07.06.2021 | Lukuaika: 2 minuuttia

Aika, jolloin voimme tavata sukulaisia ja ystäviä lähietäisyydeltä, on jo nurkan takana.  Moni odottaa sormet syyhyten mahdollisuutta kutsua vieraita vähintään puutarhaan tai parvekkeelle kahville. Vaikka pääriemu onkin itse tapaamisessa, on toki ilahduttavaa myös saada kattaa pöytä erityisen koreaksi! Tässä blogissa jaamme vinkkejä idyllisen kahvihetken luomiseen.


Kauniin kattauksen perusteet

Kauniin kattauksen A ja O on tietenkin tyylikäs pöytäliina. Ja mikä sopisikaan paremmin kesään kuin kukkasin ja perhosin kuvioitu sellainen? Klingelin verkkokaupasta löydät useita pöytäliinoja, jotka nostavat kesäistä tunnelmaa entisestään. Jos kahvipöydän paikka on puutarhassa, voi olla hyvä idea satsata helposti puhtaana pidettävään vahakangasliinaan tai kostealla pyyhittävään liinaan, jossa on tahroilta suojaava käsittely. Silloin liina sietää paremmin pienen sadekuuron tai ulkona lentävää pölyä ja roiskeita. Tiedäthän, että löydät verkkokaupastamme moneen pöytäliinasarjaan sopivia koristetyynynpäällisiä – näin voit helposti luoda yhtenäisen lookin myös ulkona. Ärsyttääkö sinua, kun tuuli tarttuu pöytäliinaan ja aiheuttaa sekasortoa kahvituksen lomassa? Tähän voit varautua hankkimalla kätevät pöytäliinan pidikkeet, jotka pitävät pöytäliinan paikoillaan myös tuulisella säällä.

Linkki: Pöytäliina, Vahakangasliina, Pöytäliinaklipsi


Mitä olisi kahvipöytä ilman kahvia…

Me skandinaavit juomme eniten kahvia maailmassa. Ja useimmille kahvikuppi voi olla se tärkein astia kaapissa. Ehkä sinullakin on lempimuki, jota käytät päivittäin? Vai olisiko aika hankkia uusi suosikkikuppi? Meiltä löydät monia kahvikuppimalleja ja tilavia mukeja, jotka nauttivat pääroolista kahvipöydässä. Jotkin kupit kuuluvat kokonaisiin astiastoihin, mutta tiettyjä mukeja voit tilata myös yksittäin tai pareittain. Hienostunut, kaksinkertaisesta lasista valmistettu cappuccino-lasi ei polta sormia ja on tyylikäs valinta erikoiskahvin nauttimiseen. Jos et kuulu kahvin suurkuluttajiin, voit tietysti juoda myös teesi tai valitsemasi muun juoman somasta mukista. Teesihdillä ja teekannulla varustetut teemuki-setit ovat oiva lahjaidea itselle tai ystävälle.


Linkki: Latte Macchiato -lasit, Teekupit


Viimeistele yksityiskohdilla

Luodaksesi erityisen näyttävän kattauksen, panosta jalalliseen tai monikerroksiseen kakku- tai tarjoiluvatiin! Kutsuvasti tarjolle asetellut leivonnaiset näyttävät kauniilla vadilla entistä herkullisemmilta. Kaksikerroksinen kerrosvati on käytännöllinen – siihen mahtuu enemmän herkkuja kerralla, mikä helpottaa pöytätilan ollessa niukka. Myös tarjoilujen kuljetuksessa keittiöstä pöytään säästyy aikaa ja askelia. Tarjoiltavien suojaksi kannattaa hankkia kokoon taittuva verkkosuojakupu. Se pitää ampiaiset ja muut herkuista kiinnostuneet kutsumattomat vieraat poissa apajilta.

Linkki: Kerrosvati, Suojakupusetti


Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *