07.06.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Jakku tai bleiseri on yksi klassikkovaatteista, joka tekee pukeutumisesta aina vähän huolitellumpaa. Senkin takia se on työkäytössä yksi tärkeimmistä ja suosituimmista vaatteista. Hyvä istuvuus on ensiarvoisen tärkeää, näin se näyttää ryhdikkäältä ja kantajalla on siinä mukava olla. Hyvin istuva jakku myös tuntuu hyvältä päällä ja se korostaa vartalon hyviä puolia. Jakuissa juuri istuvuus on se haastavin seikka, koska malleja on monenlaisia. Oma vartalotyyppi vaikuttaa istuvuuteen ja mallin valintaan. Sovitellessasi jakkua, tunnustele miltä se tuntuu päällä. Hyvin istuva jakku istuu kuin hansikas, ja sen todella tuntee. Hyvä istuvuus antaa lisäksi kantajalleen itsevarmuutta työelämään; onhan jakku myös eräänlainen power-vaate.

Jakun istuvuus

Jakun tulee istua hyvin niin edestä kuin takaakin. Ota siis rohkeasti kaveri makutuomariksi, ja pyydä vaikka kuvaamaan asu takaa, jotta voit arvioida istuvuutta myös silmämääräisesti. Tarkastele takin laskeutumista edestä, takaa ja sivuilta. Katso, että selän leveys on oikea ja olkalinja ryhdikäs. Vyötärön kohdan tulee asettua oikeaan paikkaan ja nappien on mentävä kiinni. Hihan pituuden on myös tärkeää olla oikea; liian pitkä hiha antaa välittömän vaikutuksen liian isosta asusta ja antaa raskaan vaikutelman. Hihan pituus on silloin hyvä, kun hiha päättyy peukalonhankaan. Tarkista myös hartialinjan istuvuus; toppaukset eivät saa tulla hartioiden ulkopuolelle, mutta eivät saa myöskään kinnata. Jakku päällähän ei tarvitse urheilla, mutta pitää kuitenkin pystyä liikkumaan.

Muodin tuulet näkyvät myös jakkumalleissa, ja jos työpaikkasi ei ole liian virallinen, voi tässä vähän leikitellä. Helman pituus, kauluksen malli ja asun väri ovat ne yleisimmät kohdat, joissa trendit näkyvät. Tärkeintä luottojakussa on laatu. Jos jokapäiväiseen työpukeutumiseesi kuuluu jakku, voit varata vaatekaapin jakkuarsenaaliin muutaman hassuttelevan mallin, mutta myös pari laadukasta, klassista mallia. Laadukas jakku kestää aina paremmin käyttöä ja pysyy pitkään hyvännäköisenä. Klassinen malli ja väri kestävät myös hyvin aikaa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *