05.07.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Hameenhelman mitta on toki ihan toki osaltaan mielipidekysymys, mutta toki kannattaa ottaa huomioon myös etiketti sekä oma vartalonmalli, esim. pituus. Lyhytjalkaiselle lyhyt hame tuo lisää pituusvaikutelmaa, koska hameen kanssa haaran alkamiskohta ei näy samalla lailla kuin housuissa. Myös kapeneva hameenhelma pidentää. Halkiollinen hame pidentää myös kantajaansa. Pidempi nainen voi hyvin ”lyhentää” sääriensä mittaa valitsemalla pohkeen katkaisevan mallin. Lyhyt hame pitkällä ihmisellä voi näyttää jopa koomiselta, ikään kuin hän olisi pelkkää jalkaa… Levenevä hameenhelma taas lyhentää kantajaansa.

Ota helmanmitta valitessasi huomioon myös muut: lyhin asiallinen työhame on max. 5 senttiä polven yläpuolelle. Osassa työpaikoista tämäkin voi olla liikaa.

Helman leveydessä tulee ottaa huomioon myös säärten paksuus ja hoikkuus. Ohutsääriselle sopii hyvin kapeakin malli, kun taas leveä helma tasapainottaa paksumpia jalkoja. Katso myös säärien ja polvien muotoa sekä leveyttä hameenhelman pituutta valitessasi. Jos koet esim. nilkat ongelmakohdaksi, vie helma tarpeeksi kauas kohdasta, jota et halua korostaa. Aina ei ongelmaa tarvitse vain peittää, vaan voit vidä katseen muualle. Muista, että vaakalinja vie huomion epäkohtiin. Epäsymmetrinen helma on myös ratkaisu tähän: sillä hämäät katsetta. Viistosti leikattu helma sopii myös lanteikkaalle hyvin.

Laskokset hameessa leventävät, eli katkaisevat tasaisen linjan. Suoralinjaiselle vartalotyypille tällainen malli on omiaan.

Pitkähelmainen hame pitkän yläosan kanssa näyttää aina raskaalta. Jos taas jakku on hameen kanssa samanmittainen, eli yhtä pitkä, ei asukokonaisuus olekaan enää raskas. Mieti siis helman mittaa valitessasi myös mitä puet sen kanssa. Luomalla optisia harhoja pitkistä linjoista saadaan esiin kantajan hyviä puolia. Helman pituus ja malli voivat siis tehdä kantajastaan tanakamman näköisen – tai taikoa esiin ne ihanat ja näyttävät hoikat sääret.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *