11.06.2021 | Lukuaika: 2 minuuttia

Ihana kuumuus on vallannut jo ainakin eteläisen Suomen, ja luonto heräsi yhdessä yössä puskemaan uusia lehtiä ja kukkia kesän merkiksi. Sama ilmiö tapahtui myös monen meistä vaatekaapissa, eli kesämekot heräsivät henkiin. Kesän ollessa parhaimmillaan pärjää ulkona pelkkä mekko päällä; mikä ihana tunne! Mekko on aina naisellinen valinta, koska ovathan heiluvat helmat ja kesämekkojen tuttu keveä kangas selkeitä, jopa tyttömäiseen tunnelmaan vieviä, elementtejä. Mekoista on kuitenkin moneksi, eli eri tilanteissa sekä monipuolisella yhdistelyllä voi hyvin saada pukeutumiseen monta erilaista tunnelmaa.

Hulmuavia helmoja

Pidempi malli mekossa sekä juuri ne hulmuavat helmat ovat kiva lähtökohta täysin erilaisiin yhdistelmiin ja tunnelmiin. Niin kuin usein mainitsenkin, tuo rajojen rikkominen sekä erilaisten tyylien ja materiaalien yhdistely pukeutumiseen sitä toivottua särmää ja persoonallisuutta. Pidemmän mekon kaveriksi käyvät hyvin lenkkarit tai tennarit sekä vaikkapa rouhea nahka- tai farkkutakki. Toisin päin ajateltuna, tuot tällaisella mekolla helposti tyttömäisyyttä kesäpukeutumiseesi, vaikka tyylisi normaalisti olisikin esimerkiksi selkeästi sporttinen.

Linkki: Mekko 1, Mekko 2, Mekko 3, Mekko 4

Lupaus kiireettömistä päivistä

Osa ihanista kesämekoista on monikäyttöisiä, vaikka sää ei vielä olisikaan ihan niin lämmin. Paksummat sukkahousut ja jopa hippityyliset korkeavartiset saappaat sopivat hyvin paksumman mekkovalinnan kanssa. Kesämekot antavat ihanasti liikkumatilaa koko päivän askareille. Voit helposti olla samassa mekossa niin aamulla parvekekahveilla, päivällä rannalla ja illalla terassilla. Värit loistavat ihanasti auringossa, ja tuovat sateisenkin päivän sattuessa aurinkoa ja energiaa ympärilleen. Värit ja helmat ovat lupaus kiireettömistä päivistä, eli vaikkei loma vielä kolkuttelisikaan ovella, vie mekko silti tunnelman siihen suuntaan.

Linkki: Mekko 1, Mekko 2, Mekko 3, Mekko 4

Mekkoja kesän juhliin

Mekko on monelle myös luonteva valinta kesän juhliin. Juhliin kannattaa valita hienostuneempi materiaali, mutta toki jo pelkillä korujen ja kenkien valinnalla teet arkisemmastakin mekosta juhlavan.

Ikiklassikot raita- ja pallokuosi näkyvät myös tämän kesän mekkovalinnoissa. Nämä tyylikkäät kuosit sopivat oikeastaan joka paikkaan; mieti vain onko valinta tänään tennarit, korkkarit vai ballerinat? Kaikki nimittäin käyvät!

Linkki: Mekko 1, Mekko 2, Mekko 3, Mekko 4

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *