29.05.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Vuosi 2020 tulee jäämään historiaan vuotena, jolloin maailma ikään kuin pysähtyi eikä mikään ollut entisensä. Juuri nyt olemme vielä keskellä pandemiaa ja sen aiheuttamia vaikutuksia, takana on poikkeuksellinen, rajoitusten siivittämä kevät ja edessä epävarmuuksien täyttämä kesä. Moni on joutunut perumaan lomasuunnitelmat ja matkatoiveet Covid-19 viruksen vuoksi, mikä on nostanut pintaan useita tunteita, kuten pettymystä sekä pakon hyväksyä vallitsevan tilanteen. Tässä blogipostauksessa annamme vinkkejä aktiviteeteista ja asioista, jotka ovat mahdollisia myös tänä kesänä!

Oma maa mansikka!

Vaikka lomamatka Espanjan aurinkorannikolle tai Kreikkaan olisikin peruuntunut, on lomaviikoista mahdollista silti nauttia monella tapaa. Nyt jos koskaan on hyvä tilaisuus tutustua suloiseen Suomeen ja sen upeaan kesään. Tue paikallista yritystoimintaa ja matkaile omassa kaupungissasi – hotelliyöpyminen ja valmiin aamupalan nauttiminen on aina luksusta! Kun katsot lähiympäristöäsi uusin silmin ilman arjen rutiineita huomaat, että aina ei tarvitse lähteä kauemmas rentoutuakseen. Vietä tavallista pidempi mökkiloma ja vajoa leppoisaan kiireettömyyteen. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta päästä maaseudun rauhaan, pakkaa piknik-kori ja tutki kaupunkisi puistoja ja ulkoilualueita.

Pidätkö vaeltamisesta tai kalastuksesta?

Pidätkö luonnossa samoilemisesta, mutta sinulla ei aiemmin ole ollut aikaa perehtyä ulkoilma-aktiviteetteihin? Tänä kesänä on hyvä mahdollisuus siihen! Pue jalkaasi vaelluskengät, mukavat vaatteet, ja pakkaa mukaan kahvia ja eväät – olet valmis kulkemaan omia (tai valmiita) polkuja Suomen monipuolisissa metsä- ja järvimaisemissa. Vaelluksen lisäksi kalastus ja melonta ovat myös erinomaisia luontoaktiviteetteja, joista koko perhe nauttii.

Kuuntele sisintäsi – tässä ja nyt

Viimeiseksi haluamme muistuttaa hetkessä elämisen tärkeydestä. Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta totuus on, että arjen pyörityksessä usein unohtuu, kuinka tärkeää on antaa aikaa itselle ja omille ajatuksille. Päivät saattavat olla täynnä rutiineja ja aktiviteetteja, jotka toisaalta tuovat turvallisuuden tunnetta, mutta toisaalta estävät yhteyden omaan sisimpään. Nauti rauhassa aamukahvi, tee kiireetön aamukävely ja puuhastele parvekkeella tai pihassa ja anna kasvien ja kukkien kukkia. Kun maltat pysähtyä hiljaisuuteen ja hengähtää hetken, saatat löytää energiaa odottamattomista paikoista ja tilanteista!

2020 on ollut outo vuosi, joka on saanut meistä monen mietteliääksi ja muuttamaan tapojamme. Tilanteesta huolimatta voit tehdä asioita, joista saat iloa. Ota puhelu tai videopuhelu niiden läheisten kanssa, joita et voi tavata juuri nyt. Elä päivä kerrallaan ja muista, että me kaikki olemme samassa veneessä ja selviämme tästä yhdessä. Tuleeko mieleesi muita hyviä vinkkejä kesän varalle? Olemme iloisia, jos jaat ne kanssamme kommenttikentässä!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *