23.11.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

 

Vaikka vartalo vanhenee ja muuttuu, oma persoona ja sitä kautta tyyli eivät välttämättä muutu mihinkään. Eikä tarvitsekaan. Tyyli kehittyy ja timantin tavalla hioutuu usein erilaisten kokeilujen ja jopa virheiden kautta. Oma persoona saa siis ehdottomasti iästä huolimatta näkyä.

Tyylivinkit aikuiselle naiselle

  1. Kunhan muistat välttää teinityyliä ja liiallista kaikkien trendien mukana juoksemista vältyt pahimmilta mokilta.
  2. Yleisin virhe pukeutumisessa on iän kertyessä väärän kokoisten ja mallisten vaatteiden hankkiminen. Liian isot ja roikkuvat vaatteet peittävät varmasti muodot antaen ”turvallisuuden tunnetta”, mutta pukevat harvaa. Tämä saattaa osaltaan johtua myös siitä, että oma koko on ihan rehellisesti epäselvä. Koko 40 saatetaan tulkita kooksi 42 tai 44. Myös ne mekko ja farkkumallit, joihin nuorempana pukeuduttiin eivät välttämättä istu enää vanhempana.
  3. Vaikka oma tyyli on varmastikin iän mukana jo löytynyt, on silti hyvä tietää edes jotain trendeistä – niiden mukana ei nuorempienkaan tarvitse orjallisesti kulkea, mutta tietämällä jotain muodin tuulista osaat valita vaatekaapista oikean tyylisiä asuja ja asusteita.
  4. Mitä enemmän ikää alkaa kertymään, sitä valmiimpi on toivottavasti Se täydellinen vaatekaappi. Niin kuin mainitsin, sitä on hyvä edes asustetasolla päivittää sesonkien mukaan, mutta Täydellinen vaatekaappi pitää sisällään klassiset pukeutumisen elementit, joista olet löytänyt itsellesi sopivat mallit: mm. hyvin istuva mekko (usein pikkumusta), farkut, klassinen takki (usein trenssi), istuva kauluspaita (joka toki voi olla joku muukin yhtä monikäyttöinen). Niin kuin jo tästä huomaat, on Täydellinen vaatekaappi jokaiselle omanlaisensa. Vuosien myötä sinne on kuitenkin toivottavasti löytänyt jo tiensä usea monikäyttöinen ja pitkäikäinen vaate.
  5. Tässä usein pitää paikkansa se, että laadukkaat vaatteet kestävät kulutusta ja muodin oikkuja – ollen näin ekologisempaakin. Muista siis katsastaa pesulaput ja vaatteen materiaali ennen ostopäätöstä. Myöskään trendien harjalla ratsastavat kuosit tai leikkaukset eivät päädy sinne Täydelliseen vaatekaappiin vuosiksi.

Muista siis, ettei nuorekas pukeutuminen tarkoita liian pieniä ja paljastavia vaatteita – niin kuin ei iäkkäämmän naisen pukeutumisenkaan tarvitse tarkoittaa muodottomia ja koko vartalon peittäviä vaatteita. Iästä huolimatta kaikkien pitäisi pukeutua vaatteisiin, mistä pitää ja missä tuntee itsensä omaksi itsekseen. Vaatteen tyyli, materiaali, leikkaus ja väri tekevät siitä persoonallisen.

Naisten hakuun kirjoittamissani teksteissäni käytän kuvamateriaalina KLiNGELin, tämän yhteisön omistajan, tuotteita. KLiNGEL on erikoistunut eurooppalaiseen muotiin nimenomaan aikuisille naisille ja löydät heidän valikoimistaan paljon tuotteita eri tilanteisiin.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *