27.05.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Naisten käsilaukku on yhä tänäkin päivänä monelle miehelle jotain hämmentävää, outoa ja jopa pelottavaa. Se, miten laukussa voi olla vaikka mitä, se pitää olla aina mukana ja niitä pitää olla paljon erilaisia hämmentää usein vastakkaista sukupuolta. Eikä ihme – hämmentää se välillä minua itseänikin mitä kaikkea laukku on syönyt… Juuri näistä samoista syistä niitä pitää olla paljon: jokaisen asun ja takin kanssa ei käy sama laukku. Välillä kaikkea mahdollista mukana kannettavaa tarvitsee vielä tavallistakin enemmän, joten malli ei voi olla aina ihan pieni. Toki itse olen ajan myötä alkanut tässäkin ajattelemaan ekologisemmin; vähän hintavampi ja klassinen käsilaukku kestää aikaa ja kulutusta enemmän kuin trendikkäin valinta. Vaikka kaikki ihanat hulluttelevat pienet ja värikkäät käsilaukut ovat ihanaakin ihanampia, kannattaa ensin katsoa, että se peruslaukku on kunnossa. Itselläni esimerkiksi nyt on haussa uusi musta klassinen isohko käsilaukku arkikäyttöön. En halua tehdä nopeaa päätöstä ja ostaa ensimmäistä, koska tämän kaverin kanssa pitäisi mennä taas vuosia.

Käsilaukku on siis kädessä tai olalla kannettava laukku, jossa säilytetään kaikkea mahdollista. Parittomien sukkien ja kaukosäätimien lisäksi tavallisimmat asiat toki ovat avain, lompakko, puhelin ja värikosmetiikka. Kannattaakin siis pohtia onhan laukussa tarpeeksi osia tai taskuja, johon pienimmät tavarat voi laittaa. Laukulla on varmastikin vielä pidempi historia, mutta raamattu mainitsee sen vuodelta 1642.

Hapsut, ketjuolkaimet, yksityiskodat, värit ja kuosit ovat herkullisen käsilaukun tärkeitä elementtejä. Onhan tosiasia kuitenkin se, että laukun valinnassa myös tunne vaikuttaa. Tyylikkyys, hauskuus ja järkevät elementit taistelevat keskenään uutta laukkuhankintaa tehdessä – ja tosiaan juuri tämän takia niitä ei voi olla liikaa, ja niitä pitää olla niin paljon. Välillä käsilaukku on se väripilkku, välillä se perusmusta on se paras valinta päivän askareisiin. Käsilaukku kertoo kuitenkin aina kantajastaan paljon, joten sen hankintaan kannattaa antaa aikaa. Ensi-ihastus ei saa hiipua, ettei ihanuus jää kaapin perällä odottelemaan uutta mahdollista löytämistään. Vaikka niitä käsilaukkuja ei ehkä voikaan olla liikaa, tarkista kuitenkin löytyyhän sinulta nämä kolme tärkeintä mallia: pieni kirjekuorilaukku iltaan, olalla kannettava arki käyttöön ja isompi weekenderin tyylinen laukku johon tarvittaessa mahtuu enemmänkin tavaraa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *