28.06.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Monelle korot kengissä ovat osa juhlan tuntua. Ja tottahan se on, että useat meistä valitsevat korolliset kengät juuri juhliin, vaikka muuten viihtyisinkin matalissa korottomissa kengissä. Korot tuovat paremman ryhdin, saavat pohkeet näyttämään kauniimman mallisilta ja ovat usein se viimeinen silaus juhla-asuun. Matalatkaan kengät eivät silti ole etikettivirhe millään muotoa. Tärkeintä on, että kengät ovat sirot ja materiaali juhlavaa. Paksut pohjat tekevät kengistä liian arkiset ja massiiviset. Vältä myös muita liian tukevia malleja, esim. loafereita ja nilkkureita. Kapea kärki tekee korottomastakin juhlakengästä siromman näköisen. Myös vaaleat sävyt huijaavat kengästä siromman.

Jos siis et ole korkokenkäihminen juhlissakaan, pysy rohkeasti matalissa koroissa. Matalissakin kengissä voit juhlia yhtä hyvin rikkomatta sääntöjä. Matalat kengät sopivat hyvin esim. kotelomekkojen ja lyhyiden hameiden kanssa. Toisaalta myös pitkät helmat ovat korottomien kenkien kanssa todella hyvän näköiset. Kevyen asun kanssa sandaletit tai pistokkaat mallina ovat loistava valinta. Jos ilma on viileämpi ja asu peittävämpi, koita sametti- lakeri- tai vaikka satiiniavokkaita. Myös nahka on juhlakenkiin sopiva materiaali.

Jos kuitenkin korot miellyttävät enemmän, muista että jo muutaman sentin korko parantaa ryhtiä. Nämä kitten heel -korot ovatkin tehneet taas vahvasti paluun viime aikoina. Mukavuudenhaluinen pukeutuja välttää yli 9 cm korkoja, koska ne vaativat jalalta ja juhlijalta jo paljon enemmän. Varmista, että korkokengässä on hyvä lesti, koska se takaa mukavan istuvuuden. Hyvä vinkki on myös päkiän alle laitettava geelityyny, joka auttaa jaksamaan juhlaillan. Totuttele kenkiin jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Jos en itse ole hetkeen käyttänyt korkokenkiä valitsen kaapistani kahdet kengät ja laitan jalkaan kotona valmistautuessa ne korkeampi korkoiset. Juhliin lähtiessä vaihdan matalammat korot, jolloin ne tuntuvat todella mukavilta kävellä ja helpoilta olla.

https://www.klingel.fi/ruusuapplikoidut-piikkikorkokengaet-alba-moda-638565/

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *