25.02.2021 | Lukuaika: 2 minuuttia

Kevään ulkovaatteet tuovat uutta ilmettä

Lumi alkaa pikkuhiljaa sulamaan, pakkasasteet laskemaan, ja ilma on selkeästi lämpimämpi. Silloin on aika hankkia uusi kevättakki. Kevätilmat vaativat aivan omanlaisensa vaatetuksen. Olen sitä mieltä, että iso syy tähän on se ihana tunne, kun talven pakkasista on päästy ja aurinko alkaa taas paistamaan. Toki on ihanaa saada vaatekerroksia vähemmäksi, mutta on myös ihanaa, kun saa laittaa värikästä ja uutta kevyttä päälle.

Linkki: Parkatakki

Välikausitakki kevääseen

Farkkutakit, trenssit ja nahkatakit ovat monelle meistä se syys- ja kevätkauden takkivalinta. Nämä takit ovatkin loistavia välikausitakkeja, eli käyvät hyvin niin kevääseen kuin syksyyn. Muista kuitenkin, että keväälläkin sää saattaa olla vielä loskainen ja märkä, joten se kannattaa ottaa takkivalinnassa huomioon. Hengittävä takkimateriaali keväällä onkin hyvä, koska se pitää kosteuden loitolla ja toisaalta lämmön takin sisällä. Säänkestävä kevättakki onkin kostean kelin kevyt ja käytännöllinen takkivalinta, jolla otat mukavasti vastaan vielä vähän viileän ja kostean sään. Toki myös keinonahkatakki pitää hyvin vettä, vaikka pieni keväinen vesisade yllättäisikin. Kokeile yhdistää trendikäs viitta nahkatakin päälle, niin saat helposti uutta ilmettä ja lisälämpöä asuun.

Linkki: Viitta, Eläinkuosinen tekoturkki

Kevättakkitrendit 2021

Selkeästi isoimpana trendinä tänä keväänä takeissa ovat väljät, isot takit, jotka ovat usein pelkistettyjä. Nappeja voi olla vain yksi, eikä reilun kokoisissa takeissa ole juurikaan koristeita tai vaikkapa epoletteja. Näin tällainen takki käy hyvin monen asun kanssa. Kevättakissa saa toki olla leikkisyyttä ja väriä – onhan se muistutus kesän auringon tulosta. Toinen trendi on toisaalta sotilaallinen skarppius, jossa tiukat leikkaukset ja esimerkiksi juuri epoletit ovat tärkeässä osassa.

Linkki: Klassinen napitettava takki

Näin asustat kevättakin

Muista asustaa kevättakkisi erilaisilla kaulahuiveilla ja ohuella pipolla tai vaikkapa kynsikkäillä tai värikkäillä nahkahansikkailla. Näin saat helposti leikiteltyä eri tyylien kanssa takkia vaihtamatta. Jalkaan sopii hyvin vaikkapa nahkasaappaat tai nauhalliset kävelykengät, jos sää vain sallii.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *