04.03.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

90-luku on tehnyt vahvan paluun, mikä näkyy varsinkin nuorten pukeutumisessa ja katupukeutumisessa. Vaikka 90-luku ei varsinaisesti ollut ihan se kaikkein elegantein vuosiluku, oli siellä paljon hyvää – ja toki myös hauskaa. Olen napsinut tähän osan tuon vuosikymmenen kuumista trendeistä. Niitä ei toki sellaisenaan tarvitsisi nuortenkaan tähän päivään kopioida, mutta niistä voi napsia itselleen sopivia ideoita ja tuulahduksia. Vaikka 90-luku oli vahvasti minimalismin vuosikymmen, on sieltä jäänyt elämään paljon muutakin:

Koruista samettiset ja satiiniset nauhat, niin kutsutut choker-korut olivat vahvasti ysäriä. Tähän päivään voit päivittää idean valitsemalla lyhyen, lähelle kaulaa jäävän kaulakorun.

Liivit, varsinkin kuvioidut, olivat yllättävän suosittuja – niin naisilla kuin miehillä. Miehet yhdistivät siihen silkki- tai satiinipusakan. Pusakkamalliset takit ovat tänäkin päivänä suosittuja.

Nahkatakeista trendikkäin oli pitkä nahkatakki, joka oli kaukana nykyisin totutusta biker-mallisesta nahkatakista. Malli oli enemmänkin bleiseri, joka on sinällään helppo siirtää nykypäivään. Matrix-tyylinen takki on yllättävänkin tyylikäs, eli sinällään malli sopii tähänkin päivään. Tekonahka materiaalina oli yksi muodikkaimmista. Farkkutakit, sekä erilaiset baseball-takit olivat selkeästi kooltaan liian isoja.

Raitaverkkarit ovat jo hetken olleen kuuminta kuumaa katumuodissa. Ne ovat toki luonnollinen jatkumo sporttitrendille; valitse siis sporttiset housut myös arkikäyttöön. Vaikka napapaita oli 90-luvun nuorille todellinen univormu, älä silti aikuisena ihmisen enää valitse sitä. Voit yhdistää esim. perustopin päälle kuultavampaa materiaalia olevan paidan, jotta saat tuulahduksen tätä trendiä omaan pukeutumiseesi. Samaan sporttimuotiin voit yhdistää ysäriltäkin tutun hupparin.

Trumpettihousut olivat toinen housumalli, jonka jokainen tuolta vuosikymmeneltä varmasti muistaa. Lahkeet saivat lepattaa mustissa tekokuituhousuissa. Tänä päivänä voit valita esim. huomattavasti hillitymmät bootcut-farkut.

Korokepohjakengistä parhaat olivat ne, joissa oli paksuimmat pohjat. Tähän päivään tämän muotivirtauksen tuot valitsemalla tasapaksuiset tai muuten jykevät korot.

Reppujen käytännöllisyys on noussut taas uuteen suosioon. Varsinkin kooltaan pienemmät reput olivat – ja ovat taas käteviä käsilaukun korvikkeita.

[90-3.12.18-2]

Mitä mieltä sinä olet ysärimuodin paluusta?

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *