02.09.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Kaulukset kuntoon

Pääntie on lähinnä kasvoja, joten sen takia sen mallilla on paljonkin väliä. Erilaisille vartalomalleille sopivat erilaiset kaulukset ja pääntiet – vaihtoehtoja onneksi on paljon. Muodolla saat kasvoille lisää pituutta, tai voit esim. korostaa kasvojen siroutta tai häivyttää sekä korostaa vaikkapa rintojen kokoa.

Korkeakauluksinen valuva savupiippukaulus on modernimpi ja rennompi versio perinteisestä poolokauluksesta. Savupiippukaulus vie huomiota kasvoihin, pois rintavarustuksesta. Perinteinen poolopaita taas korostaa ylävartaloa sekä rintoja välillä jopa suhteettoman paljon. Tiukkakauluksinen poolopaita on armoton myös kaksoisleualle. Korkealle poolopaidalle on vaihtoehtona kilpikonnamallinen kaulus, jossa kaulus asettuu puoleen väliin kaulaa.

Huivikaulus tai erilaiset röyhelöiset kaulukset eivät ole parhaimmillaan rintavalla naisella. Röyhelöt ja katseen kääntävät rusetit korostavat rintoja entisestään. Vesiputouspääntie ei myöskään ole välttämättä rintavan paras valinta, vaikka se kuuluukin avonaisiin kaula-aukkoihin. Mieti aina tämän kauluksen kanssa, ettei se ole liian antava – tilannetajua pitää olla. Avonainen kaula-aukko yleisestikin sopii parhaiten pienirintaiselle.

V-kaula-aukko sopii monelle, ja luo hoikentavan vaikutelman rintavalle naiselle. O-vartaloiselle sekä H-vartaloiselle tämä kaula-aukko on myös paras. Y-vartaloiselle V-mallin lisäksi sopii kauniisti myös U-mallinen pääntie. Perinteisestä V-kauluksellisesta paitapuserosta voi avata ylimpiä nappeja, jolloin kaulasta tulee pidemmän näköinen. Toki tosiasia on, että rintavalla naisella kauluspaidan napit eivät yleensä istu, tai sitten paita on liian iso. Hyvällä tuurilla ja pitkillä hermoilla rintavakin löytää sen täydellisen kauluspaidan, joka kehystää kasvoja kauniisti.

Venepääntie on yksi omista suosikeistani, vaikka se leventääkin hartioita. Venepääntie nimensä mukaisesti on avara toiselta olkapäältä toiselle. Koska venepääntie lyhentää leikkaukseltaan kaulaa, sopii se parhaimmin pitkäkaulaisille. Perinteinen O-kaulus katkaisee myös kaulan pituuden, eli sekin on parhaimmillaan pidempikaulaisille.  A-vartaloiselle sopii hyvin venepääntie, sekä neliönmuotoinen pääntie.

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *