16.04.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Voiko yli 30-vuotiaana laittaa vielä napapaidan? Käykö minihame 50-vuotiaille? Mitenkäs glitterbiletoppi tai kellohelmat nelikymppiselle? Entä korkeat korot 70-vuotiaalle? Miten on, oletko kysymysten kanssa samaa mieltä, vai onko ajatuskin jo absurdi? Onko kyseessä vain ennakkoluulot pukeutumisesta ja iästä, vai millaista todella on iän vaatima pukeutuminen?

Ikää tärkeämpää on miettiä millaisista vaatteista itse pitää. Jos omalle vartalomallille sopivat tiukat revityt pillifarkut tai vaikkapa se biletoppi vielä eläkeiässä, niin anna mennä vain. Vartalotyyppi on se, mikä kannattaa ottaa huomioon, eli mitä puolta itsestäsi haluat korostaa ja mitä häivyttää. Tärkeintä on peili ja se oma mieli. Suomalainen tanssi-ikoni Aira Samulin on tuonut kaikkiin koteihin ajatuksen iättömästä pukeutumisesta, ja se on täysin hyväksyttyä. Jos sääret ovat hyvässä kunnossa, ei mikään estä seuraamasta Airan esimerkkiä. Ja sen ”hyvän kunnon” toki jokainen itse määrää omalla kohdallaan. Jos nuoresta asti olet pukeutunut räväkästi, ei seniori-iässä ole pakko pukeutua beigen eri sävyihin ja tylsiin villatakkeihin. Tiedän, että nämä esimerkit ovat aikamoisia ääripäitä pukeutumisessa, mutta niillä voin tuoda selkeästi ilmi ajatuksen, että älä tuijota henkilökorttia, vaan ennemminkin peiliä. Pukeutuminen on täysin omasta tyylistä, eikä iästä kiinni. Nahkahousuista ja punaisista huulista saa nauttia aikuisenakin.

Kokonaisuudessaan onnistunut ja tyylikäs pukeutuminen on koko iän ajan tunneälykysymys. Kollegani tässä tapauksessa lanseeraama termi tässä tarkoittaa sitä, että ikää enemmän kannattaa pohtia minkä näköisenä yleensäkin mennään töihin, juhliin tai vaikkapa hautajaisiin.

Ehkä ainoa mitä pitäisin mielessä, on se että muut ihmiset eivät saisi sekoittaa tyttärentytärtä ja isoäitiä. Ikä saa näkyä varmuudessa pukeutumisen suhteen, ja kaikkiin trendeihin ei tarvitse eikä kannata mennä mukaan. Ne on aikuisessa iässä koettu kuitenkin jo ainakin kerran.

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia
 1. En pukeutui enää tässä iässä nahkahousuihin. Olen pieni pyöreä mummo. Lääkkeet nostaa painoa,niin ettei mukana pysy. Liikun rollaattoria. En tahdo saada vaatteita. Kaikki pitäisi tehdä muutoksia. Lyhentää, yms.

  1. Hei Kaarina,

   Toivon että löydät valikoimastamme sopivia vaatteita esimerkiksi Paola tai Miamoda mallistoistamme. Näistä löydät lyhyemmät mallit housuihin sekä kauniisti laskeutuvia tunikoita. Nämä mallistot palvelevat aikuisen naisen maulla ommelluilla muodoillaan. Asiakaspalvelijamme neuvovat valinnoissa mielellään, kun soitat meille.

 2. näyttäkää joskus vaikka 60v pullukka tai miksei 20 pullukka miltä näyttävät revityissä varkuissa tai nahka housuissa tai napapaidas ei kaikki sovi nuorillekkaan pursoileville läskeille mallit aina nuoria solakoita itse ne ole nuori muttei liikaa painoakaan

  1. Hei,

   Toivon että löydät itsellesi sopivia vaatteita esimerksi Paola!-mallistostamme, joka on aikuisen naisen maulle suunnattu. Jos kaipaat nuorekasta ilmettä, niin suuntaa katseesi Miamoda tuotteisiimme. Mallimme pukeutuvat näiessä koon ja iän puolesta malliston mukaissesti 🙂 Malleina pyrimme kuvaamaan kaiken ikäisiä ja kokoisia ihmisiä. Tästä pääset suoraan Miamoda sivulle: https://www.klingel.fi/naisten-muoti/miamoda/