05.12.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Olen usein ihastellut haalareita mutta aina ajatellut, etteivät ne välttämättä ole omalle vartalomallilleni se ihanteellisin vaihtoehto. En ole paljonkaan edes testaillut haalareita eikä selkeää nappivalintaa ole tullut vastaan. Tosiassa en ole sellaista koskaan edes etsinyt! Mutta nyt tilanne on muuttunut, ja löysin ihanan elastisen haalarin, joka käy kesään, jouluun, juhliin ja kotivaatteeksi. Alun perin haalari kehittyi työvaatteeksi ruumiilliseen työhön, mutta nykyään se on mukautunut jopa naisten juhla-asuksi. Vaikka samaa vaatetta ei tarvitsekaan käyttää kaikkialla, antaa se esim. tällaiseen juhla-aikaan mahdollisuuden nopeaan ja vaivattomaan vaihtoon töistä juhlamoodiin.

Ylä- ja alaosa samassa vaatekappaleessa

Haalari on monikäyttöinen vaatekappale, koska siinä on ylä- ja alaosa valmiina. Toki voit lisäksi yhdistää haalariin erillisen puseron. Kiinnitä tällöin huomiota puseron helman pituuteen. Katso ettei se ole liian lyhyt, etteivät mittasuhteet kärsi. Myös jakku, neuletakki tai esim. nahkatakki ovat hyvä yhdistelmä haalarin kanssa. Toisaalta haalareiden kanssa ei tarvitse miettiä ylä- ja alaosan sopimista toisiinsa.

Mainitsinkin jo aiemmin, että elastaani on tärkeä valintakriteeri haalarille, ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota kun pukee kurvikasta vartaloa. 80- ja 90-luvun vintagehaalarit ovat usein leikkaukseltaan hyviä kaikille kurvikkaille vartalomalleille. H-vartalotyypin on tavallisesti helpoin löytää vartalonmallilleen sopiva haalari. Naisellisemmaksi haalarin saa lisäämällä siihen vyön; tämä niksi luo samalla illuusion vyötäröstä.

Haalarit antavat mahdollisuuden leikitellä asusteiden kanssa. Etsi täydelliset juhlakengät tai näyttävä koru, jolla muutat asun juhlaan sopivaksi. Tai pue jalkaan pehmeät, pitkät villasukat, joilla lämmitellä jalkoja kotona pikkujoulujen jälkeen. Joustava haalari on nimittäin mukava vaate mihin vain. Toki tiukempi versio, tai elegantti juhla-asu on omanlaisensa, mutta siltikin se on vaivaton vetää päälle, kun sen yhteensopivuuden on joku jo päättänyt puolestasi. Myös lahkeiden pituus sekä materiaalivalinnat luovat osaltaan erilaisen ilmeen haalarille; onko se pörröinen kotiasu, seksikäs juhlavaate vai kevyt ranta-asu.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *