24.05.2019 | Lukuaika: 3 minuuttia

Vihdoinkin voi taas vaihtaa painavat talvikengät kevyempiin ja nauttia lumettomista ja loskattomista kevätkaduista! Mutta miltä näyttävätkään tämän kevään ja tulevan kesän kenkätrendit? Löytyykö omasta kenkäkaapista juuri tähän kauteen sopivat kengät vai onko tullut aika päivittää kengät uusiin trendeihin sopiviksi? Kevään ja kesän kenkätrendeistä erottuu selkeästi kolme vahvaa trendiä, joihin tutustutamme sinut tässä blogikirjoituksessa. 

Kengännauhat saavat nyt näkyä!

Kun ne aikaisemmin olivat lähinnä vain käytännöllinen välttämättömyys nauhakengissä, ovat kengännauhat tänä vuonna puhjenneet täyteen kukkaansa. Kengissä ei siis enää tyydytä neutraaleihin, yksivärisiin kengännauhoihin, vaan nauhat valitaan nyt kenkiin tarkoin niin, että niistä tulee yksi kenkien tärkeimmistä yksityiskohdista. Tähän kengännauhatrendiin törmätään ennen kaikkea tennareissa, mutta myös perinteisemmät nauhakengät ovat saaneet uuden ilmeen näyttävien kengännauhojen ansiosta. Mutta kuinka näitä iloisia uutuuksia sitten yhdistellään? Tyylikäs toimistoasu syntyy esimerkiksi selkeälinjaisesta, pään yli puettavasta puserosta, klassisesta kynähameesta sekä » Mae&Mathilda
-merkkisistä, leopardikuosista kengistä, joissa on mustat kengännauhat.

Vapaa-aikaan sopivat kengät puolestaan ovat valkoiset tennarit tai värikkäät kävelykengät, joissa on näyttävät satiinikengännauhat, tennareissa täysin painokuvioidut ja kävelykengissä hohtavan valkoiset. Yhdistä kenkiin farkut, yksivärinen paita ja kiva takki, niin olet valmis rennon mukavaan päivään. Jos kaipaat tyyliisi hivenen enemmän dramatiikkaa, valitset kengiksesi mustat » Jenny-malliston nauhakengät. Niissä kiiltonahkajäljitelmä kohtaa leveät, raidalliset kengännauhat. Verkkokaupastamme löydät myös monia muita hauskoilla kengännauhoilla varustettuja kenkiä. Kannattaa siis kurkata! 

Korokepohjilla kohti korkeuksia

Trendi, jota ei kannata ohittaa, on korokepohjakenkä. Korokepohja on tasapaksu, normaalia korkeampi kengänpohja. Korokepohjakengillä saat olemukseesi automaattisesti muutaman lisäsenttimetrin menettämättä kuitenkaan tukevuuden ja mukavuuden tunnetta kävellessäsi. Mutta millaiset korokepohjakengät sitten sopivat kevään ja kesän muotiin? Koska kimalle on yhä suosittu elementti kengissä, ovat hempeän syreeninsävyiset, himmeästi kimaltavat korokepohjatennarit oiva valinta niin kevät- kuin kesäkaduillekin.

Sporttisen tyylikkääseen tyyliin sopivat puolestaan painokuvioidut, nappanahkaiset korokepohjatennarit. Yhdistä tennareihin niiden väreihin sopivat kangashousut, näyttävä printtipaita ja farkkutakki, niin olet valmis aktiiviseen kesäpäivään. Jos sydämesi taas sykkii romanttisen tyylin suuntaan, vetäiset päällesi ilmavan, valkoisen mekon ja jalkaasi roosat Kappa-lenkkarit, joiden sivuun on kirjailtu pieniä kukkasia. Samainen mekko saa näyttävämmän ilmeen, kun yhdistät mekkoon » Priority-merkin mustapunaiset korokepohjalenkkarit. Nämä lenkkarit ovat saatavissa myös valkomustina, jos haluat tyyliisi ja askeliisi kesäistä raikkautta!

Kestävää ja ekologista korkkia

Korkin käyttö erilaisissa tuotteissa on lisääntynyt viime vuosina, eikä korkki enää ole vain pullonkorkkien tai ilmoitustaulujen valmistusmateriaali. Oletko ajatellut, että korkkia käytetään myös kengissä, varsinkin terveyssandaaleissa? Aito korkki on korkkitammen kuoren alta löytyvää solukkokerrosta. Ilmava, kimmoinen ja antibakteerinen korkki sopii erinomaisesti kenkien sisäpohjan materiaaliksi ja käy eritoten kesäkenkiin tai kenkiin, joita käytetään usein. Klingelin korkkikenkien korkki on pääosin peräisin Portugalista, joka on maailmanlaajuisesti johtava korkintuottajamaa.

Terveyssandaalit eivät todellakaan ole enää pelkästään koti-, työ- tai puutarhakenkiä – niiden moderni ilme sopii myös muuhun arkikäyttöön. Hopeanväriset terveyssandaalit, joissa on iso solki ja hillitty leopardikuosi, sopivat hyvin yhteen shortsien ja kevyen puseron kanssa. Kullanväriset, kimaltavat terveyssandaalit puolestaan antavat monelle asulle elegantin säväyksen. Ruusukuvioidut terveyssandaalit taas ovat kuin tehdyt piknikille ystävien tai perheen seurassa! Samaisella kuosilla löytyy myös varvassandaalit, jos mieluummin hipsuttelet tässä trendikkäässä mallissa. Varvassandaalimallit ovatkin nyt suosittuja, sillä ne antavat kesäisen keveän vaikutelman moneen asuun. Esimerkiksi koristekivillä somistettuna ne sopivat hyvin jalkineiksi myös puutarhajuhliin.

Mikä kevään ja kesän kenkätrendeistä miellytti sinua eniten? Löysitkö niiden joukosta silmääsi miellyttävät ja tyyliisi sopivat jalkineet? Kerro kommenttikentässä, mitä ajatuksia uusimmat kenkätrendit sinussa herättivät!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *