21.09.2018 | lukea aikaa: 3 minuuttia

Onko sinulla vielä lomapäiviä käyttämättä kesän jäljiltä syksyistä lomaviikkoa varten? Vai houkutteleeko ihan vain pieni viikonloppureissu jonnekin ei-niin-kauas? Saksa on erinomainen syysmatkakohde, sillä se on lähellä ja siellä on monipuolisesti erilaista näkemistä ja kokemista, oli hakusessa sitten kaupunkiloma kulttuurista nauttien tai aktiivimatka ruskan keskelle.

Tässä blogikirjoituksessa esittelemme neljä Saksan suosittua syyskohdetta.Jos tämän syksyn matkasuunnitelmat on jo tehty, ei hätää! Pistä vinkkimmekorvan taakse ensi vuotta varten, sillä esitellyt tapahtumat toistuvat vuosittain.

 

Tee ruskaretki Lüneburgin nummille Pohjois-Saksaan

Syksyllä ala-saksilainen luonnonsuojelualue muuttuu syksyiseksi satumaaksi. Nummi verhoutuu aamuisin salaperäiseen usvahuntuun, pyökit leiskuvat ruskanväreissä kullanvärisessä valossa, sienet ja omenat hehkuvat kilpaa lehvästön kanssa ja tammenterhot ja kastanjat rapisevat jalkojen alla… Ulkoilu Lüneburgin nummella on pohjoisen metsiin ja soihin tottuneelle suomalaiselle erityislaatuinen kokemus!

Milloin ja missä?
Milloin vain syksyllä. 23 440 hehtaarin nummialue Schneverdingenin ja Lüneburgin kaupunkien välillä.

Kenelle?
Retkeilijälle, vaeltajalle, pyöräilijälle, lintubongaajalle, kasvitieteilijälle tai vaikkapa koko perheelle.

Mitä?
Ulkoilua monipuolisessa maastossa. Satumaisten keidassoiden läpi kulkevat pitkospuut, nummialueen hiekkapolut eivät rasita niveliä ja luonnonkauniit metsäpolut johdattavat tuoksuvien lehtimetsien läpi. Monipuolista eläimistöä ja kasvistoa: näe alueelle tyypillisiä Heidschnucke-nummilampaita tai kuulostele säikkyjen kuusipeurojen liikkeitä. Pyöräilijöillä on käytettävissään n. 2 000 km retkipyöräilyreittejä.

Sadepäivänä matkailija voi tutustua Kunststätte Bossard-taidemuseoon Jesteburgissa tai Wilsedessä sijaitsevaan Dat ole Huus-ulkoilmamuseoon. Lähialueen kaupungeista löytää myös aina syksyisin sadonkorjuumarkkinat, joilla voi piipahtaa ulkoiluretkien lomassa.

Kohokohdat:
Syys-lokakuussa Meißendorfin järvi- ja Bannetzen suoalueen lintutorneista voi tarkkailla mustahaikaroiden, hanhien ja kurkien syksyistä muuttolentoa.
Syksyn kulinaarinen ruokakohokohta on nummiperunoiden (Heidekartoffel) sadonkorjuu. Palatessasi kävely- tai pyöräilyretkeltämajataloon, nauti paikallisista perunaruoista ja muista alueen herkuista tunnelmallisen takkatulen äärellä.

Koe Münchenin Oktoberfest -olutfestivaalit

Lederhosen-nahkahousut,Dirndl-mekot, jättimäiset oluttuopit ja haitarimusiikki… Nämä Oktoberfestin tunnusmerkit ovat monelle suomalaisellekin tuttuja. Münchenin Oktoberfest on maailman suurin oluttapahtuma, joka vetää juhlakansaa läheltä ja kaukaa. Oktoberfest on saanut alkunsa vuonna 1810 kruununprinssi Ludvigin häiden kunniaksi järjestetyistä hevoskilpailuista. Nykyään noin 6 miljoonaa kävijää vuosittain käy kokemassa baijerilaista kulttuuria ja juomassa olutta.

Milloin ja missä?
22. syyskuuta – 07. lokakuuta 2018 Theresienwiesen-aukiolla Münchenissä.

Kenelle?
Oluenystävälle, juhlimista rakastavalle tai baijerilaisesta kulttuurista kiinnostuneelle.

Mitä?
Valtavissa juhlateltoissa tarjoillaan olutta ja erilaisia baijerilaisia ruokalajeja. Jos oluenjuomisesta haluaa nauttia oikein kunnolla, on parasta varata pöytä teltoista etukäteen. Lukuisat huvipuistolaitteet, ruokakojut ja ennen kaikkea valtava väkimäärä luovat railakkaan kansanjuhlan, jossa on vilinää ja vilskettä! Huomaa, että reppuja ja isoja laukkuja ei turvallisuussyistä saa tuoda festivaalialueelle, ja lastenvaunuja ja ?rattaita saa käyttää vain rajoitetusti.

Kohokohdat:
Oletko kiinnostunut baijerilaisista perinteistä? Piipahda siinä tapauksessa Vanhanajan Oktoberfesteillä (Oide Wiesn) Theresienwiesenin eteläpäähän rajatulla alueella. Siellä on muun muassa museoteltta, jossa on esillä Oktoberfestin historiallisia keräilyesineitä. Alueella voit myös tutustua kansanjuhlaperinteisiin ja herkutella juhlateltoissa baijerilaista vieraanvaraisuudesta nauttien.

 

Näe Berliini uudessa valossa Festival of Lights -valofestivaaleilla

Berliini on monelle Saksan ykköskohde, onhan se maan pääkaupunki ja tunnettu vaiheikkaasta historiastaan. Olitpa sitten käynyt siellä aiemmin tai et, lokakuinen Berliini näyttäytyy uudessa valossa! Lokakuussa järjestettävät Festival of Lights ?valofestivaalit sonnustavat koko kaupungin värikkääseen valomereen. Valoteokset herättävät muistomerkit, patsaat, rakennukset ja kokonaiset kadut henkiin aivan uudella tavalla.

Milloin ja missä?
5.–14. lokakuuta 2018 aukioilla, kaduilla ja rakennuksissa ympäri Berliiniä.

Kenelle?
Taiteilijalle, taiteenystävälle, spektaakkeleista nauttivalle tai romanttista syysmatkakohdetta etsivälle.

Mitä?
Festival of Lights -valofestivaali tarjoaa muutakin kuin valoefektejä. Kansainväliset taiteilijat kertovat valoteoksillaan tarinoita, paljastavat kätkettyjä aarteita ja nostavat kulttuuritapahtumia valokeilaan. Festivaalit antavat uuden, ainutlaatuisen tavan kokea Berliini ja sen nähtävyydet.

Kohokohdat:
Kaupunkikierros veneellä tai bussilla on mitä parhain tapa nähdä kaikki valoteokset ja tutustua Berliinin nähtävyyksiin. Näistä Televisiotornin, Singaporen suurlähetystön rakennuksen ja Berliinin tuomiokirkon valoteokset ansaitsevat erityismaininnan.

 

Tee kulinaarinen matka Eat&Style-ruokafestivaaleille Düsseldorfiin

Eat&Style-festivaalit ovat Saksan suurimmat ruokafestivaalit, joilla pääset maistelemaan erilaisia ruokia ja juomia toverillisessa saksalaisessa markkinahengessä. Ja mikä parasta, jos et millään ehdi ruokafestivaaleille lokakuussa, voit vierailla niillä myös marraskuussa Münchenissä, Hampurissa tai Stuttgartissa.

Missä ja milloin?
27.–28. lokakuuta 2018 Alten Schmiedehallen  -hallissa Areal Böhler -messualueella Düsseldorfissa.

Kenelle?
Kulinaristille, herkuttelijalle, kokeilunhaluiselle ja nautiskelijalle.

Mitä?
Kokit paljastavat workshopeissa ja luennoilla salaisuuksiaan, antavat vinkkejä ja esittelevät ruoanlaiton uusia trendejä. Ruoantuottajat ja -valmistajat ovat laittaneet näytille tuotteitaan ja tarjoavat maistiaisia uusista herkuistaan. Voit nauttia ystäväsi tai rakkaasi kanssa ruoasta, oppia ruoanlaittokikkoja tai yllättyä uusista makuelämyksistä. Hyvää ruokahalua – Guten Appetit!

Kohokohdat:
Haluatko kartuttaa viinitietämystäsi? Silloin sinun kannattaa käydä Wine&Style-seminaareissa, joissa kerrotaan kaikki saksalaisista viineistä sekä annetaan vinkkejä ruoan ja viinin yhdistämiseen. Toinen kokeilemisen arvoinen asia on Kaupunkimenu (Stadtmenü), jonka avulla pääset tutustumaan düsseldorfilaisten ravintoloiden tarjontaan ympäri kaupunkia.

Mikä lomakohteista nostatti matkakuumeesi? Vai onko sinulle kenties tiedossa näitä parempia saksalaisia syyskohteita? Jätä kommenttia alla olevaan kenttään.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *