11.12.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

2020 luo mahdollisuuden rauhalliseen jouluun ilman stressiä. Joulun tunne alkaa valtaamaan mieltä joulukoristelun yhteydessä – tontut, kimaltavat koristenauhat ja jouluvalot tuovat tunnelmaa joka kotiin. Mutta jos koristelet pääasiassa sukulaisten mieliksi, on nyt hyvä tilaisuus alentaa rimaa ja laittaa esille vain omat suosikit. Ota rennosti, anna tilan ja ajan luoda luovuutta ja lahjoita kauniita, persoonallisia asioita itsellesi ja muille.

Tuoksua ja makua jouluun

Keskity rankan syksyn jälkeen pitämään huolta itsestäsi ja lepäämään, ja nauti adventtiajasta ja joulun lähestymisestä. Luovuus kasvaa hyvinvoinnista, ja levännyt mieli on hedelmällisin. Ympäröi itsesi joulun tuoksuilla, kuten hyasinteilla, pipareilla ja lämpimällä glögillä, ja sytytä takkaan tuli, jos takka kotoa löytyy. Jos takka puuttuu, viritä kotiin useita kynttilöitä – joko eläviä tai led-valollisia. Täydennä tunnelma rauhoittavalla joulumusiikilla, joka tuo myös usein mieleen muistoja menneiltä jouluilta. Sohvalla torkkupeiton lämpimässä syleilyssä, jouluntuoksujen ja musiikin harmoniassa, on aikaa tunnustella, mitä mieli tarvitsee rentoutuakseen.

Askartele ja luo omin käsin

Jos pidät askartelusta ja käsillä puuhastelusta, on monella tänä vuonna ylimääräistä aikaa käyttää juuri sellaiseen. Jokainen kykenee varmasti luomaan jotain; useimmiten meiltä puuttuu juuri aikaa – ei luovuutta. Onko sinulla kenties piileviä kykyjä, joiden olemassaolosta et tiennyt edes itse? Yksi leppoisa projekti on esimerkiksi tehdä kuusenhavuista kranssi ulko-oveen ja koristella se jouluisilla koristeilla. Myös itse tehdyt keksit ja karkit ovat arvostettuja lahjaideoita. Jos luovuus puhkeaa kukkaansa, maalaa taulu, luo kuvalahja suosikkikuvistasi tai neulo persoonallinen pipo – vain mielikuvitus on rajana! Ja netistä löytyy ohjeita kaikenlaiseen askarteluun, jos se oma luovuuden lähde sattuisi ehtymään.

Virtuaalitapahtumat

Kaiken negatiivisuuden seasta pilkistää myös positiivisia asioita. Esimerkiksi nykypäivänä on uskomattoman paljon mahdollisuuksia ottaa osaa erilaisiin konsertteihin, teatteriesityksiin ja tapahtumiin kuten Kauneimpiin joululauluihin virtuaalisesti omasta kodista käsin. Pysy päivitettynä ja pidä eri sivustoja silmällä, niin voit tehdä tästä joulunalusajasta kulturellimman kuin koskaan ennen. Myös yhteyden pitäminen läheisten kanssa onnistuu virtuaalisesti, vaikkei se toki yhtä antoisaa ole kuin fyysisesti. Tänä aikana läheisyyden välttäminen on välittämistä ja toivoa siitä, että uusi aika koittaa tulevana vuonna, ja se saa meidät kaikki yhdessä jaksamaan. Älä säästele kuvien ja videoiden otossa, tallenna hetkiä! Ja jaa niitä läheistesi kanssa. Menneisyyttä on se aika, jolloin jouduit odottamaan filmin kehitystä päiviä.

Tänä jouluna on ihan ok jättää tekemättä asioita vaan tavan vuoksi – käytä ylijäävä aika oman hyvinvoinnin vahvistamiseen! Vältä joulustressi ja ammenna joulunalusajasta luovuutta ja hauskuutta kumpuavaa tekemistä. Käytä hyväksesi uutta teknologiaa ja virtuaaliyhteyksiä pitääksesi yhteyttä perheen ja ystävien kanssa. Laskeudu vähitellen erilaiseen jouluun kaikilla aisteillasi!

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *