08.05.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Kevättakkien aika on nyt

Kevät tuli nyt! Ainakin eteläisessä Suomessa tänään on ollut se kevään ensimmäinen päivä, kun ulkona on oikeasti ollut lämmin ja talvitakin on uskaltanut jättää naulakkoon. Pitkän ja loputtomalta tuntuneen harmauden ja viileyden jälkeen nuo auringonsäteet valaisevat ja lämmittävät ihanasti. Myös mieltä! Nyt on siis aika kaivaa se kevättakki kaapista ja jättää paksut talvipalttoot vuorostaan odottamaan ensi talvea. Toki kevät (niin kuin muutkin Suomen vuodenajat) on vaihtelevaa ja oikukasta säätä, ja tuntuu että saman päivän aikanakin voidaan käydä läpi ne neljä vuodenaikaa… Tuulen- ja vedenpitävyys on siis kevättakissa hyvä lisä. Sitä takki voi olla, vaikka olisikin samalla trendikäs ja tyylikäs sekä mukava päällä.

Trendikäs värivalinta

Kuuluisa väri-instituutti Pantone valitsee joka vuodelle vuoden värin, ja tänä vuonna se on Classic Blue. Niin kuin nimikin kertoo, se on värinä hyvin klassinen, raikas merensininen. Eli juuri se väri, jota paljon keväällä pukeutumisessa ja kevättakeissa näkee. Trendien väripaletti onkin jakautunut kahtia tämänkin kevään osalle. Neutraali, harmoninen, hillitty ja klassinen on se toinen puoli mitä kevättakeissa näkee – tähän menee hyvin myös tuo Classsic Blue. Kevään kestosuosikit sinisen ohella ovat pirteä vaaleankeltainen sekä vaaleanpunainen; kestosuosikit, pastellit ovat vahvasti voimissaan. Myös nude, hiekka ja kameli ovat varmoja valintoja tähän kevääseen. Toinen puoli taas on vähän vivahteikkaampi: vai miltä kuulostavat kellertävä oranssi ja vihreä tai esim. kylmän viileä violetti?

Malleja on monta

Alkukeväästä, kun sää ei vielä ole ihan kesäisen lämmin, ovat parka- ja trenssitakit loistavia vaihtoehtoja. Parkatakki on näistä se selvästi rennompi valinta ja käykin yhteen niin rentojen farkkujen kuin kauniin mekonkin kanssa. Trenssi on klassisempi, aina tyylikäs valinta. Ajaton leikkaus tekee siitä pitkäaikaisen kumppanin. Mutta entä jos valitsisitkin tänä keväänä sen hiekan tai laivastonsinisen sijaan vaikkapa vaaleanpunaisen trenssin? Nahka- ja farkkutakki ovat myös aina toimivia vaihtoehtoja kevääseen – niin kuin tiedätte, olen bikertakki-tyttö.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *