11.09.2017 | Lukuaika: 1 minuutti

Tiedän, että puhun usein mustasta luottovärinä ja pikkumustasta klassikkovaatteena. Mutta kun näin se vain on. Vaikka väriopin mukaan musta on väri, joka käy harvalle meistä, on se hyvä ”tyhjä kangas” monelle asulle. Musta voi olla kova väri yksin kasvoja vasten, mutta asustaminen tekee tässäkin asiassa ihmeitä. Useat meistä viihtyvät mustassa, ja nostakin sen tärkeämmäksi kuin väriopin tässä tapauksessa. Musta mekko onkin yksi parhaista luottokavereista niin arjessa kuin juhlassakin. Klassikkovaate ja luottokaveri on vaate, joka toimii sesongista toiseen ja monenlaisessa tilanteessa. Monikäyttöinen vaate – niin kuin musta mekko todellakin on – on hyvä vaatekaapin tukipilari. Klassikkoja voi löytää edullisestikin, mutta vaikka se paraskaverivaate olisikin vähän hintavampi, useiden käyttökertojen johdosta hinnasta ei tulekaan niin paha. Ja sille, kun luottovaate pelastaa asukriisin ei voi edes laittaa hintaa. Kankaan kannattaakin olla laadukasta, esim. puuvillaa tai pellavaa jotta se kestää hyvin käyttöä.

[16-09-17-1]

 

 

 

Musta on väri, johon melkeinpä kaikki värit käyvät. Osa paremmin, mutta mikään ei oikeastaan ole ehdoton ei. Valitse mekkomalli, joka tuntuu mukavalta päällä ja antaa itsevarman olon. Varman olon tekevä asu korostaa useinkin juuri parhaita puoliasi ja häivyttää katseen siitä mihin et katseita halua. Yksi vaate, joka käy monelle, on kietaisumekko. Tämä mekkomalli täyttää myös kriteerit arkeen ja juhlaan sopimisesta. Se kun näyttää yhtä hyvältä korkkareiden kuin tennareidenkin kanssa. Luottokaveri ei saa kiristää eikä puristaa, joten valitse malli joka joustaa ja antaa liikkua. Vaikka kyseessä ei olekaan urheiluvaate, useimmin tulee valittua päälle se asu joka päällä on kaikin puolin miellyttävä olla. Värinä musta on myös hoikentava.

[16-09-17-2]

Musta mekko toimii hyvin niin kesällä kuin talvellakin – vaihtamalla asusteita ja esim. sukkahousujen denieriä voit hyvin pitää samaa mustaa luottomekkoa kesät talvet. Se ei myöskään näytä samalta, kun asustat sitä eri tavalla vuodenajasta riippuen.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *