27.04.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Useat naiset käyttävät aina housuja vapaa-ajallaan ja töissä, mutta juhla-asun kuitenkin koetaan olevan vahvasti hame tai mekko. Miksi näin? Onko kyseessä enemmänkin tapa, ajatus vahvasti erilaisista asuista juhlaan ja arkeen vai onko jossain kiellettyä housujen käyttö juhlissa? Vai onko kyse siitä, että juhlahousuja on vaikeampi löytää? Pohdin myös itseäni ja omaa juhlapukeutumista; lukeudun siis tähän edellä mainitsemaani joukkoon. Monelle meistä helmat ja hame tuovat varmasti juhlavaa tuntua asuun ja näin monesti huomaan itsekin ajattelevani. Miksi näin ei kuitenkin olisi housujenkin kanssa. Meillä Suomessa naiset voivat hyvin käyttää housuja myös virallisissa tilaisuuksissa, toki on olemassa erikseen iltajuhlia joiden etikettiin ne eivät istu.

Trendikäs juhlahousuvalinta rennompaan juhlaan ovat kuvioidut housut. Samaa kuviota oleva jakku on säväyttävä, mutta kivan näköinen yhdistelmä. Tällainen yhdistelmä voi olla myös yllättävän harmoninen, vaikka räväkkyyttä siinä aina on vähintäänkin ripaus mukana.

Vajaamittaiset, löysät lahkeet ovat toinen vahva trendi housujen puolella. Arkena tähän käy hyvin kaveriksi korottomatkin kengät, mutta juhliin asu ehdottomasti kaipaa kauniita korkokenkiä. Älä siis pelkää säärien optista lyhenemistä, vaan koita rohkeasti tätäkin housumallia. Juhlahousuna tämä on myös mukava päällä. Mikäli sinulla on sirot nilkat, ne pääsevät vielä paremmin esiin tässä housumallissa.

Toinen kiva ja vähän erilainen malli juhlahousuihin ovat korkeavyötäröiset housut. Ne ovat monesti imartelevampia kuin matalavyötäröiset housumallit; tämä tuo kurvit hyvin esiin, piilottaa mahdollisen mahan ja korostaapa vielä samalla vyötärön kapeutta. Kokeile rohkeasti!

Juhlahousun materiaalia, kuosia ja mallia valitessa on aina otettava huomioon juhlan luonne. Rennot puutarhajuhlat ovat eri asia kuin vaikkapa häät tai syntymäpäiväillallinen. Mieti aina mihin olet menossa, jotta asusi varmasti kunnioittaa juhlan järjestäjää ja etikettiä. Vaikka asu saa ja sen pitääkin korostaa kantajaansa, hänen luonnettaan, tyyliään ja vartalon hyviä puolia – usein juhlissa on kuitenkin joku päähenkilö, jolloin on hänen hetkensä loistaa ja hänen tapaansa juhlia on kunnioitettava myös pukeutumisella.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *