja kesällä vuori voi olla ohuempi ja materiaalin tulisi hengittää hyvin. Hyvä valinta ovat kengät, joiden vuori on paksumpi vain nilkkojen ympärillä ja joissa on pehmustettu läppä. Näin saat lämpimään säähän riittävän vuorin ilman, että kengät ovat liian raskaat.

Pintamateriaalin valinta on usein makuasia, sillä sekä nahalla että synteettisillä kuiduilla ovat omat hyvät puolensa. Nahkaiset kengät ovat erityisen kestävät, tukevat ja ne muotoutuvat ajan mittaan jalkojesi muotoon. Luonnonmateriaalit ovat myös hengittäviä. Toisaalta synteettiset kuidut ovat kevyempiä ja materiaalia voidaan muokata vedenkestäviksi tai hengittäviksi erilaisin käsittelyin helposti. Synteettisissä kengissä on tärkeää valita malli, joka istuu hyvin heti alusta lähtien.

Mallin valitsemisen lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota oikean lestin leveyden ja koon valintaan. Tässä auttavat verkkokauppamme kokotaulukot, joista selvität oman kengän kokosi ja sinulle sopiva lestin leveys. Valikoimamme tarjoaa vaelluskenkiä niin kapeissa kuin leveissäkin lesteissä, joten kannattaa selvittää oman jalkasi ominaisuudet kokotaulukon avulla, jotta valintasi on mahdollisimman onnistunut.

Erilaisia malleja ja niiden käyttötarkoituksia

Matalavartiset vaelluskengät ovat kätevä valinta kevyempään, lämpimässä säässä tapahtuvaan patikointiin. Mitä kevyemmät kengät ovat, sitä helpommin kävely sujuu ja jaksat kulkea hieman vaativammassakin maastossa ja jaksat pidempään. Nimensä mukaisesti kengät ovat kuitenkin vaellukseen sopivat, joten ne voi turvallisesti valita myös pidempiin, yön yli kestäviin vaelluksiin.

Ulkoilukengät muistuttavat enemmän juoksukenkiä, kuin vaelluskenkiä, mutta ne on usein käsitelty vedenkestäviksi ja tukevammiksi. Nämä ovat hyvä valinta esimerkiksi päiväretkille helpossa maastossa.

Pitkävartiset vaelluskengät ovat hyvä valinta pidemmille vaelluksille ja erityisesti huonoihin sääoloihin. Pitkien varsien ansiosta voit kulkea märässä maastossa ilman, että vettä pääsee kenkien sisään ja lisäksi varret antavat nilkoillesi lisätukea.

Vaellussandaalit ovat kesäisen kävelyretken tai esimerkiksi lomamatkan valinta. Tavallisista kesäsandaaleista poiketen vaellussandaalit ovat varustettu iskuja vaimentavilla pehmusteilla ja niiden pohjat ovat taipuisampia ja pitäviksi uritettuja.

Talvibootsit ovat lämpimiksi vuoritettuja, todella lämpimiä vaelluskenkiä, jotka kannattaa valita vain erittäin kylmässä säässä tapahtuvaan vaellukseen.

Kenkien hoitaminen pidentää niiden käyttöikää

Mitä parempaa huolta pidät kengistäsi, sitä pidempään ne kestävät käyttöä ja säilyttävät hengittävät ja vedenkestävät ominaisuutensa. Vaelluskengät eivät ole vain tavalliset vapaa-ajan kengät, joten niistä tulee pitää huolta erityisen hyvin. Ensimmäinen askel kenkien huollossa on niiden puhtaana pitäminen. Lika voi nopeasti piintyä kiinni pintamateriaalin kuituihin ja tehdä siitä hauraamman. Tämän vuoksi on tärkeää, että puhdistat kenkien pinnalta ainakin pahimmat liat jokaisen etapin jälkeen päivän päätteeksi. Vaelluksen jälkeen tulee pinnalta poistaa kaikki lika. Useimmat kengät voidaan puhdistaa harjaamalla tai pyyhkimällä kostealla liinalla. Tarkista aina kenkiesi hoito-ohjeista, miten juuri sinun kenkäsi tulisi puhdistaa. Vääränlainen puhdistus voi haurastaa kenkiä.

Jos kenkäsi pintamateriaali on käsitelty kyllästävillä aineilla, tulee kyllästys uusia säännöllisesti. Normaalissa käytössä olevien kenkien kyllästäminen voi tapahtua silloin tällöin. Jos kengät kastuvat kokonaan, tulee kyllästys uusia mahdollisimman pian. Hanki kenkiesi materiaaliin sopivat kyllästysaineet ja jos olet epävarma aineen sopivuudesta, tutustu aineen käyttöohjeisiin tai ota yhteyttä valmistajaan. Näin vältyt ikäviltä vahingoilta.

Nahkaiset vaelluskengät vaativat omanlaisensa huollon, jotta nahka pysyisi pehmeänä ja kestävänä. Nahkaisen pintamateriaalin voit pyyhkiä puhtaaksi kostealla pyyhkeellä ja tämän jälkeen voit huoltaa kenkäsi nahanhoitoaineella. Tarkista, että valitsemasi hoitoaine soveltuu kenkiesi nahkatyypin hoitamiseen.

Vaelluskenkiä on hyvä myös tuulettaa silloin tällöin, jotta vältyt hajuhaitoilta, mutta myös kenkien sisäpinnan kuivattamiseksi. Pidä siis kenkiä silloin tällöin raikkaassa ulkoilmassa tuulettumassa ja säilytä niitä kuivassa, puhtaassa tilassa käyttökertojen välillä.

Tilaa naisten vaelluskengät Klingeliltä

Kenkäosastoltamme löydät laajan valikoiman erilaisia vaelluskenkiä. Etsitkö matalavartisia kesäretkikenkiä tai vedenkestäviä, tukevia vaelluskenkiä? Verkkokaupastamme löydät sekä nämä, että kaikki mallit siltä väliltä. Tuotekuvauksista näet kenkien materiaalikuvaukset, jotta voit varmistaa, että ne sopivat valitsemaasi tarpeeseen. Selaa rauhassa valikoimaamme ja etsi juuri sinulle sopivimmat vaihtoehdot. Tilauksen tekeminen on helppoa ja turvallista, muutamalla hiirenklikkauksella kenkäsi ovat matkalla luoksesi ja pääset pian nauttimaan mukavasta ulkoilusta kuivin jaloin. Sinulla on aina 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus, joten voit rauhassa sovittaa vaelluskenkiäsi oman kotisi rauhassa ja ostopäätöksesi on pysyvä vasta sovitettuasi tuotteita. Lue lisää yleisistä kauppaehdoistamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysyttävää vaihto- ja palautusoikeudestasi.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.