14.02.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Värianalyysillä arvioidaan mitkä sävyt esim. vaatteissa käyvät juuri sinulle; värityypit jaetaan neljään vuodenaikojen mukaan. Kesäihminen on väreiltään viileä ja silmien sävy on pehmeä ja jopa vähän utuinen. Hiukset voivat vaihdella vaaleasta tummanruskeaan, mutta niissä on aina viileä vivahde luonnostaan. Ne ovat siis aina tuhkansävyiset, eivätkä lämpimät. Se monelle suomalaiselle tuttu maantienharmaa kuuluu myös viileisiin hiusväreihin. Myös iho on sävyltään viileä, maidonvalkoinen tai jopa punakka, kuitenkin aina selkeästi sinipohjainen – eli myös se erottuu täysin kevään ihmisen väreistä. Silmät ovat usein sinisen, siniharmaan, sinivihreän tai ruskean sävyiset. Kesäihminen ei nimestään huolimatta juurikaan rusketu.

Kesän värejä ovat viileät puuteriset sävyt; esim. baby blue, baby pink ja mintunvihreä ovat onnistuneita valintoja. Myös viileä laventeli käy kesäihmiselle hyvin. Kesäihmiselle sopivat juuri ne sävyt, jotka muille käyvät huonosti ja saavat näyttämään vaisulta: viileät, harmaat sävyt saavat kuitenkin tämän tyypin hehkumaan. Vadelmanpunainen, viileä keltainen ja vaaleansininen ovat värejä, joita moni meistä tietoisesti välttelee – mutta näin ei tee kesäihminen, koska hän antaa näille väreille elämän. Muista kuitenkin, että värianalyysia ei tarvitse orjallisesti noudattaa – se antaa käyttäjälleen lisää vaihtoehtoja pukeutumiseen. Jokaisen vuodenajan väripaletista löytyy perusvärejä sekä kirkkaampia tehostevärejä. Sävy on se, joka ratkaisee.

Mustan korvaa kesän väripaletissa hiilenharmaa tai laivastonsininen. Valitse pehmeitä, utuisia ja ehdottomasti viileitä sävyjä. Kun puhun tässä väreistä, niin kyseessähän ovat ne kasvoja lähinnä olevat värit: huivit, korut, paidat ja puserot. Ei niinkään vaatteiden alaosat, koska ne eivät hehku kasvoille asti. Koruista kesäihmiselle sopivat hopean sävyt, eli valkokulta tai platina käyvät loistavasti. Lämmin kulta ei ole kesälle niin kauniisti omia värejä korostava. Kesäihminen välttelee kaikkia lämpimiä ja kultaisia sävyjä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
    1. Hei Arja,

      mukavaa että valitsemamme herkät pinkin sävyt miellyttävät silmää :).
      Valoisaa kevättalven jatkoa sinulle!