05.04.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

”Farkkujen ostaminen on niin hankalaa, eikä minulle sovi mikään malli.” Tämä tuttu väitehän ei pidä ollenkaan paikkaansa. Farkkumalleja toki on paljon, ja niissä saattaa mennä helposti sekaisin, jos ei tiedä mitä hakee. Pääasia onkin ensin selvittää oma vartalomallinsa, ja sen jälkeen sovittaa siihen sopivia farkkumalleja. Näin sovittelussa ei ehdi mennä järki, kun tiedät jo etukäteen oletettavasti sopivan – tai ei mahdollisesti niin sopivan mallin. Sopiva malli tuo farkkujen parhaat puolet esiin, mutta samalla lailla ne korostavat myös kantajansa vartalon parhaita puolia.

Omena- eli O-vartaloiselle ovat omiaan farkut, jotka ulottuvat mahdollisimman lähelle vyötäröä. Lahkeidenleveys voi olla suora tai leveä.

Tiimalasi-, eli X-vartalolle sopivat parhaiten suorat ja pitkät lahkeet, jotka tasapainottavat lantiota. Korkeavartaloinen malli auttaa kiinnittämään huomion kapeaan vyötäröön olematta liian tiukka tai ”alleviivaava”. Koita myös farkkuja, joissa ei ole paljon stretchiä. Moni X-vartaloinen kuitenkin haluaa korostaa vartalon kaartaan käyttämällä nimenomaan tiukkoja ja jopa lyhyitä farkkuja – mietipä fiftarityyliä parhaimmillaan.

Päärynä-, eli A-vartaloisen kannattaa kokeilla vähän korkeampaa mallia, jossa on stretchiä. Teoriassa hiukan matalampi malli kaventaa lantiota, mutta ei tunnu useinkaan päärynävyötäröisestä miellyttävältä. Bootcut-farkut, eli polven yltä lahkeisiin levenevät lahkeet ovat malliltaan sopivat. Ne tasapainottavat hyvin lantiota.

H-vartalolle saa luotua toivottuja muotoja melko korkeavyötäröisillä farkuilla, jotka kuitenkin hiukan kapenevat lahkeisiin.

Hoikalle vartalolle sopivat hyvin kapealahkeiset, sekä suoralahkeiset mallit. Vuosia muodissa olleet pillifarkut ovat tälle vartalotyypille omiaan. Jos olet hoikka ja lyhyt, huomioi ettet valitse liian lyhyitä farkkuja: ne saavat sinut näyttämään tavallistakin lyhyemmälle. Pitkä ja hoikkavartaloinen voi hyvin käyttää myös leveälahkeisia farkkuja, koska ne vähän tasapainottavat, eivätkä korosta pituutta toisin kuin kapeat lahkeet. 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *