29.04.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Kevään auringonsäteet saa monet – itseni mukaan luettuna – miettimään vaatekaapin  sisältöä ja ehkä jopa vaihtamaan vähän keväisempiin väreihin perinteisen mustan ja harmaan tilalle. Yksi selkeä kevään merkki on joka vuosi aina enemmän ja vähemmän muodissa oleva merihenkisyys. Koska tämä on monelle se ainoa oikea kesätyyli osaltaan elämäntavan johdosta, tarttuvat muotitalot tähän jollain tasolla joka vuosi.

Klassisuus nostaa taas päätään tänäkin keväänä. Vaikka osaltaan tähänkin voidaan laskea tuo jo mainittu merihenkisyys raitoineen, sini-valkoisine kauluksineen ja spottisine hameineen. Mutta klassisuus näkyy myös mm. helminä ja trenssinä. Eli ikiklassikot ovat muodissa tänäkin keväänä. Helmikaulakorut toki sellaisenaan ovat aina varma valinta, mutta koita vaikka erikokoisia ja -muotoisia helmiä saadaksesi asuun särmää.

[ohut-trenssi]

Helmikorut voivat viedä kantajansa myös toiseen suuntaan, eli ihanaan virkattuun pitkään mekkoon. Mekot ja itse tehty virkkaus ovat selkeä trendi. Yhdistä ne rantasandaaleihin ja mukava kesäasu on valmis.

Lahkeet saavat tänä keväänä liehua, eli leveät helmat voittavat trendikkyydessä nyt pillihousut. Muodikkain valinta ovat leveät ja ”liian lyhyet” lahkeet. Myös vanha kunnon housuhame on tästä oivallinen esimerkki. catwalkeilla näkyi paljon pyöräilyhousuja, mutta tässä on ehkä kyse taas muodista, josta kannattaa napata se sporttihenkisyys itselleen. Välttämättä kaikkien ei kannata kulkea kaupungilla pyöräilyshorteisessa…

Leveiden helmojen lisäksi myös leveät, massiiviset hihat valtaavat kadut tänä keväänä ja kesänä. Venekauluksellinen olkapäät paljastava yläosa isoilla näyttävillä hihoilla on kaunis valinta aurinkoiseen säähän.

Muita selkeitä tämän kevään trendejä on yksivärisyys. Ja nyt en tarkoita kokomustaa! Koitapa rohkeasti vaikka pastellia päästä varpaisiin. Valitse itsellesi mieluinen väri ja koita sen eri sävyjä. 90-luvun tuleminen tuo osaltaan väreihin mukaan myös neonvärit, mutta neonväri päästä varpaisiin vaatii kantajaltaan paljon.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *