22.05.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Kevät on ulkoilun aikaa

Ah, kevät! Vaikka moni asia on tänä keväänä peruttu, ei auringon lisääntymistä, luonnon kasvupyrähdystä ja kauniita luontolenkkejä voida perua. Ihanan aurinkoinen ilma ja monelle lisääntynyt vapaa-aika ovat sitä ihanaa ja makeaa elämää; liikkuminen luonnossa on kuitenkin ilmaista. Vaikka tämäkään urheilu ei ole välineistä kiinni, on liikkuminen aina mukavampaa, kun päällä on keliin ja tekemiseen sopivat vaatteet. Varsinkin jos liikkumiseen kannustaa koira, on ulos lähdettävä muinakin aikoina kuin sinä aurinkoisena päivänä. Kannattaa siis valita asu, joka kestää pientä tuulta ja sadettakin – varsinkin pidemmällä lenkillä voi sää Suomen keväässä hyvinkin vaihtua tunnelmasta toiseen nopeastikin.

Teknistä vaatetta ylle – ja alle

Kun ulkoiluvaatteet ovat keliin sopivat, on liikkuminen mukavampaa. Itse suosittelen sovittamaan takin alle paksummankin paidan; vaikka takki itsessään olisi tuulen kestävä, niin tämä mahdollistaa takin käytön pidemmälle syksyyn, kun ilmat viilenevät. En siis suosittele ostamaan väärän kokoisia vaatteita, mutta kannattaa valita malli joka mahdollistaa myös kerrospukeutumisen. Mieti myös, mitä muuta asulta kaipaat. Jos liikkumisesi on kovin elastista, valitse housut joissa polvien ja takapuolen elastisuus antavat liikkumavaraa.  Mitä enemmän liikut, kiinnitä sitä enemmän huomiota laatuun ja viimeistelyyn. Mieti myös, tarvitsetko hupun ja kuinka hyvin taskut pitävät vettä. Kuinka paljon ja missä haluat ”hengitysaukkojen” sijaitsevan esim. kuoritakissa – haluatko niiden olevan vetoketjulliset vai ilman vetoketjua. Pienet asiat ovat niitä isoja ja harmittavia asioita, jos esim. puhelin ei luontevasti ja totutusti mahdukaan taskuun.

Valitse silmääsi miellyttävä väri ja ulkonäkö

Vaikka kyseessä olisikin enemmän tekninen vaate, saa se silti miellyttää ulkonäköä. Onneksi värivaihtoehtoja on nykyisin paljon enemmän, kuin se perinteinen musta ja harmaa. Kun vaatteet ovat kunnossa, on liikkuminen mielekästä – ja kun sen ulkonäkökin vielä miellyttää, on ulkoilu mukavaa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia
  1. Miksi yhtä kpl tuotetta ei voi ostaa. Erittäin harmillista. Mielestäni se on huonoa asiakaspalvelua.

    1. Hei Maija! Kiitos palautteestasi. Viime kesänä Klingelin minimitilausarvo nousi 50 euroon. Tuotteita saa siis ostaa vain yhden kappaleen, mutta summan tulisi ylittää minimitilausraja. Toivottavasti löydät valikoimastamme tarpeeksi mukavaa tilattavaa. Hyvää juhannusta!

    1. Hei Armi! Mukava kuulla, että olet ollut tyytyväinen palveluumme. Olemme iloisia, että olet asiakkaamme. Aurinkoista juhannusta!