14.06.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Aiemmin jo kirjoitinkin, että mm. henkilön pituus sekä pukeutumisetiketti vaikuttavat hameenhelman valintaan. Nyt pureudutaan vähän enemmän vartalotyyppeihin helman ja hameen  valinnassa.

Minihame on loistava valinta keskipitkälle ha kapealanteiselle naiselle. Mitä enemmän säärtä näkyy, sitä pidemmältä kantaja näyttää. Harteikkaan naisen kannattaa muistaa, että mini leventää hyvin lantiota hartioiden vastapainoksi. Myös keskivartalosta tukevalle, O-vartaloiselle lyhyt hame käy hyvin: hoikat sääret ja lyhyt hame ovat toimiva yhdistelmä. Lanteikkaalle A-vartaloiselle minihame ei ole paras valinta, koska se kiinnittää katseen jalkojen lisäksi myös lantioon, joka on tämän vartalotyypin ns. heikko kohta.

Klassinen polvimitta on kaunispolviselle loistava valinta. Myös päärynä- eli A-vartaloinen nauttii tästä mitasta, koska tässä helmanmitta ei vie katsetta lantion leveyteen. Juuri polven alle loppuva helma on monelle – varsinkin aikuiselle naiselle – paras valinta: polvet peittyvät eikä mitta lyhennä kantajaansa.

Nilkkoihin ulottuva sekä maksimittainen helma on pitkän naisen valinta. Näistä usein nilkkamitta on hyvä kesämekon pituus.

Päärynävartalolle oivalliset mallit ovat siis polven ylä- tai alapuolelle ulottuva hameenmitta tai peräti nilkkapituus. Kankaaksi kannattaa valita joustava materiaali. Myös lantiolta levenevät tai suoraan laskeutuvat mekot sekä kietaisumekot häivyttävät lantion leveyttä. Myös epäsymmetrinen helma auttaa tässä.

Omenavartaloiselle sopii hyvin suoralinjainen tai epäsymmetrinen hame. Polvipituinen hame tukevasta, kauniisti istuvasta kankaasta on loistava valinta. Vältä yksityiskohtia vyötärön alueella, jotta katse ei hakeudu vartalon ongelmakohtaan.

H-vartaloiselle sopii hyvin kapea ja suora hame laskoksilla. Polvipituinen helma on hänellekin varma valinta. Koita rohkeasti myös kotelomekkoja.

Y-vartalotyyppi tasapainottaa yläosan raskautta viemällä huomion alas. Koita leveää vaakaraitaa tai rypytystä, vaaleita värejä, kuvioita ja leveitä helmoja.

X-vartaloinen on ideaali tulppaanimallisten mekkojen käyttäjä. Levenevät hameet sopivat myös hyvin, mutta pidä maltti mielessä: liian voimakas leveneminen korostaa vartalon alaosan raskautta liikaa. Katso, että hame on tyköistuva vyötäröltä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *