04.11.2020 | Lukuaika: 3 minuuttia

Joulukoristeet ovat tärkeä osa loppusyksyä-alkutalvea. Ainakin me jouluihmiset odotamme malttamattomina sitä hetkeä, kun saamme vihdoin kaivaa esiin rakkaat koristeet ja voimme alkaa koristella kotia. Meillä on usein lempikoristeemme, joiden pitää päästää esiin joka vuosi, mutta täksi jouluksi haluamme inspiroida sinua kokeilemaan jotain uutta ja erilaista.

Joulu avautuu ikkunalta

Monet meistä raahaavat vuodesta toiseen varastosta ylitsepursuavan joulukoristelaatikon ja kaivavat sieltä esiin tutut koristeet, kuten kyntteliköt, olkipukit ja joulutähdet. Pidämme perinteitä yllä käyttämällä koristeita, jotka liitämme mielessämme joulunaikaan ja jotka herättävät muistoja menneistä jouluista ja läheisistä ihmisistä. Ja nostaahan se lämpimän tunteen rintaan, kun laatikosta kaivaa esiin rakkaan enkelikellon! Muista kuitenkin, että voit aina tehdä uusia muistoja ja hankkia vanhojen koristeiden rinnalle jotain erityistä, jota ei löydy jokaisesta suomalaiskodista. Tuo tänä vuonna kotiisi ripaus keskieurooppalaista jouluntaikaa! Voit laittaa paperitonttujen ja ?lumihiutaleiden sijaan ikkunaan saksalaisen pitsisen ikkunakoristeen, joka näkyy sisälle ja ulos. Pitsikoriste on tyypillisiä suomalaisia koristeita koristeellisempi ja yksityiskohtaisempi ja antaa siten näyttävyyttä sisustukseen.

Linkki: Ikkunakoriste ”Tähti”, Ikkunakoriste

Tunnelmaa uusilla jouluvaloilla

Jouluvalot ovat olennainen osa joulua, ja niitä laitetaan sekä sisälle että ulos. Saat päivitettyä ilmettä jouluvaloihin, kun laitat kotiin perinteisen valosarjan ja joulutähden sijasta modernin LED-valolangan tai LED-valollisen taulun. Myös erilaiset LED-kynttilät, ?kyntteliköt, ?lyhdyt ja ?ikkunakoristeet luovat kaunista tunnelmavalaistusta. Kun valitset paristokäyttöisen valokoristeen, sinun ei tarvitse miettiä pistorasioiden sijaintia, vaan saat vapaasti kohdistettua tunnelmavalaistuksen haluamaasi paikkaan. Seinään tai ikkunaan ripustettavien koristeiden etuna on se, että ne eivät vie ollenkaan tasotilaa. Kokeile siis rohkeasti uusia ratkaisuja valokoristelussa! Huomaa, että osa niistä ei vaadi edes kiinnityksiä.

Linkki: LED-valotaulu ”Kissa”, LED-valolanka ”Helmet”, LED-valollinen taulu

Kuin pähkinänsärkijän joulumaailmassa

Vanhat tutut joulukoristeet voivat olla rakkaita, mutta joskus samojen koristeiden käyttäminen vuodesta toiseen voi tuntua… no, suoraan sanottuna hieman tunkkaiselta. Omat lempikoristeet saavat nostetta, kun yhdistät niihin jotain uutta ja jännittävää. Kokeile perinteisen suomalaisen talonpoikaistyylin sijaan näyttävämpää keskieurooppalaista joulutyyliä, joka tuo mieleen pähkinänsärkijän satumaailman. Ripusta kuusenoksille saksalaiset, lasista suupuhalletut ja taidokkaasti käsinmaalatut joulukuusenpallot. Tai aseta senkin tai olohuoneen pöydän päälle yksityiskohtaisesti työstetty soittorasia, joka soittaa rakastettua joulumelodiaa. Ikkunalle voi tyypillisen suomalaisen sähkökynttelikön sijaan asettaa komeilemaan saksalaisen kynttelikön, jossa on koristeelliset puuleikkaukset. Saksassa tällaiset puukoristeet ovat rakastettuja ja perinteikkäitä joulukoristeita, joiden työnjälkeä ja laatua arvostetaan. Suosittelemmekin käyttämään hieman enemmän rahaa ja panostamaan laadukkaisiin joulukoristeisiin, joista on iloa pitkään. Näin saat ihania perheaarteita, jotka kulkevat suvussa sukupolvelta toiselle.

Linkki: Lasinen joulukuusenkoriste, Lasinen joulukuusenpallo, Suupuhallettu ja käsinmaalattu joulupallo

Rakkaatkin joulukoristeet voivat käydä tylsiksi, kun samoja koristeita käyttää vuodesta toiseen. Päivitä koristelua harkituilla yksityiskohdilla, jotka antavat nostetta joulusisustukseen. Psst! Joulukoristeet ovat myös ihana lahja jouluihmiselle. Huomaa, että jos haluat tilata joulukoristeita Klingelin verkkokaupasta, sinun kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä tuotteet myydään usein äkkiä loppuun.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *