25.03.2019 | Lukuaika: 4 minuuttia

checklista.fiNyt meillä on loistava syy poksauttaa kuohuviinipullot auki: Klingel Suomi täyttää tänä vuonna 15 vuotta ja haluamme juhlia juhlavuotta kanssasi! 15-vuotisjuhla tulee näkymään koko vuoden 2019: luvassa on mahtavia tarjouksia ja hauskoja kilpailuja, sekä tietysti upeaa muoti-inspiraatiota!

Meillä Klingelillä lähes kaikki pyörii tällä hetkellä syntymäpäiviemme ympärillä, ja siksi aiheenamme onkin tänään: Miten järjestetään kunnon syntymäpäiväjuhlat? Jos olet joskus pähkäillyt samaa, saat blogistamme monta hyvää vinkkiä täydellisten syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen. Lisäksi löydät tekstin lopusta ladattavan tarkistuslistan, jota voit hyödyntää valmistellessasi seuraavia juhliasi.

Milloin ja missä?

Ensimmäinen tehtävä on sopivan ajankohdan löytäminen syntymäpäiväjuhlille. Päivämäärää ei voi koskaan päättää liian aikaisin, sillä näin vieraat voivat varata päivän hyvissä ajoin. Yleisesti voidaan olettaa, että perjantai tai lauantai ovat lähes kaikille mieluisimpia päiviä, sillä silloin mikään ei ole pitkän bileillan esteenä. Sopivan juhlapaikan valinta riippuu monista tekijöistä. Mahdollisia paikkoja ovat esimerkiksi puisto, koti tai vuokrattu tila, ja paikan valintaan vaikuttavat yleensä sää, vieraiden määrä, minkälaisia varusteita on käytettävissä tai tarvitaan ja vieraiden mahdollisuudet päästä juhlapaikalle. Kun nämä asiat otetaan huomioon, päästään parhaaseen lopputulokseen. Vinkki: Tee lista potentiaalisista paikoista ja paikkaa koskevista vaatimuksista, merkitse rasti, mikäli vaatimukset täyttyvät ja valitse paikka, jonka kohdalla on eniten rasteja.

Kuka ja mitä?

Harkitse tarkkaan, keitä haluat kutsua syntymäpäiväjuhliisi, ja laadi sitten vieraslista. Se auttaa saamaa yleiskuvan juhlijoiden määrästä. Vieraiden määrällä on suuri merkitys sopivan paikan valinnalle. Kun vieraslista on koossa, voit lähettää kutsut. Tässä kohtaa on hyvä miettiä, kutsutaanko vieraat tavattaessa kasvotusten, soittamalla, sähköpostitse, tekstiviestitse vai kenties WhatsApp-ryhmässä. Mahdollisuuksia on monia, ja valinta riippuu yksinkertaisesti vieraista. Suosittelemme, että valitset tavan, joka on kullekin henkilölle helpoin, ja lähetät kutsut hyvissä ajoin, eli noin kahdesta neljään viikkoon ennen syntymäpäiväjuhlia. Tärkeintä on, että muistat ilmoittaa kutsussa kaikki olennaiset tiedot, eli: juhlan aihe, päivämäärä, aika, paikka ja saapumisohjeet. Pyydä mielellään vieraita myös ilmoittamaan, pääsevätkö he tulemaan juhliin, jotta pystyisit arvioimaan, kuinka suuri seurue juhliin on odotettavissa.

Tärkeää: Jos olet valinnut juhlille tietyn teeman, kuten väri- tai aikateeman (kuten 80-luvun juhlat) tai jos järjestät esimerkiksi rantajuhlat, on myös tästä asiasta hyvä ilmoittaa vieraille hyvissä ajoin. Älä valitse liian vaikeaa teemaa vaan pysyttele teemassa, joka on helposti toteutettavissa kaikkien vieraiden osalta.

Millaiset koristeet?

Täydellisissä syntymäpäiväjuhlissa on tietenkin oltava koristeita. Oikeanlaiset koristeet ja kivat yksityiskohdat elävöittävät koruttomankin tilan ja saavat vieraat tuntemaan olonsa kotoisaksi ja virittäytymään oikeaan tunnelmaan. Visualisoi jo varhaisessa vaiheessa, miltä haluat juhlatilan näyttävän. Mutkattomia mutta näyttäviä koristeita ovat esimerkiksi valosarjat, kynttilät, koristeköynnökset, kukat ja ilmapalloköynnökset. Tässä ohje kaikille askartelusta pitäville siihen, miten tehdä ilmapalloköynnös nopeasti ja helposti:

Näyttävään ilmapalloköynnökseen tarvitset:

  • erivärisiä ja -kokoisia ilmapalloja
  • ompelulankaa ja neulan
  • kaksipuolista teippiä
  • läpinäkyvää teippiä
  • ilmapumpun
  • valinnainen: itsestään liimautuvan koukun

Tee näin:

Käytä ilmapalloköynnöksessä mieluiten jotakin perusväriä (esim. valkoinen) olevia ilmapalloja ja yhdistä niihin kahta tai kolmea muuta väriä (esim. keltainen ja vihreä). Saat erityisen upean köynnöksen, kun ilmapallot puhalletaan erikokoisiksi.

Leikkaa ompelulangasta hyvin pitkä pätkä ja vie se neulan läpi. Tee langanpäähän solmu. Vie neula kaikkien ilmapallojen solmujen läpi. On tärkeää, että valmiiksi pujotetun köynnöksen molemmissa päissä on riittävästi lankaa, jotta köynnöksen voi kiinnittää teipillä seinään.

Nyt ilmapalloköynnöksen voi kiinnittää. Kiinnitä langanpäät teipillä seinään ja järjestä lanka aallonmuotoiseksi teippaamalla (käytä useita teipinpätkiä, jotta yksikään pallo ei putoa alas). Vinkki: Köynnös on vielä helpompi kiinnittää seinään itsestään liimautuvan koukun avulla.

Lopuksi voit täyttää mahdollisia rakoja väriltään yhteensopivilla ilmapalloilla käyttäen apuna kaksipuolista teippiä. Saat kauniimman lopputuloksen, kun piilotat ilmapallojen solmut niin hyvin kuin mahdollista, ja asetat ilmapallot siten, että niiden etupuoli osoittaa juhlatilaan päin. Mukavaa askartelua!

Mitä tarjota syömiseksi ja juomiseksi?

Ruoan ja juoman suunnittelu on kaiken A ja O, kun halutaan järjestää täydelliset syntymäpäiväjuhlat. Pääset huomattavasti halvemmalla, jos valmistat ruoan itse. Miten olisi esimerkiksi grillijuhlat? Se on erityisen houkutteleva idea kesällä, sillä valmistelu ei vie paljon aikaa ja grillailu on myös hauskaa yhdessäoloa. Koska makuja on tunnetusti monia, kannattaa tarjota sopiva sekoitus erilaisia ruokia ja juomia. Muista huomioida myös mahdolliset kasvissyöjät ja/tai vegaanit.

Myös buffet on hyvä idea, sillä se on mutkaton ratkaisu ja toimii hyvin vierasmäärän ollessa suuri. Voit tilata buffetin pitopalvelulta tai jopa pyytää vieraita tuomaan lahjojen sijaan jotakin itse valmistettua, kuten salaatteja, muffineja tai muuta syötävää.

Millaista musiikkia valita?

Nyt pääsemme siihen suunnitteluvaiheeseen, joka luo syntymäpäiväjuhlien tunnelman, nimittäin musiikkiin! Jos musiikki on vieraidesi mieleen, alkaa varmasti yhden jos toisenkin tanssijalkaa vipattamaan jossain vaiheessa iltaa. Jos et ole itse perillä musiikista, voit pyytää apua tuttavapiirissäsi olevalta musiikkiekspertiltä tai palkata DJ:n, joka valitsee sopivaa musiikkia ja luo soittolistan. Näin pääset paljon vähemmällä ja sinulle jää enemmän aikaa vieraista huolehtimiseen. Toinen vaihtoehto on livebändi. Usko pois, elävä musiikki puree hyvin yleisöön, jos musiikki on sen tyylistä, mistä sinä ja vieraasi pitävät. Hyvästä ja ennen kaikkea toimivasta äänentoistojärjestelmästä ei kannata tinkiä – muuten hyvä tunnelma voi hiipua hyvin äkkiä. Äänentoistojärjestelmää on suositeltavaa testata ennen juhlia. Jos vain budjetti sallii, juhlien ohjelmanumerona voi myös olla esimerkiksi koomikon, taikurin tai tulitaiteilijan esitys. Yleensä myös juhlaleikit ja karaoke ovat taattuja tunnelmankohottajia, ja ne takaavat usein ikimuistoiset juhlat.

Onko sinulla tai jollakin ystävälläsi pian syntymäpäiväjuhlat? Lataa alta maksuton tarkistuslista, joka helpottaa juhlien valmistelua!

Lataa tästä!

Tehty! Täydelliset syntymäpäiväjuhlat on nyt suunniteltu, ja juhlat voivat alkaa. Muista lopuksi vielä yksi asia kaiken suunnittelun ja järjestelyn keskellä:

Pidä hauskaa – ovathan syntymäpäiväsi vain kerran vuodessa!

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *