20.12.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Koska talviaikaan meistä tosiaan näkyy eniten aina vain takki kannattaa varmistaa, että takki istuu juuri sinun vartalollesi. Tässäkin asiassa siis vartalotyyppi vaikuttaa – valitsemalla sinun tyypillesi sopivan takin, peität mahdollisia ongelmakohtia ja korostat hyviä puoliasi.


Päärynävartaloisen, eli A-vartaloisen kannattaa suosia yksivärisiä kuoseja, laskeutuvia kankaita ja pitkittäisiä leikkauksia takissa. Jos haluat kuosia takkiin, valitse pystyraitaa. Tarkoitushan on luoda niitä pitkiä suoria linjoja ja välttää katseen hakeutumista ongelmakohtaan, eli leveään lantioon. Suuri kaulus, isot huivit ja taskuttomuus käyvät A-vartaloiselle loistavasti, koska näin katse hakeutuu takin yläosaan. Polvi- tai reisimittainen takki on pituudeltaan paras. Mallina mm. trenssi sekä paitajakkumainen takki istuu hyvin.

Tiimalasi, eli X-vartaloinen taas on parhaimmillaan, kun takki tuo esiin vyötärön. Laskeutuvat kankaat, sekä yksivärisyys käyvät hyvin myös X-vartaloiselle. Pituus on paras polvimittaisena tai sitä lyhyempänä. Talviaikaan sirompi toppatakki, jossa vyötärön kohta erottuu esim. vyön tai leikkauksen avulla on oivallinen valinta. Bleiserit sekä kietaisutakit sopivat myös tälle vartalotyypille hyvin korostaen tiimalasia.

Omenavartaloinen, eli O-vartaloinen hakee sorjempaa kokonaisuutta, eli linjakkuus on se mitä takeilla haetaan. Vaikka muidenkin kohdalla olen puhunut laskeutuvuudesta, on se tässä vartalotyypissä erityisen tärkeää, koska väärä malli tuo keskivartaloon lisää muheutta. Yksivärisyys ja pitkät linjat ovat hänellekin sopivat, koska useimmille vartalomalleille haetaan juuri sitä pitkää suoraa linjaa. Suuri kaulus ja paidoistakin tuttu syvä V-päänteinen takki ovat sopivia valintoja ja ohjaavat katseen pois ongelmakohdista. Kannattaa vältellä pörröisiä ja jäykkiä sekä liian paksuja kankaita sekä ruutu- ja pallokuoseja. A-linjaiset takit sekä bleiserimallit takit ja persoonalliset viitat ovat loistavia valintoja.

Kartiomallinen, eli Y-mallinen vartalo hakee tasapainotusta takilla, jonka katseenvangitsijat ovat lantion kohdalla – tai eivät ainakaan ole takin yläosassa esim. isoina kauluksina. V-pääntie käy hänelle takeissa hyvin, kuten myös kokonaan kaulukseton vaihtoehto. Polvi-, reisi- ja jopa pohjepituus sopivat hyvin Y-malliselle. Mieti kuitenkin, että olet tarpeeksi pitkä kovin pitkälle takille.
Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *