13.03.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Hyvin leikattu, laadukas ja kuosiltaan tuttu raitapaita on perusvaate, joka auttaa kokoamaan toimivia asukokonaisuuksia kiireisinäkin aamuina. Monelle suomalaiselle – kiitos Marimekon – tämä kuosi on jo lapsena iskostettu muistiin, ja se koetaan varmaksi valinnaksi vanhemmallakin iällä. Sama tuttu klassikkokuosinen puuvillapaita näyttää erilaiselta kun yhdistät sen mustaan jakkuun ja korkokenkiin tai vaikka lenkkareihin ja farkkuihin. Klassikkovalinnat toimivat kaudesta toiseen, asussa kuin asussa. Raitapaita kuuluu ehdottomasti tähän perusvaatteiden valikoimaan, joka auttaa kokoamaan monenlaisen asun varmasti ja nopeasti.

Raitapaita on muotikartalla aina selkeä kevään merkki. Klassinen valkopohjainen raitapaita viekin ajatukset merelle ja kauniiseen auringonpaisteeseen. Joka kevät se nousee enemmän tai vähemmän esille, mutta esille joka tapauksessa. Välillä nähdään perus-t-paitamalleja enemmän, joskus taas esimerkiksi vaaleanpunaisia raitapaitoja tai vaikkapa raitapaitaa yhdistettynä rusetteihin. Raitapaita ajatellaan tosiaan usein osaksi merihenkistä pukeutumista, ja yhdistetäänkin usein tämän tyylisiin asuihin. Tarinoiden mukaan se onkin ollut alun perin kalastajien asu, kunnes itse Coco Chanel nosti sen muotiasuksi ja -kuosiksi. Muista kuitenkin, että raitapaita voi tosiaan olla vaikka pidemmällä helmalla tai pystyraidalla varustettu, eli se ei läheskään aina ole se perus t-paita.

Aina tyylikäs ja varma asukokonaisuus on raitakuosinen paita, farkut ja punainen huulipuna. Mutta mietipä hetki mitä muuta raitapaitaan voisi yhdistää. Rennot boyfriend-farkut ovat hauska ja toimiva valinta. Tai mites olisi nyt niin muodikas pitkä tai polvipituinen hame? Kiiltävä hame ja korkokengät tekevät asusta hienostuneemman, myös klassiseen puuvillaiseen raitapaitaan yhdistettynä. Raidallinen kauluspaita mustien housujen kanssa on onnistunut valinta työpaikalle. Viileämmällä säällä taas raitaneule sopii hyvin esimerkiksi nahkahameen kanssa. Tasaraitapaita onkin klassikko, joka miellyttää monen silmää. Kuosina raita tuo asuun kivaa pirteyttä olematta kuitenkaan räväkkä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *