• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Yöpaidat(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele:
  Suosituimmat ensin

Lajittele:

Yöpaidat(0)

Naisten yöpaita

Naisten yöpaita on mutkaton ja helposti päälle puettava yöasu, joka on mallista ja materiaalista riippuen yhtä lämmittävä tai vilpoisampi kuin pyjama. Pehmeä, kaunis ja mistään kohdasta kiristämätön yöpaita on ilo pukea ylle, ja se päällä on mukava viettää rento koti-ilta vaikkapa hyvän kirjan parissa. Naisten yöpaitoja löytyy monissa eri malleissa: on peittäviä malleja, jotka pitävät lämpimänä talvella ja toisaalta kevyempiä malleja, jotka ovat ihanteellisia kesäaikaan. Riippumatta siitä, haluatko yöpaidaltasi ennen kaikkea lämmittävyyttä vai aistillisuutta, löydät Klingelin laajasta valikoimasta itsellesi sopivan mallin.

Yöpaidan historiaa

Yöpaidan ja muiden yöasujen tarkoitus oli pitää viileässä ilmastossa, rajallisen sisätilan lämmityksen varassa elävien ihmisten keho ja pää lämpimänä yöllä. Yöpaitaan ja sen käyttöön on vaikuttanut muun muassa ilmasto, häveliäisyys, yhteiskuntaluokka ja 1800-loppupuolelta lähtien muotisuunnittelijat ja valmisvaatteiden tuottajat. Yöpaidan historia ulottuu uuden ajan alkuun. Ennen 1500-lukua naiset ja miehet eivät yleensä käyttäneet erityistä yöasua, vaan he nukkuivat joko alasti tai yllään sama paita, jota he käyttivät päivällä – tämä koski erityisesti naisia. 1500-luvulla yöpaitaa alettiin käyttää Italiassa, josta sen käyttö levisi kaikkialle Eurooppaan. Yöpaidan materiaalin tuli olla hikoilun vuoksi pesunkestävää. Materiaalina suosittiin pitkään valkoista pellavaa, koska sitä voitiin keittää ja valkaista. Alkuaikojen yöpaidat olivat koruttoman yksinkertaisia, polvipituisia ja kauluksettomia kaapuja, joita käyttivät sekä naiset että miehet. Naisten yöpaidat erosivat miesten yöpaidoista pidemmällä helmallaan. 1800-luvun jälkipuoliskolla naisten yöpaitoihin tuli kutomakoneen keksimisen ja valmisvaatteiden tuotannon myötä lisää koristeellisuutta, näyttävyyttä ja muotoa. Samalla myös eri materiaalien, kuten silkin ja puuvillaflanellin, sekä värien käyttö lisääntyi. Naiset käyttivät ensimmäiseen maailmansotaan asti yöasunaan pääasiassa yöpaitaa – pyjama on tullut naisten käyttöön vasta sen jälkeen.

Mikä on hyvä yöpaitamateriaali?

Hyvät yöunet ovat kaiken a ja o, joten ei ole yhdentekevää, millaisessa asussa nukkuu. Koska yöpaitaa käytetään suoraan ihoa vasten, on miellyttävällä materiaalilla suuri merkitys. Tutustu siis yöpaitaa ostaessasi huolellisesti tuotteen materiaalitietoihin. Yöpaidan materiaalilta vaaditaan ennen kaikkea hengittävyyttä ja ihoystävällisyyttä. Suosittu yöpaitamateriaali on puuvilla, sillä se on hengittävä, kestävä ja iholle miellyttävä kuitu. Se sopii ihoystävällisyytensä vuoksi erityisen hyvin myös herkkäihoisille. Lisäksi sen ominaisuuksiin kuuluu hyvä kosteuden imukyky, mikä on yöasussa tärkeä ominaisuus, sillä ihminen hikoilee myös nukkuessaan. Puuvillan etuihin kuuluu myös se, että se kestää pesua korkeissakin lämpötiloissa. Myös erilaiset puuvillasekoitteet, kuten puuvillan ja modaalin tai puuvillan ja elastaanin sekoite, ovat mainioita yöpaitamateriaaleja. Modaali on miellyttävän tuntuinen ja puuvillamainen materiaali, joka imee hyvin kosteutta, eikä siksi sähköisty. Elastaani puolestaan tuo yöpaitaan joustavuutta ja tekee siitä vartalon liikkeitä myötäilevän. Luonnonkuiduista myös silkki ja pellava ovat suositeltavia materiaaleja, sillä ne ovat molemmat hengittäviä kuituja. Kiiltävä ja kevyt silkki tuo yöpaitaan ylellisyyden tuntua ja sopii siksi erityisen hyvin erityisiin, romanttisiin hetkiin. Silkki on viileä kuumalla ja lämmin kylmällä ilmalla, mutta kannattaa muistaa, että silkki kestää huonosti hikeä ja vaatii käsinpesun tai hienopesun koneessa. Pellava on luja materiaali ja tuntuu mukavalta iholla, mutta se rypistyy helposti eikä kestä hankausta. Tietenkin meillä kaikilla on omat mieltymyksemme materiaalien suhteen, joten valitse yöpaitamateriaali, joka on sinun mieleesi ja sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Sopiva yöpaitamalli

Ihanteellisen yöpaitamallin valintaan vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi se, oletko helposti paleleva, miten viileässä tilassa nukut ja minä vuodenaikana yöpaitaa käytät. Voi olla hyvä idea hankkia eri yöpaita talvea ja kesää varten, jolloin sinulla on vuodenajasta riippumatta käytössäsi sopiva yöpaita. Paleleminen tai liian lämmin olo voi viivästyttää nukahtamista ja heikentää unen laatua. Vaatekaapissa on muutenkin hyvä olla useampi yöpaita, jotta sinulla on toinen yöpaita varalla, kun toinen on pesussa. Alta löydät lisää inspiraatiota oikean yöpaitamallin valintaan.

Naisten lyhyt yöpaita

Lyhythelmainen yöpaita sopii erityisen hyvin kesään ja niille, jotka eivät palele helposti. Lyhyt malli on mukava antaen hyvin liikkumavapautta jaloille. Varsinkin jos olet levoton nukkuja tai vaihdat paljon asentoa yön aikana, kannattaa valita yöpaita, jonka materiaalissa on hieman joustavuutta tuovaa elastaania. Valikoimastamme löydät monta kaunista lyhyttä yöpaitaa, piditpä sitten lyhythihaisesta, pitkähihaisesta tai hihattomasta mallista.

Naisten pitkä yöpaita

Pitkä yöpaita on hyvä vaihtoehto pyjamalle, jos palelet herkästi sääristä. Pitkä yöpaita pitää lämpimänä myös silloin, kun haluat viettää kiireettömän aamun aamupalapöydässä vaikkapa aamun lehden parissa. Lisäksi se käy rennoksi oloasuksi. Valitse pitkä- tai lyhythihainen malli sen mukaan, miten paljon lämmittävyyttä kaipaat käsivarsillesi.

Naisten pitkähihainen yöpaita

Pitkähihainen yöpaita on ihanteellinen talvella lämmittäen mukavasti käsivarsia. Sen hihoissa saa mielellään olla hieman väljyyttä, ettei se purista eikä kiristä mistään kohtaa vaan jättää käsivarsille hyvin liikkumavapautta. Sopivan helman pituuden valitset sen mukaan, kaipaatko lämmittävyyttä myös säärille.

Hihaton yöpaita

Hihaton yöpaita on yöpaitamalleista aistillisin ja naisellisin, ja se sopii ihanteellisesti kesään. Ylipäänsä se on täydellinen malli niille, jotka pysyvät helposti lämpimänä ja hikoilevat herkästi. Hihattomuutensa ansiosta sen päälle sopii mainiosti minkä tahansa mallinen aamutakki, jos kaipaat lämmintä ylle esimerkiksi aamupalapöydässä. Klingelillä on erityylisiä hihattomia malleja, joten voit valita, haluatko esimerkiksi sporttisen raidallisen, aistillisen spagettiolkaimisen, romanttisen volankihelmaisen tai kukkakuosisen mallin.

Naisten yöpaita – isot koot

Klingelin verkkokaupasta löydät monia trendikkäitä naisten yöpaitamalleja isoissa ko’oissa aina kokoon 64/66 asti. Valikoimassamme on lyhyt- ja pitkähihaisia sekä hihattomia malleja, lyhyt- ja pitkähelmaisia malleja ja sekä yksivärisiä että kuvioituja malleja. Erilaiset yksityiskohdat, kuten röyhelöt, kirjailut, pitsit ja laskokset, tuovat yöpaitoihin lisää koristeellisuutta ja naisellisuutta. Meiltä löydät myös edullisia monipakkauksia Harmony- ja Simone-merkeiltä.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.