03.12.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Joulukuu on tehty joulun odotuksesta ja glöginmakuisista illanvietoista. Tykkäätkö sinä kutsua ystäviäsi kylään ja laittaa pikkupurtavaa joulun hengessä? Joulunpyhät omistetaan usein perheelle ja suvulle, mutta pikkujoulut on hyvä keino päästä tunnelmoimaan joulua niiden ihmisten kanssa, jotka eivät ehkä ole viettämässä kanssasi varsinaista H-hetkeä. Joulun yhteisöllisyyden ja lämmön haluaa kuitenkin jakaa myös ystävien kanssa. Mikä onkaan mukavampaa kuin toivottaa hyvää joulua ja muistella mennyttä vuotta yhdessä! Tässä blogikirjoituksessa jaamme asuvinkkejä pikkujouluihin sekä inspiraatiota tarjoilupuolelle. Meillä toimituksessa on nimittäin jaossa kaksi superherkullista reseptiä! Mutta aloitetaan asuvinkeillä!

Ihania asuja glöginmakuisiin pikkujouluihin

Esittelemme kaksi erityylistä ilmettä: juhlavan mekkoasun ja rennon elegantin housutyylin. Näistä voit valita toisen tilaisuuden luonteen ja virallisuuden mukaan. Yhteistä asuilla on se, että ne ovat molemmat mukavia päällä ja juhlavuutta tuovat erilaiset yksityiskohdat.

Oheisessa kuvassa juhlavampi asu, jonka kohokohdaksi valittu näyttävä mekko kerää katseet puoleensa jo sellaisenaan. Toki voit halutessasi leikitellä koruilla ja asusteilla ja tuoda näin ilmeeseen ekstrasäihkettä. Meidän mielestämme pienet korvakorut riittävät – ne antavat kasvoille sopivasti juhlavaa nostetta. Kuten sanottu, mekko hoitaa homman ja saat itsesi juhlakuntoon hetkessä. Tyylikkäänväriset avokkaat täydentävät asun ja hoitavat ryhdin kuntoon.

Rennon elegantti asukokonaisuus sopii housuasuja suosiville. Haluamme esitellä tyylikkäät housut, joihin on valittu yläosaksi juhlava toppi. Jouluista tunnelmaa tuomaan olemme valinneet hehkuvanväriset korvakorut! Älä kuitenkaan pakkaa korvakoruja varastoon joulun jälkeen, sillä niillä saattaa olla käyttöä ennemmin kuin arvaatkaan: samat korvakorut käyvät mainiosti myös valkoisen kesämekon kanssa. 

 

Reseptejä pikkupurtavaksi

Vaatteitakin oleellisempaa (ainakin emännän tai isännän roolissa olevalle) ovat pikkujoulutarjoilut. Haluamme jakaa kaksi suosikkireseptiämme. Joskus pikkujoulujen ajatuksena on epävirallisesti tavata ystäviä ja nauttia seisoviltaan juomia ja naposteltavia. Tämä järjestely toimii hyvin etenkin ahtaammissa tiloissa. Luo vieraille mahdollisuus oleilla asunnossa ilman stressiä ja levähtää sohvan nurkassa niin halutessaan. Ystäväsi arvostavat ennen kaikkea sinun läsnäoloasi – valmistele tarjoilut jo hyvissä ajoin, jotta voit viettää mahdollisimman paljon aikaa heidän kanssaan.

Tässä reseptejä pikkupurtaville, jotka on helppo valmistaa etukäteen:

Piparkakunmakuiset kanelipullat viikunamarmeladin ja homejuuston kera.

Ehkä kyse ei ole varsinaisesti reseptistä, vaan vinkistä, jonka avulla soveltaa valmiina saatavia aineksia herkulliseksi, joulun makuja huokuvaksi kokonaisuudeksi. Tärkeä osa tarjottavaa on jo vuosia sitten trendiksi noussut piparkakku-homejuustoyhdistelmä, joka on saanut modernin twistin. Pienet kanelipullat ovat valloittavan kermaisia ja homejuuston suola antaa niille upean vivahteen.

Ainekset:

1 ps piparkakun makuisia Pågensin Gifflar-pikkupullia
100 g laadukasta sinihomejuustoa
0,5 dl viikunamarmeladia

Tee näin:

  1. Puolita pullat pituussuunnassa.
  2. Aseta puolikkaat leikattu puoli alaspäin.
  3. Laita pullanpuolikkaiden päälle pieni pala homejuustoa sekä viikunamarmeladia.

 

Ihanat juustopallerot

Jos rakastat juustoa, tulet jumaloimaan näitä palleroita! Meidän sydämiimme juusto on sulanut jo kauan sitten, ja tämä resepti onkin toimituksen suosikki. Juusto ja keksit pilkkoutuvat reseptissä maukkaaksi massaksi ja muotoutuvat siitä helposti syötäviksi sormipaloiksi.

Ainekset:

150 g roquefort-juustoa

50 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

1 tl hunajaa

4 kuivattuja, hienonnettuja taateleita

3 murennettuja Digestive-keksejä

Tee näin:

  1. Sekoita kulhossa roquefort-juusto, tuorejuusto, hunaja ja kuivatut, hienonnetut taatelit tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile massasta palleroita. Pyörittele palleroita digestive-keksimuruissa, niin saat niihin keksimurupinnan.
  3. Laita pallerot jääkaappiin kovettumaan.

Toivotamme sinulle ja ystävillesi makoisia glögihetkiä!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *