05.04.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Valtamedian mukana tuomat kauneusihanteet aiheuttavat meille pluskokoisille naisille toisinaan paineita. Pitäisi olla enemmän tuota ja vähemmän jotakin muuta.

Itse olen kokenut pukeutumisen haastavana. Aiemmin pluskokoisille löytyi kaupoista vain muutamia vaihtoehtoja. Värivaihtoehdot rajautuivat yleensä mustaan ja harmaaseen. Vaatteiden mallit olivat tasapaksuja, jotta niillä olisi helpompi piilottaa itsensä. Pukeuduin vuosia tahtomattani farkkuihin ja suuriin neuleisiin, sillä muita vaihtoehtoja ei vain ollut.

Onneksi tässä asiassa on menty eteenpäin! Miksi upeiden, kurvikkaiden naisten pitäisikään piilottaa itsensä? Olen aiemminkin sanonut, ettei aikuisen naisen tarvitse olla ulkomuodoltaan 14-vuotiaan pojan näköinen. Kauneus on asennetta! Kauniilla vaatteilla on suuri vaikutus siihen, miten näemme itsemme.

Joillakin valmistajilla on vielä haasteita pluskoon vaatteiden kanssa. Pluskokoisen vaatteen valmistaminen ei tapahdu niin, että normaalikokoiseen lisätään lisää kangasta. Myös leikkaukset ja muodot pitää ottaa huomioon. Lisäksi mielestäni pitää kiinnittää huomiota myös istuvuuteen ja vaatteen käyttömukavuuteen.

Klingelin valikoimassa olen iloisesti yllättynyt siitä, että useissa normaalimitoituksen vaatteissa löytyy kokoja aina kokoon 54 saakka ja pluskoon mallistossa kokoon 62! Hinnat ovat edullisempia kuin aiemmin käyttämilläni brändeillä, ja tuotteiden vaihto ja palautus on ilmaista. Ihan huippua, että saan sovittaa vaatteita rauhassa kotona ja näen, miltä ne juuri minun päälläni näyttävät.

Vaatevalintani keväisin on yleensä vaaleat farkut, joiden ympärille rakennan asukokonaisuuden yläosaa ja kenkiä vaihtamalla. Yksi tämän kevään ehdottomista suosikeistani on pusakka, joka on kääntöominaisuutensa ansiosta erittäin monikäyttöinen. Raikas kukkakuosi tuo ihanan kesäisen tuulahduksen, ja vaate sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Jos farkut syystä tai toisesta puristavat, valitsen usein mustat leggingsit. Niiden kanssa on helppo käyttää pitkiä tunikoita tai pidempiä paitoja. Joskus yläosa jää kuitenkin liian lyhyeksi (olen pituudeltani noin 180 cm), ja siksi lisään alle pitkän topin. Leggingsien kanssa käy myös juhlavampi yläosa, kuten esimerkiksi ihana liukuvärjätty pitsipaita, josta saa vielä juhlavamman korujen avulla. Omat suosikkini kaulakoruissa ovat yleensä hopeanvärisiä tai harmaita. Myös helmet sopivat useaan tilaisuuteen, esimerkiksi kaulakoru.

Kesän juhliin valitsen kuitenkin mekon. Juhlamekkoa en ole vielä tilannut, sillä Klingeliltä löytyy niin monta ihanaa vaihtoehtoa ja vielä minun koossani! Aiemmin minulla on ollut ongelma paksujen reisien kanssa. Sukkahousuja en halua kesäisin käyttää ja ilman niitä reidet hankautuvat yhteen. Tämä on todella kivuliasta, mutta onneksi siihenkin on löytynyt ratkaisu! Klingeliltä löytyy ohuet alusleggingsit sekä lisäksi pyöräilyshortsimittaiset leggingsit. Nämä löytyvät sekä puuvillaisina (musta, huom. saatavissa myös sinisinä ja smaragdinvärisinä) että viskoosisina (myös valkoinen ja laivastonsininen). Jälkimmäisissä on lahkeensuussa hurmaava pitsireunus, joten ei haittaa vaikka hameen helma nousee tanssin hurmassa ylös. Ihan huippu keksintö!

Mekkojen ja muiden vartalonmyötäisten vaatteiden kanssa käytän muotoilevia alusvaatteita. Ne tasoittavat muhkuroita ja tuovat ryhtiä, sekä samalla itsevarmuutta. Yleensä valitsen muotoilevan topin, sillä vessassa käyminen on tämän kanssa helpompaa.

Kaiken kaikkiaan paras tyylivinkki meille muodokkaille naisille on: rakasta itseäsi! Pukeudu juuri sellaisiin vaatteisiin kuin haluat. Kanna itseäsi ryhdikkäästi ja korosta hyviä puoliasi sen sijaan, että yrittäisit piilotella omia epäkohtiasi, joita muut eivät todennäköisesti edes huomaa!

Vaikka olenkin kirjoittanut tekstin pluskoon näkökulmasta, niin teen sen muita kokoja vähättelemättä. Kaikki koot ovat kauniita! Sinä olet kaunis!

/Jenni

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia
  1. Hei Liisa!

   Kiva kuulla, että kirjoituksemme on herättänyt innostusta.

   Oletko jo tutustunut näihin kevätmallistojemme pluskokoihin?

 1. Juu,kyllä isoja kokoja plus-mitoituksella löytyy, mutta vaikka leveyttä onkin niin pituutta on vähän, terv. Tyttö/ 162 cm, 88kg

  1. Hei Eliisa!

   Jos jokin pusero tuntuu liian lyhyeltä, voi alle laittaa esimerkiksi pidemmän topin, kuten Jenni blogissaan vinkkaa.

 2. Haluaisin saada teidän kuvaston ne. Olen pyytänyt sitä ennenkin mutta en ole saanut.?????

 3. Nuo muotoilevat alusvaatteet ovat todella fiksuja. Mutta koska ovat tekokuitua pakostakin, niin niissä tulee kuuma. Ehkä talvella voisi käyttää.

  1. Hei!

   Tekokuiduistakin valmistetut vaatteet ovat nykyään hengittäviä ja kevyitä päällä, joten suosittelen rohkeasti kokeilemaan myös niitä.

  1. Hei Anne! Hinnat perustuvat valmistajan hinnoitteluun ja tästä syystä joissakin mallistoissa hinta muuttuu koon mukana, mutta esim. MiaModa -malliston tuotteissa hinta on kaikissa koossa sama. 🙂

 4. Hei,hei te ihanat myyjät!

  Olen ollut tyytyväinen palveluun ja myös tuotteisiin.

  On mukava, kun saa sopivan kokoisia vaatteita ja ovat ihana kuosi ja on

  helppo hoitoisia.

  Toivottelen hyvää kevättä!

  1. Hei Eila,

   Ihanaa kuulla että olet ollut tyytyväinen. Mukavia shoppailuhetkiä myös jatkossa!