28.02.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Et kai vaan luule, että isoja kokoja käyttävien naisten pitäisi pukeutua jotenkin huomaamattomasti ja tekemättä itsestään numeroa? Tämä ei todellakaan pidä paikkansa – pukeutuminen on jokaisen henkilökohtainen asia, ja jos tyylisi on näyttävä, ei koolla ole väliä. Niin kuin kaikkien vartalotyyppien, myös rehevän vartalotyypin kohdalla kannattaa silti miettiä ne itselleen sopivimmat mallit ja leikkaukset. Vartalotyyppien huomioon ottamisella ei kuitenkaan ole näyttävyyden kanssa mitään tekemistä, eivätkä nämä kaksi asiaa missään nimessä sulje toisiaan pois.

Vaikka perinteisesti on ajateltu, että musta on hoikentava ja pienentävä väri, ei itseään tarvitse turhaan pienentää. Kaikkien isokokoisten ei siis tarvitse pukeutua mustaan tai tummiin väreihin, vaikka se meiltä suomalaisilta kyllä koosta riippumatta usein luonnollisesti tuleekin. Mustakin voi toki olla näyttävä väri, kun materiaalina on esimerkiksi sametti, silkki, glitterkangas tai vaikkapa tekonahka. Yhtä lailla poikkeukselliset ja persoonalliset leikkaukset vaatteissa tuovat asuun näyttävyyttä. Näyttävyys ei siis aina tarkoita vain kirkkaita värejä tai kirkuvaa glitteriä. Toki on se sitäkin, mutta myös meille mustan ystäville saadaan luotua ihania kokonaisuuksia lempivärissämme.

Materiaalina myös pitsi on ihanan näyttävä, ja valitsemalla vieläpä räväkän värin, kuten pinkin tai punaisen, et varmasti jää seinäruusuksi. Lisäämällä väriä asuusi saat korostettua kasvojen ja hiusten väriä, eikä se perusmusta ole aina kasvoja lähinnä.

Kuosit saavat olla XL-kokoisilla naisilla isoja, koska pienet kuviot saavat kantajansa näyttämään herkästi todellisuuttakin isommalta. Lisäksi pienet kuosit ja korut usein hukkuvat isomman kantajan asukokonaisuuteen. Valitse siis kuvioista isot, raidoista leveät ja palloista näyttävät vaihtoehdot.

Vaikka onkin totta, että tummat värit ikään kuin luovat optisen harhan ja pienentävät kantajaansa, valitse rohkeasti värejä! Ne antavat energiaa sekä saavat asuun ihanaa näyttävyyttä ja positiivisuutta. Mitäs jos koettaisit vaihteeksi värikästä alaosaakin?

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *