21.12.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

Muotivinkki 1 – Muhkeat neuleet

Tänä talvena saa taas sukeltaa pehmeiden neuleiden syleilyyn. Neuleita löytyy niin neuletakkeina, -paitoina kuin -mekkoinakin. Tämä on trendi, jota me suomalaisessa talvisäässä elävät rakastamme. Neuletta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sen leikkaukseen ja pääntiehen. Kun otat nämä seikat huomioon, löydät juuri omaa vartaloasi imartelevan neuleen.

Muhkeiden neuleiden kaverina on catwalkeilla nähty paljon tiukkoja nahkahousuja. Koska catwalk ei ole tosielämää, vaan toimii oman pukeutumisen inspiraationa, voi tämän trendin kesyttää itselleen sopivammaksi vaikkapa pitkillä nahkahansikkailla tai tekonahkalaukulla. Musta nahka on siis varma valinta tänäkin talvena.

Neuleissa kannattaa ehdottomasti satsata laatuun; hyvään villaan ja laadukkaaseen ja ihanalta tuntuvaan kashmiriin ja mohairiin. Villaneuleet ovat usein koko päivän vasten ihoasi, eli niiden ”tuntuma” on myös tärkeää ulkonäön lisäksi. Tunnustele siis neuletta käsin.

Luonnonkuituinen puuvillaneule tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Se ei kuitenkaan lämmitä niin hyvin kuin villaneule.  Tutki myös onko neule tarpeeksi jämäkkää tai venyvää tarkoitukseensa. Tutki myös pesulappu tarkkaan. Muista huoltaa neuleitasi pesuohjeiden mukaan.

Muotivinkki 2 – Toppatakit ja toppaliivit

Toppaliivejä ja kevyitä toppatakkeja löytyy useassa eri  värissä. Tämän talven takkimuodista ei siis topankaan osalta vaihtoehtoja puutu.  Käytännölliset toppaliivit olivat 90-luvun hitti, ja ysärikaipuussa tämäkin legendaarinen vaatekappale on tekemässä vahvaa paluuta.

Maamme sääolosuhteita ajatellen liivi on käytännöllinen välikelien takki, tai ylimääräinen lämmike esim. kevyen toppatakin päälle. Kevyt toppatakki löytyy tänä sesonkina monesta mallistosta. Se on helppo kantaa mukana, koska se usein mahtuu jopa ”omaan taskuunsa”, eikä painakaan juuri mitään.

Muotivinkki 3 – Valkoinen

Ei mustaa ilman valkoista. Puhdas valkoinen on ihanan raikas väri mustan ja muiden tummien sävyjen rinnalla; tai tummuuteen kyllästyneille. Kokeile rohkeasti useita valkoisen eri sävyjä samassa asukokonaisuudessa; saat luotua ihanan raikkaan talvisen asun näin helposti.

Kokomustaan asuun harmaa ja vaalean sävyt tuovat ihanaa eloa. Valkoinen väri nähdäänkin usein pukeutumisessa raikkaana, puhtaana, ja siistinä värinä – unohda siis mahdolliset kylmät ja kliiniset mielikuvat ja nauti valkoisesta talvesta!

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *