29.10.2015 | Lukuaika: 2 minuuttia

Joulu lähestyy ja sen mukana myös ihanan tunnelmalliset » joulukoristeet ja sisustustuotteet. Jouluisen sisustuksen avainsanoja ovat taianomaisuus, syvät värit, täyteläisyys ja valaistus. Joulusisustus voi olla esimerkiksi vanhanajan tunnelmaa tai näyttävämpää, modernia lookia sisältävä tyyli, riippuen omasta sisustusmausta ja kodin muusta sisustuksesta. Jo pienilläkin lisäyksillä voit luoda kotiisi kauniin jouluisen tunnelman. Tässä minun vinkkini joulusisustukseen!

Jouluiset verhot

Verhojen vaihtaminen muuttaa huoneen tunnelmaa usein voimakkaasti ja se onkin usein uuden sisustustyylin ensimmäinen askel. Syksyn saapuessa vaihdetaan usein keveistä valoverhoista tummempiin, lämpimämpiin verhoihin, joilla pidetään pimeys ja kylmyys loitolla. Joulun lähestyessä kannattaa vaihtaa verhot värillisiin, joulun tunnelmaa henkiviin verhoihin. Punaiset, vihreät ja valkoiset verhot, salusiinit ja kapat, joissa on jouluisia kuviointeja luovat nopeasti joulutunnelmaa huoneeseen.

Jouluiset verhot ja nojatuoli ikkunan ääressä

Jouluvalot

Valaistus on tärkeä osa sisustusta ja sillä voidaan huoneisiin tuoda lisää tilaa tai luoda ihanan intiimi tunnelma. Joulusisustus kaipaa useimmiten himmeämpää, tunnelmallista valaistusta, joka kutsuu rauhoittumaan ja viettämään aikaa kotona kaikessa rauhassa. Tunnelmallinen valaistus lähes pakottaa sammuttamaan television ja istumaan alas joko yksin tai läheisten seurassa. Miten olisi kuppi kuumaa kynttilänvalossa ja rauhassa ulos tähtitaivaalle katsellessa? Koristeelliset tuikkulyhdyt yhdistävät joulun valaistuksen ja toimivat myös koristeina. Aseta pieniä tuikkulyhtyjä asunnon pimeisiin nurkkiin ja voit hetkessä luoda kaunista tunnelmaa illan pimeyteen. Jouluisen tyylin valaistukseen luot helposti myös » valitsemalla koristeellisia valoja, jotka luovat valaistuksen lisäksi myös sisustuselementtejä kotiisi. Erilaiset valosarjat tuovat kivoja yksityiskohtia huoneisiin ja valotaulut vangitsevat katseen. Älä kuitenkaan innostu liikaa ja yhdistä liian monia erilaisia valoja samaan huoneeseen, jolloin tuloksena on vain rauhaton ilmapiiri. Tunnelmallisessa valaistuksessa vähemmän on enemmän.

jouluvaloja

Pöytäliinat ja tabletit

Jouluna vietetään paljon aikaa pöydän ääressä ja siten » pöytäliinojen vaihtaminen joululiinoihin on oiva keino lisätä joulutyyliä sisustukseen. Pöytäliinoissa voi valita esimerkiksi yhden pöytäliinan ruokapöytään ja siihen sopivat tabletit jokaiselle ruokailijalle. Tyyliin sopii kuitenkin myös kaitaliinan asettaminen pöydän keskelle, jolloin voit asettaa tarjoilut kauniisti huomion keskipisteeksi ja luoda tyylikkään kontrastin pöytäliinan ja kaitaliinan välille. Pienemmille pöydille riittää pienet tabletit tai pikkuliinat, mutta jos suunnittelet tarjoiluannoksia myös pikkupöydille, kannattaa valita yksivärinen alusliina ja sen päälle tyylikäs pikkuliina luomaan tyylikkään kokonaisuuden.

 

jouluinen kattaus

Joulukoristeet

Viimeisen silauksen joulusisustukseen luovat pienet ja suuret koriste-esineet. Sisustustyylistäsi riippuen voit valita joko suloisia ja hassuja koriste-esineitä tai elegantimpia vaihtoehtoja. Pääasia on, että koriste-esineet sopivat olemassa olevaan sisustukseen pääpiirteittäin, mutta tuovat pientä lisää ja kiinnittävät katseen kuitenkaan huomiota vaatimatta. Aseta koristehahmoja esimerkiksi kirjahyllyihin ja ikkunalaudoille sekä sivupöydille.

jouluenkeleitä

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *