01.10.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Miesten muodista puhuminen jää tavallisesti vähemmälle kuin naisten, johtuen siitä tosiasiasta, että naisilla on selvästi enemmän valinnanvaraa ja trendit ja muodin villityksetkin muuttuvat enemmän. Toki joka sesongilla miesten muotikin astelee catwalkeilla esitellen uudet tuulet ja ajatukset, mutta käytännössä miehet pukeutuvat usein aika samalla lailla. Toki välillä löytyy kaupoista enemmän esim. mustaa farkkua tai tiettyä kuosia, mutta pääasiassa asut ovat aika samanoloisia vuodesta toiseen. Toki tässäkin poikkeuksen tekevät todelliset trendsetterit, mutta heitä on kuitenkin selkeästi vähemmistö niin miehistä kuin naisistakin.
Tällä hetkellä miestenmuoti kasvaa kuitenkin huikeaa vauhtia – nopeammin kuin naisten. Luin taannoin koosteen suomalaisesta tutkimuksesta, jossa kerrottiin, että suomalaiset miehet ostavat vaatteensa mieluiten urheilukaupoista, rakastavathan he tutkimuksenkin mukaan käytännöllisiä vaatteita. Tämän takia viime ajat miehemme ovatkin tahtomattaankin olleet muodin huipulla. Tällä hetkellä muodin kärjessä kuljeskellaan ylisuurissa toppatakeissa kymmeniä vuosia vanhat korkeavyötäröiset farkut jalassa. Kuulostaako keneltäkään? Ainakin se sama tyyli on monen helppoon pukeutumiseen mieltyneen arkiasu. Tosin nyt vaan samalla huippumuodikas.

Samainen tutkimus kertoi, että nuoret, alle 35-vuotiaat miehet ovat yhtä kiinnostuneita ja tietoisia muodista kuin saman ikäiset naisetkin. Tämä johtaakin siihen, että muotiteollisuudella ovat kasvaneet markkinat ja mielenkiinto myös miesten asuja kohtaan – ja samalla miehillekin tehdään entistä hauskempia ja jopa hullumpia vaatteita.
Tavallinen kuluttaja ei toki tuota ”hulluttelua” huomaa kuin viimeisinä aaltoina. Hupulliset parkat sekä paksut untuvapusakat ovat tämän syksyn selkeitä miesten trendejä. Ne ovat enää vain aallonrippeet niistä jopa koomisista asuista, joita catwalkeilla on nähty. Ja tästähän muodissa on kyse – vaikka et olisi kiinnostunut siitä, vaikuttaa se siihen minkälaisia vaatteita kaupoista on saatavilla.

Kokonaisuutenaan teknologia näkyy useissa miesten vaatteissa; moni mies on kiinnostunut tekniikasta, joten se tuodaan luontevasti osaksi muotia. Selkeimmin se näkyy uudenlaisissa materiaaleissa. Urheiluhenkinen katumuoti on yhä tänäkin syksynä kova sana; se ei ole vielä hiipumassa mihinkään, eli vaikuttaa yhä leikkauksiin, materiaaleihin yms.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *